Mire lehet jó a LLumar autófólia?

2015-06-01 11:46:32 | Módosítva: 2015-06-01 12:47:26

Számos előnye lehet az autófólia felszerelésének! Vegyük sorra, hogy a tradicionális sötétítésen kívül mire lehet még alkalmas egy minőségi termék.


Valószínűleg már mindenki érezte az üvegen át nyáron betűző Nap erejét, és próbált megoldást találni egy tappancsos mesefigurás árnyékolóval, vagy esetleg törülközővel, textilpelenkával. Ez a megoldás nem túl esztétikus, és egyben nagyon balesetveszélyes is. Ha autófólia kerül az ablakokra, a tűző Nap sugarai kiszűrésre kerülnek, és nem égeti bőrünket. Ha színezett verziót választunk, akkor a bejutó fény mennyiségét is csökkentjük, ami sok esetben nagyon zavaró lehet. Ugyanebből az okból kifolyólag hordunk napszemüveget is. A nem dizájn céllal felszerelt, és hő védelmet is biztosító megoldások csökkentik a belső hőmérsékletet, így az autófólia növeli az utazás kényelmét és az általános komfortérzetet, valamint növeli a biztonságot is, mivel a magas hőmérséklet fáradtságot, lassabb reakcióképességet és koncentrációhiányt eredményezhet, ami balesetveszélyes.

Mivel a LLumar autófólia segítségével a belső hőmérséklet csökkenthető így légkondicionált autó esetén a klíma feladatát is megkönnyíti. Ez így áttételesen energia megtakarítást eredményez, mivel a hűtés nem emészt fel annyi üzemanyagot.


Az autó utasterébe beáramló napenergia nem csak azonnal érzékelhető felmelegedést vagy vakító fényt okoz, hanem az UV is bejut, aminek káros hatása már mindenki számára ismert, főleg a nyári hónapok UV riasztásainak köszönhetően. Független mérések alapján igazolt, hogy sok esetben a gyárilag színezett autóüvegek UV visszaverése nem hasonlítható az autófólia termékkel ellátott üveghez, tehát egy gyárilag akár jelentősen sötétített üveg fóliázása is indokolt lehet UV védelem szempontjából. Az UV sugárzás autófóliával történő - akár 99%-os - kiszűrésével csökkenthető a kárpit fakulása, valamint az UV okozta bőrbetegségek kialakulásának valószínűsége. Kisgyermekes családok esetén kiemelkedően fontos a hatékony UV védelem, mivel a gyermekek bőre és szeme sokkal érzékenyebb az UV sugarak hatására.

 

LLumar autófólia használatával védekezhetünk a lopás ellen, és balesetek esetén csökkenthető az üvegszilánkok okozta sérülések valószínűsége is. Az üvegfelületekre felszerelt biztonsági autófólia megnehezíti az üveg spontán összetörését, és törés esetén is egybetartja azt. Tesztek alapján egy megfelelő vastagságú biztonsági autófólia akár 40 másodperccel is képes lelassítani az autóba történő bejutást. Ezzel szemben mentéskor, megfelelő eszközzel gyorsan és további lehetséges sérülést nem okozva egy darabban eltávolítható az üveg, így balesetnél is hasznos lehet a biztonsági autófólia. Egy baleset esetén az összetört oldalüvegek felsérthetik az éppen kirobbanó légzsákot, ami így nem nyújt megfelelő védelmet. Az is előfordulhat, hogy az üvegszilánkok berepülnek az utas, és a működésbe lépett légzsák közé, ami így az utas arcába nyomja az üvegszilánkokat, akár végzetes sérülést is okozva. Biztonsági autófólia használatakor az üveg egy baleset következtében is egyben marad, így a sérülés veszélye csökkenthető.

 

A LLumar amerikai gyártmányú autóüveg fóliákat hivatalos kivitelezői hálózat telepíti, a fóliázásról pedig plasztikkártyás műbizonylat kerül kiállításra. További információk a www.LLumar.hu weboldalon vagy a 06-1-250-1991 telefonszámon érhetők el.

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Color Plast: ablakcsere vagy felújítás

A Color Plast Kft. fő profilja PVC felületek festése környezetbarát, vízbázisú, a németországi Rhenocoll cég által kifejlesztett Rhenoplast típusú festékkel, melynek a cég az országos...


LLumar autófólia

Az autók fényezésének nem tesz jót a csúszásmentesítés céljából télen használt só vagy akár apró kavicsok. A kisebb sérülések (pl. kavicsfelverődés) eltüntetése érdekében alkalmazott fényezés...