Álomkert saját kezűleg

2015-06-10 14:23:57 | Módosítva: 2015-06-10 23:33:47

A kert környezetünk azon része, ahol nyugalomra, kikapcsolódásra vágyunk. Egy fárasztó nap után maximális feltöltődést nyújt a gyönyörű környezet, de a kert gondozása már önmagában stressz elterelő hadművelet.


Ahhoz, hogy valaki egy álomkert tulajdonosa legyen, két úton indulhat el. Szakember segítségét kéri, aki megtervezi és megvalósítja elképzelését, vagy önmaga vág bele a kivitelezésbe. Mindkettő izgalmas kaland, de van néhány szempont, amelyet érdemes átgondolni, hogy az álomkerthez vezető út is stressz nélküli legyen.

Első lépésként érdemes felmérni a területet, tisztában kell lenni a talaj minőségével. Ha valaki jó minőségű füvet szeretne, fontos a jó minőségű föld, illetve fűmag. Amennyiben pedig káprázatosan szép gyepre vágyik, jöhet a gyepszőnyeg.

Az öntözőrendszer egyenletes vízellátást biztosít a növények számára, ami elengedhetetlen a fenntartásukhoz. A jól tervezett és felépített öntözőrendszer viszonylag egyszerű kialakítású, megbízhatóan működő, kényelmet nyújtó, önállóan működni képes vízpótlás. Az automata leveszi tulajdonosa válláról a napi locsolás terhét, és utazáskor sem kell aggódni, hogy a növényeink vajon túlélik-e a távollétünket.


Ha valaki vállalkozó kedvű, és egyedül szeretné telepíteni otthoni öntözőrendszerét, az elhatározáson kívül csak minimális kézügyességre van szüksége. Első lépésként olvassa át a www.kertontozo.hu weboldalon „Az öntözésről” menüpontban található részletes információkat, majd az alkatrészek kiválasztásához látogasson el hozzánk egy 1: 100 hoz méretarányú kézzel készített tervrajzzal, segítségünkkel, ill. kézügyességével máris birtokában lehet egy víztakarékos, megbízható öntözőrendszernek.

A rendszer komplett összeállításában is támogatást nyújtunk, tanácsokkal segítjük a tervezést, majd végig a kivitelezést.

Kormos Zsolt

E-mail: kertemail@gmail. com 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Általános öntözési tanácsok

A kezdő szobakertészek általában naponta juttatnak néhány cseppnyi vizet a növényeiknek és az öntözés gyakoriságát még a tél beálltával secsökkentik. Amikor azután a levelek fonnyadni, sárgulni...


Szobanövény öntözés

Ez a feladat különösen akkor válik kritikussá, ha hosszabb időre nyaralni megy a család, és a kedvelt szobai vagy esetleg a balkonra telepített növények felügyelet, azaz öntözés nélkül maradnak. Ha...