Álomkert saját kezűleg

2015-06-10 14:23:57 | Módosítva: 2015-06-10 23:33:47

A kert környezetünk azon része, ahol nyugalomra, kikapcsolódásra vágyunk. Egy fárasztó nap után maximális feltöltődést nyújt a gyönyörű környezet, de a kert gondozása már önmagában stressz elterelő hadművelet.


Ahhoz, hogy valaki egy álomkert tulajdonosa legyen, két úton indulhat el. Szakember segítségét kéri, aki megtervezi és megvalósítja elképzelését, vagy önmaga vág bele a kivitelezésbe. Mindkettő izgalmas kaland, de van néhány szempont, amelyet érdemes átgondolni, hogy az álomkerthez vezető út is stressz nélküli legyen.

Első lépésként érdemes felmérni a területet, tisztában kell lenni a talaj minőségével. Ha valaki jó minőségű füvet szeretne, fontos a jó minőségű föld, illetve fűmag. Amennyiben pedig káprázatosan szép gyepre vágyik, jöhet a gyepszőnyeg.

Az öntözőrendszer egyenletes vízellátást biztosít a növények számára, ami elengedhetetlen a fenntartásukhoz. A jól tervezett és felépített öntözőrendszer viszonylag egyszerű kialakítású, megbízhatóan működő, kényelmet nyújtó, önállóan működni képes vízpótlás. Az automata leveszi tulajdonosa válláról a napi locsolás terhét, és utazáskor sem kell aggódni, hogy a növényeink vajon túlélik-e a távollétünket.


Ha valaki vállalkozó kedvű, és egyedül szeretné telepíteni otthoni öntözőrendszerét, az elhatározáson kívül csak minimális kézügyességre van szüksége. Első lépésként olvassa át a www.kertontozo.hu weboldalon „Az öntözésről” menüpontban található részletes információkat, majd az alkatrészek kiválasztásához látogasson el hozzánk egy 1: 100 hoz méretarányú kézzel készített tervrajzzal, segítségünkkel, ill. kézügyességével máris birtokában lehet egy víztakarékos, megbízható öntözőrendszernek.

A rendszer komplett összeállításában is támogatást nyújtunk, tanácsokkal segítjük a tervezést, majd végig a kivitelezést.

Kormos Zsolt

E-mail: kertemail@gmail. com 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Einhell szivattyúk

Egy kertes családi házhoz – de még egy sorházi lakáshoz is úgy hozzátartozik a szivattyú, mint más alapvető háztartási gép. Persze hogy milyen célra, milyen fajta szükséges, az már nem ilyen...


Automata öntözőrendszer házilag

Minden kertbarát álma egy megbízható berendezés, mely nappal láthatatlan, éjszaka viszont mindent megöntöz helyettünk kertünkben. Ám tagadhatatlan, hogy a jót meg is kell fizetni. Az automata...