Helios EasyControls

2015-06-15 20:09:47 | Módosítva: 2015-07-02 09:08:33

Megállíthatatlan trend, hogy az embert körülvevő eszközei, tárgyai részt vegyenek a globális információáramlásban, azaz működéséről információt szolgáltasson, kapcsolatban legyenek. Ez a folyamat sorra kelti életre az épületfelügyeleti, intelligens lakás és hasonló kapcsolódó rendszereket. A piacvezető német Helios ventilátorgyártó cég már nyolcadik generációs szellőztető rendszereinél elsőként érhető el szériakivitelben beépített internet technológiás vezérlés.


Evolúció a szellőztetés vezérlésben

Kezdetben a kidobott hő minél jobb visszanyerése volt a kitűzött cél, így egyre fejlettebb hőcserélők kerültek a berendezésekbe, és ma már alapelvárás a 90% feletti hatásfok. Következett a beépített ventilátorok meghajtásának korszerűsítése, miáltal folyamatosan változó üzemben is kimagasló hatásfokú üzem érhető el.

A Helios legfrissebb fejlesztésénél a gépek szabályozása került előtérbe, amellyel még jobbá, még takarékosabbá tehető a szellőztetés. A vezérlések viszont csak akkor lehetnek jók, ha használjuk is őket. Így a felhasználó feladatának könnyítésére a Helios lakásszellőztető hővisszanyerős gépeibe egyszerű, bárhonnan elérhető, lekérdezhető vezérlés kerül, többféle érzékelővel támogatott önszabályozó működési üzemmódokkal.


Univerzális:

A Helios egyedülálló easyControls vezérlési koncepciója teljes szabadságot nyújt, mivel akármilyen böngészőt futtató készülékről (okostelefon, tablet, okosTV, PC) egyformán használható. A megoldás további előnye, hogy platform független, azaz bármilyen operációs rendszer, mint Windows, Android, iOS, Linux stb. alól egyformán elérhető.

Kényelmes:

Az easyControls segítségével akár otthon a fotelből, munkahelyről, vagy egy kávézóból, bárhol a világban lekérdezhetjük a légállapotot, módosíthatunk a szellőztetés ütemén, intenzitásán. A felhasználónak nem kell új vezérlő panelek kezelését megtanulnia, a saját, megszokott eszközeit használhatja, így sokkal magabiztosabban tudja ezt a gépészeti rendszerét használni. Eddig a készülékhez, vagy annak fali kezelő eleméhez sétálva, lehetett beavatkozásokat tenni, így hamar le is szokott a használatáról a felhasználó, ami persze azzal is jár, hogy esetenként kevésbé lett takarékos és komfortos a lakása (túlszellőztetés, alulszellőztetés). Amennyiben a lakásban nem frekventált helyen van felszerelve a kezelőelem, a szűrőelpiszkolódás jelzését senki nem veszi észre, amely következménye a csökkenő teljesítmény, hatékonyság és nem megfelelő higiéniai viszonyok.

Értékálló:

Az információ technológia olykor bosszantóan gyorsan változik, és a ma megvett eszköz holnapra már elavultnak számít. Az easyControls segítségével azonban a Helios szellőztető berendezései követhetik a fejlesztéseket, és az épp most gyártott berendezéssel egy egyszerű szoftverfrissítés által egyenértékűekké válhatnak. Sőt egy internetes portál segítségével a higiéniai szempontból fontos szűrőcserére, vagy esetleges hibákra is figyelmeztet a berendezés, akár egy email küldésével mielőbbi interakcióra sarkallva a felhasználót.


A Helios újgenerációs hővisszanyerős szellőztető berendezéseibe integrált automatika segítségével az eddigi nehézkes szellőztetés vezérlés könnyen elérhető, komfortos, a mai technikai szintnek megfelelő megoldássá fejlődött, amellyel akkor és annyit szellőztetünk, amennyi pont szükséges, a lehető legkevesebb energia felhasználásával.


Kovács István
Kamleithner Budapest Kft.
1214 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 189.
www.helios.hu
www.frissház.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hogyan spóroljunk az energiával?

A Nemzeti Épületenergetikai Stratégia kapcsán az épületgépészeti szakmában vita folyik. Mi a gazdaságosabb, ha fűtőberendezéseink hatásfokát növeljük, vagy eleve csökkentjük a szükséges energia...


Penészes falak ellen

Ha azt tapasztaljuk, hogy lakásunk falain penész­gombák, sötét foltok jelennek meg, akkor mindenek előtt az okokat kell felderítenünk. A gombák ugyanis akkor tudnak megtelepedni és szaporodni a...