Akkus és szolár cellás kajak

2015-06-24 10:32:53 | Módosítva: 2015-08-24 11:38:03

A tavakon és folyókon sokan hódolnak a szórakoztató vízi túrázásnak. Ez azonban elég fárasztó is, főként a hosszabb túrák alkalmával. Ezért az evezősöknek a Klepper cég kifejlesztett két fajta kisegítő elektromos meghajtást.


A rásegítő hajtások megkönnyítik a fárasztó evezést a hosszabb túrák alkalmával, amit főként az összeépíthető favázas kajakokra dolgoztak ki. Az egyik 18 Ah-s, 12 V-os ólom akkumulátoros meghajtású, és digitálisan vezérelhető. A motor be van építve a hajótestbe, és szénszál erősítésű csavar hajtja a kajakot, ami szükség esetén a kormánylapáttal együtt ki is emelhető a vízből. Ez a meghajtás 4 km/ó sebességgel akár 52 km megtételét teszi lehetővé ideális viszonyok között.


Ám, mivel az akkumulátor teljesítménye elég korlátozott, Klepper a kajakok fedélzetére szerelhető és összecsukható napelemes meghajtást is kidolgozott. Ez ideálisan napsütéses időben akár 8 órán keresztül elég energiát biztosít a meghajtó motor működéséhez. Integrált vezérlőegysége pedig védi a rendszert a túlterheléstől, és mobiltelefon, GPS és más - teleppel működő - készüléknek is elég feszültséget biztosít. További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: solar, kajak, szolár

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Műanyag kajakok, kenuk felújítása

Sokan azt hiszik, hogy a műanyag, azaz az üvegszállal erősített poliésztergyantából készült kajakok, kenuk mindent kibírnak, nem szükséges az ápolásuk. Igaz, hogy nagyon erősek, deafelületük...


Solar vezérlések

Lakásunkban, házunkban vagy közösségi épületeinkben sokszor egyedi rendszerek egymástól függetlenül szabályozzák a fűtést, a használati melegvíz (HMV) készítést, a klímakészüléket vagy a...