Katt flexibilis bekötőcső

2015-06-25 12:17:32 | Módosítva: 2015-06-25 12:20:12

A KATT nemesacél flexibilis, bordás bekötőcsövek kiválóan alkalmazhatók a fűtés- és hűtéstechnikában előforduló épületgépészeti berendezések bekötése során. A KATT csősajtoló-gép segítségével a csövek végződésein olyan egyenletes felület keletkezik, amely a hollandi anyával tökéletes tömítést és megbízható csatlakozást garantál. A cső bordás felülete lehetővé teszi a cső könnyű kézi hajlítását és alakítását, így egyéb idomokra nincs szükség.

Víz-, gáz- és szolárrendszerek bekötésére

A bordás cső egyik legnagyobb előnye, hogy egy arra alkalmas csővágóval a helyszínen a kívánt méretre vágható, és présgép segítségével a végei kiperemezhetők. A szerelést megkönnyíti, hogy a csőből kézi hajlítással a helyigénynek megfelelő többszöri irányváltás kialakítható, nem kell idomok forrasztásával foglalkozni, és nem okoz problémát a cső elcsavarodása sem. Különböző menetes csőcsatlakozókkal bármilyen típusú bekötés megvalósítható. A cső – kialakításának köszönhetően – csillapítja a rezgéseket.

A bordák két feladatot látnak el, egyrészt lehetővé teszik a keresztmetszet-változás nélküli hajlítást, egy 1/2”-os cső esetén akár 60 mm-es sugárral, másrészt a bordákból préselhető vállon fekszik fel a kötést létrehozó hollandi. A cső belső átmérője a névleges mérettel egyenértékű, tehát a méretválasztásnak megfelelő vízmennyiség átáramlását tudja biztosítani (1/2”-os cső belső átmérője 13 mm). Nyomásállósága a szükségesnél jóval nagyobb, 16 bar üzemi túlnyomásra méretezve a cső repesztő nyomása 140-220 bar.


A KATT bekötőcsövek ára ugyan magasabb, mint egy hagyományos flexibilis csőé, viszont minőségben, élettartamban, a szerelés és használat során tapasztalt, kiemelkedő tulajdonságainak köszönhetően ez az árkülönbség hamar megtérül.

A sárga színű, saválló acélból készült KATT gázbekötő cső rendkívül ellenálló az agresszív közegek által okozott káros hatásokkal szemben. Flexibilis kialakítása különösen a mozgatható berendezések esetében ideális, a nyújtható formának köszönhetően elkerülhető a bekötőcső megrepedése, „elfáradása”, kiküszöbölhető az ebből eredő gázszivárgás. A termék gyárilag hollanderrel ellátott, és a járatos méretekben (1/2”, 3/4”) kapható.

A hagyományos, bevonat nélküli, párhuzamosan bordázott rozsdamentes acél KATT vízbekötő csövek alkalmazásával a szerelés egyszerű, a csatlakozás megbízható. Kiszerelését tekintve 4 és 30 méteres tekercsekben kapható. a széles méretválaszték és nagy átömlési keresztmetszet lehetőséget biztosít a hagyományos flexicsöves bekötések kiváltása mellett, nagy teljesítményű használati melegvíz-termelők, fűtőberendezések és fan-coil készülékek magas színvonalú, tartós vízbekötésének elkészítésére.

A napkollektor és a szolár rendszer közti összeköttetésre a KATT SOLAR FLEX DUOelőszigetelt rozsdamentes bordáscső jelent rugalmas megoldást. A 15 és 20 méteres tekercsben kapható szolár bekötőcsövek UV álló külső fóliával ellátott EPDM zárt cellás szigeteléssel rendelkeznek (tűzálló, égve nem csöpögő), és a dupla csővezeték egyes vezetékei önálló szigeteléssel szétválaszthatók.

Forrás: Merkapt

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyári metszés

A metszésről elsősorban a késő őszi, vagy kora tavaszi munkák jutnak eszünkbe, amikor anövények többsége lombtalan, azazpihenőidejüket töltik. Denyáron is szükség lehet metszésre, nem is ritkán…


Elektronikus személyi igazolvány

Az elektronikus személyi igazolvány egy bankkártya méretű okirat, ami egy beépített chipen digitálisan tárolja tulajdonosa adatait. Elsődleges feladata a tulajdonos személyazonosságának igazolása,...