Katt flexibilis bekötőcső

2015-06-25 12:17:32 | Módosítva: 2015-06-25 12:20:12

A KATT nemesacél flexibilis, bordás bekötőcsövek kiválóan alkalmazhatók a fűtés- és hűtéstechnikában előforduló épületgépészeti berendezések bekötése során. A KATT csősajtoló-gép segítségével a csövek végződésein olyan egyenletes felület keletkezik, amely a hollandi anyával tökéletes tömítést és megbízható csatlakozást garantál. A cső bordás felülete lehetővé teszi a cső könnyű kézi hajlítását és alakítását, így egyéb idomokra nincs szükség.

Víz-, gáz- és szolárrendszerek bekötésére

A bordás cső egyik legnagyobb előnye, hogy egy arra alkalmas csővágóval a helyszínen a kívánt méretre vágható, és présgép segítségével a végei kiperemezhetők. A szerelést megkönnyíti, hogy a csőből kézi hajlítással a helyigénynek megfelelő többszöri irányváltás kialakítható, nem kell idomok forrasztásával foglalkozni, és nem okoz problémát a cső elcsavarodása sem. Különböző menetes csőcsatlakozókkal bármilyen típusú bekötés megvalósítható. A cső – kialakításának köszönhetően – csillapítja a rezgéseket.

A bordák két feladatot látnak el, egyrészt lehetővé teszik a keresztmetszet-változás nélküli hajlítást, egy 1/2”-os cső esetén akár 60 mm-es sugárral, másrészt a bordákból préselhető vállon fekszik fel a kötést létrehozó hollandi. A cső belső átmérője a névleges mérettel egyenértékű, tehát a méretválasztásnak megfelelő vízmennyiség átáramlását tudja biztosítani (1/2”-os cső belső átmérője 13 mm). Nyomásállósága a szükségesnél jóval nagyobb, 16 bar üzemi túlnyomásra méretezve a cső repesztő nyomása 140-220 bar.


A KATT bekötőcsövek ára ugyan magasabb, mint egy hagyományos flexibilis csőé, viszont minőségben, élettartamban, a szerelés és használat során tapasztalt, kiemelkedő tulajdonságainak köszönhetően ez az árkülönbség hamar megtérül.

A sárga színű, saválló acélból készült KATT gázbekötő cső rendkívül ellenálló az agresszív közegek által okozott káros hatásokkal szemben. Flexibilis kialakítása különösen a mozgatható berendezések esetében ideális, a nyújtható formának köszönhetően elkerülhető a bekötőcső megrepedése, „elfáradása”, kiküszöbölhető az ebből eredő gázszivárgás. A termék gyárilag hollanderrel ellátott, és a járatos méretekben (1/2”, 3/4”) kapható.

A hagyományos, bevonat nélküli, párhuzamosan bordázott rozsdamentes acél KATT vízbekötő csövek alkalmazásával a szerelés egyszerű, a csatlakozás megbízható. Kiszerelését tekintve 4 és 30 méteres tekercsekben kapható. a széles méretválaszték és nagy átömlési keresztmetszet lehetőséget biztosít a hagyományos flexicsöves bekötések kiváltása mellett, nagy teljesítményű használati melegvíz-termelők, fűtőberendezések és fan-coil készülékek magas színvonalú, tartós vízbekötésének elkészítésére.

A napkollektor és a szolár rendszer közti összeköttetésre a KATT SOLAR FLEX DUOelőszigetelt rozsdamentes bordáscső jelent rugalmas megoldást. A 15 és 20 méteres tekercsben kapható szolár bekötőcsövek UV álló külső fóliával ellátott EPDM zárt cellás szigeteléssel rendelkeznek (tűzálló, égve nem csöpögő), és a dupla csővezeték egyes vezetékei önálló szigeteléssel szétválaszthatók.

Forrás: Merkapt

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Megéri felújítani!

A régi épületek, pincék állagromlása értékcsökkentő, adohos levegő kellemetlen és egészségtelen. Anedves falak hőszigetelése hatástalan. Asalétromosodás, akáros sók roncsolják afalazatot,...


Háztartási tisztítószerek

A hipermarketek polcain hosszú sorokat töltenek meg a "forradalminak", "univerzálisnak" hirdetett tisztítószerek. Igazság szerint ezek hatóanyagai sokszor teljes mértékben megegyeznek az évtizedek...