Norvég elektromos fűtőpanelek

2015-06-29 09:34:17 | Módosítva: 2015-06-29 09:36:48

Aki fűtésrendszer beszerelést, vásárlást, felújítást tervez, bizonyára körülnéz a piacon és megállapítja, hogy Magyarországon régóta a legnépszerűbb a gázfűtés. Korábban az emberek fűtöttek szénnel, olajjal, fával, majd a 90-es években az egész ország átállt az olcsónak ígérkező gázfűtésre. Napjainkban ez a trend megdőlni látszik.


Igaz ugyanis, hogy a gázfűtések korszerűek, de az üzemeltetési költségük meglehetősen drága, egyúttal a letelepítésük körülményes, nem is beszélve a szakértelmet igénylő, kellemetlen, kosszal járó beszerelésről. Érvek és ellenérvek ütköznek mindenki fejében, ha ki szeretné választani azt a fűtésrendszert, mely otthonában hosszú távon biztonságosan fogja szolgálni. A kiválasztás során mindenkinek két fontos információra lesz szüksége:

Mennyi a rendszer kiépítési, beruházási költsége? Mennyi a várható üzemeltetési költsége?

Ha csak és kizárólag erre a két adatra hagyatkozunk, rá kell jönnünk, hogy a jövő fűtésrendszerei alacsony beruházási költség mellett alacsony üzemeltetési költséggel működtethetők.


Megoldás: elektromos fűtésrendszer

Villannyal fűteni azonban drága! Valóban. Hasonlóan, mint gázzal. Azonban tudni kell, hogy egy prémium kategóriás elektromos fűtésrendszer beruházási költsége harmada egy szintén kiváló minőségű gázfűtésének. Ha az üzemeltetési költsége még 20%-kal drágább is, a beruházó számára 10-12 év árelőnyt jelent.

Ha ezt az árelőnyt elektromos áram termelő napelem rendszerre fordítjuk, akkor a gázfűtés kiépítési költségéből egy INGYENESEN ÜZEMELTETHETŐ fűtésrendszert kapunk. A kérdés tehát nem az, hogy elektromos, vagy gázfűtés, hanem az hogy napelem nélkül 12 év árelőny, vagy pedig INGYEN fűtés.

Bemutatóterem: 1012 Budapest, Logodi u. 34/A.
Telefon: (+36-1) 782-6187
www.nordart.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Elektromos fűtés

Bár még a szakemberek körében is gyakran vitákat generál, az elektromos fűtés létjogosultsága a modern lakásépítészetben megkérdőjelezhetetlen. A hőszivattyútól az elektromos radiátorig...


Kétkörös, osztott felületű infrapanelek

A fűtésrendszerek – így az infrafűtések is - minden esetben a maximális teljesítményre vannak méretezve, hiszen a leghidegebb téli időszakban is elegendő fűtőteljesítményre van szükség. A fűtési...