Tíz százalék megtakarítás

2015-06-29 10:00:45 | Módosítva: 2015-06-29 10:01:30

Az európai háztartások többségében régi, rossz hatásfokú, fix fordulatszámú szivattyúk üzemelnek, mindig 100%-on. Ennek eredménye a magas, pazarló energiafogyasztás. A szivattyúk teszik ki egy háztartás energiafogyasztásának 15%-át – így zsebbevágó kérdés a helyes döntés.


Az energiatakarékos keringető szivattyú a modern motor technológiának és a szabályozási módoknak köszönhetően csak akkor üzemel, amikor ténylegesen szükség van rá. E tulajdonságok jelentős megtakarítást eredményeznek. A keringető szivattyúk egyedülálló szabályozási módja a szivattyú teljesítményét automatikusan az adott rendszerhez igazítja. Ez garantálja, hogy a szivattyú csak akkor működik, amikor kell. A szabályozási módnak köszönhetően akár 10%-kal csökkenthetnek az energiaköltségek a hagyományos keringető szivattyúkhoz képest.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

18% energia-megtakarítási cél 2020-ra

Hazánk 18%-ra növeli a 2020-ra elérendő energia-megtakarítási célt a korábban tervezett 10%-ról, amely 236 Petajoule primer energia-megtakarítással egyenértékű. A legfrissebb, 2014. áprilisi...


Nútmarásos ablakszigetelés

Napjainkban egyre több lehetőség nyílik arra, hogy lakásunkat a lehető legkisebb energiával a leghatékonyabban fűthessük. Az energiatakarékos megoldások között kulcsfontosságú szerep jut a...