Tíz százalék megtakarítás

2015-06-29 10:00:45 | Módosítva: 2015-06-29 10:01:30

Az európai háztartások többségében régi, rossz hatásfokú, fix fordulatszámú szivattyúk üzemelnek, mindig 100%-on. Ennek eredménye a magas, pazarló energiafogyasztás. A szivattyúk teszik ki egy háztartás energiafogyasztásának 15%-át – így zsebbevágó kérdés a helyes döntés.


Az energiatakarékos keringető szivattyú a modern motor technológiának és a szabályozási módoknak köszönhetően csak akkor üzemel, amikor ténylegesen szükség van rá. E tulajdonságok jelentős megtakarítást eredményeznek. A keringető szivattyúk egyedülálló szabályozási módja a szivattyú teljesítményét automatikusan az adott rendszerhez igazítja. Ez garantálja, hogy a szivattyú csak akkor működik, amikor kell. A szabályozási módnak köszönhetően akár 10%-kal csökkenthetnek az energiaköltségek a hagyományos keringető szivattyúkhoz képest.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Mennyit ér a szigetelés?

Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha megfelelően szigetelt. Alegnagyobb különbség a szigetelt és nem szigetelt házak ára között Csongrád és Bács-Kiskun...


Hővisszanyerős szellőztetés

Egy passzívház fűtése – és hűtése – alapvetően a szellőztetésen keresztül történik. A hőszigetelési követelmények mellett ez a passzívház legfontosabb szempontjai közé tartozik.