Kicsiben és könnyebben

Növényvédő szer kis kiszerelésben

2015-07-24 12:11:13 | Módosítva: 2015-07-24 12:14:21

Két év alatt közel 40 növényvédő szert soroltak át hazánkban kis kiszerelésben a III. forgalmi kategóriába, azaz már ennyivel több készítmény áll a kiskerttulajdonosok, hobbi kertészek rendelkezésére. Ennek az üdvözlendő könnyítésnek az a magyarázata, hogy növényvédelmi hatóságunk – felismerve, hogy az utóbbi évek növényvédő szer engedélyek visszavonásai nagyon megnehezítették a kiskertesek dolgát – lehetővé tette számos készítmény szabadforgalmú kategóriába sorolását kis kiszerelésekben.


Ez a forgalmazási kategória átsorolás, könnyítés a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben az adott növényvédő szer környezet és felhasználó toxikológiai tulajdonságai lehetővé teszik, akkor gyártói, forgalmazói kérésre a 3000 m2-nél kisebb területek kezelésére vonatkozó mennyiséget tartalmazó kis kiszerelésekben, a szer régebbi nevén szabadforgalmú, mai nevén III-as forgalmi kategóriájú besorolást kaphat.

Örömmel tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a Sumi Agro Hungary Kft. több készítménye a fentiek értelmében már III-as, szabadforgalmú forgalmi kategóriában is elérhető!

CYFLAMID gombaölő szer


Hatóanyaga a ciflufenamid teljesen új hatóanyagcsoportba tartozik. Lokálszisztemikus, és kimagasló gázhatású lisztharmat elleni specialista. Megelőző, gyógyító és kórokozó megsemmisítő hatású.

Felhasználható: szőlőben és almatermésűekben.
Dózisa: 5-10 ml/10 liter víz.
Szabadforgalmú kiszerelései: 20 ml, 100 ml.

 

LIETO gombaölő szer


Két eltérő hatásmódú hatóanyagot tartalmazó termék, mely több ponton gá­tolja a peronoszpóra és a fitoftóra gombákat. A helyileg felszívódó cimoxanil hatóanyaga megelőző és gyógyító hatású. A levél bőrszövetében raktározódó zoxamid hatóanyag a kórokozók sejtosztódását gátolja.

Felhasználható: szőlőben és burgonyában.
Dózisa: 4,5 g/10 l víz.
Szabadforgalmú kiszerelése: 100 g.


ORTUS 5 SC atkaölő szer


Kontakt hatású, hosszú hatástartamú fenpiroximát hatóanyagú atkaölő szer. A takácsatkák valamennyi mozgó alakját pusztítja. Méhkímélő, így virágzó kultúrában is felhasználható. Kíméli a hasznos rovarokat.

Felhasználható almatermésűekben, őszibarackban, nektarinban, szilvában, szőlőben, üvegházi paradicsomban, szamócában, málnában és szederben.
Dózisa: 10 ml/10 liter víz.
Szabadforgalmú kiszerelései: 5 ml, 50 ml, 200 ml.

www.sumiagro.hu

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyomatékhatárolós kéziszerszámok

Az otthoni szerszámok között ma már szinte nélkülözhetetlenek az akkus csavarbehajtók, amelyeken az ún. nyomatékhatároló tárcsa segítségével szabályozható a maximális nyomaték, és ami...


Nedves helyiségek villanyszerelése

A vizes környezet, a fokozott páratartalom miatt különösen nagy körültekintéssel kell eljárni vizes helyiségek elektromos hálózatának kialakításánál, és a fogyasztók üzemeltetésénél.