Kicsiben és könnyebben

Növényvédő szer kis kiszerelésben

2015-07-24 12:11:13 | Módosítva: 2015-07-24 12:14:21

Két év alatt közel 40 növényvédő szert soroltak át hazánkban kis kiszerelésben a III. forgalmi kategóriába, azaz már ennyivel több készítmény áll a kiskerttulajdonosok, hobbi kertészek rendelkezésére. Ennek az üdvözlendő könnyítésnek az a magyarázata, hogy növényvédelmi hatóságunk – felismerve, hogy az utóbbi évek növényvédő szer engedélyek visszavonásai nagyon megnehezítették a kiskertesek dolgát – lehetővé tette számos készítmény szabadforgalmú kategóriába sorolását kis kiszerelésekben.


Ez a forgalmazási kategória átsorolás, könnyítés a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben az adott növényvédő szer környezet és felhasználó toxikológiai tulajdonságai lehetővé teszik, akkor gyártói, forgalmazói kérésre a 3000 m2-nél kisebb területek kezelésére vonatkozó mennyiséget tartalmazó kis kiszerelésekben, a szer régebbi nevén szabadforgalmú, mai nevén III-as forgalmi kategóriájú besorolást kaphat.

Örömmel tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a Sumi Agro Hungary Kft. több készítménye a fentiek értelmében már III-as, szabadforgalmú forgalmi kategóriában is elérhető!

CYFLAMID gombaölő szer


Hatóanyaga a ciflufenamid teljesen új hatóanyagcsoportba tartozik. Lokálszisztemikus, és kimagasló gázhatású lisztharmat elleni specialista. Megelőző, gyógyító és kórokozó megsemmisítő hatású.

Felhasználható: szőlőben és almatermésűekben.
Dózisa: 5-10 ml/10 liter víz.
Szabadforgalmú kiszerelései: 20 ml, 100 ml.

 

LIETO gombaölő szer


Két eltérő hatásmódú hatóanyagot tartalmazó termék, mely több ponton gá­tolja a peronoszpóra és a fitoftóra gombákat. A helyileg felszívódó cimoxanil hatóanyaga megelőző és gyógyító hatású. A levél bőrszövetében raktározódó zoxamid hatóanyag a kórokozók sejtosztódását gátolja.

Felhasználható: szőlőben és burgonyában.
Dózisa: 4,5 g/10 l víz.
Szabadforgalmú kiszerelése: 100 g.


ORTUS 5 SC atkaölő szer


Kontakt hatású, hosszú hatástartamú fenpiroximát hatóanyagú atkaölő szer. A takácsatkák valamennyi mozgó alakját pusztítja. Méhkímélő, így virágzó kultúrában is felhasználható. Kíméli a hasznos rovarokat.

Felhasználható almatermésűekben, őszibarackban, nektarinban, szilvában, szőlőben, üvegházi paradicsomban, szamócában, málnában és szederben.
Dózisa: 10 ml/10 liter víz.
Szabadforgalmú kiszerelései: 5 ml, 50 ml, 200 ml.

www.sumiagro.hu

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Akác a kertben

Az akácméz hungarikumnak számít, csak úgy, mint a kalocsai paprika, holott egyik növény sem magyar eredetű, csak idekerültek, és nagyon jól adaptálódtak. Az akácot Tessedik Sámuel szarvasi...


Nyomatékhatárolós kéziszerszámok

Az otthoni szerszámok között ma már szinte nélkülözhetetlenek az akkus csavarbehajtók, amelyeken az ún. nyomatékhatároló tárcsa segítségével szabályozható a maximális nyomaték, és ami...