Power X Change: tovább bővült az Einhell „Mester akku” koncepciója

2015-09-15 12:40:15 | Módosítva: 2015-10-04 07:26:07

Az Einhell „Mester akku” koncepciójáról több mint egy évvel ezelőtt már írtunk. Akkor 7 az 1-ben volt a jelszó, vagyis hét különböző szerszámgépet, illetve kerti gépet lehetett egy mesterakkumulátorról működtetni. A környezetbarát és igen gazdaságos rendszer lényege, hogy elég akár csak egyetlen akkumulátort megvásárolnunk, és a különböző gépeket már akku nélkül is beszerezhetjük, hiszen a mesterakku minden Einhell géppel kompatibilis.


A Power X Change rendszer az eltelt évben sokat fejlődött és bővült. Ma 13 az 1-bennek nevezhetnénk, hiszen egyetlen mesterakkuval 13 különböző gépet működtethetünk, jövőre pedig már 20 lesz. Ezek közt szinte minden fontos szerszámgép megtalálható, ami egy barkács vagy akár egy fél profi műhelyben szükséges; csavarozó és fúrócsavarozó, sarokköszörű, csiszológép, rezgőfűrész, sőt, még szerelőlámpa is. De nem hiányoznak a közös akkuval használható kerti szerszámgépek sem. Ezek között ott találjuk a legnagyobb teljesítményigényű fűnyírót, de a kisebb kapacitással is megelégedő ágvágót, sövényvágót, szegélynyírót, sőt lombfújót is.

A különböző teljesítmény-igényekhez igazodva különböző mesterakkukat szerezhetünk be; a vásárló egyénileg mérlegelheti, hogy a beszerzett – és a jövőben tervezett – gépcsaládhoz melyik (egy vagy két) akkut vásárolja meg. Három különböző kapacitású akkut kínál az Einhell a Power X Change koncepcióhoz; egy 1,5, egy 3 és egy 5,2 Ah-ás áramforrást, melyek külső méretükben és súlyukban különböznek egymástól, de csatlakozásukban kompatibilisek. Nyílván a fűnyíróhoz a legnagyobb akkut érdemes használni, sőt ahhoz akár kettőt is ajánlatos beszerezni, hogy amíg az egyikkel dolgozunk, a másik töltőn lehessen. Egy csavarozóhoz viszont felesleges az 5 Ah-ás akku, ott a kisebb súly fontosabb.


Az akkumulátorok 18 V-os lítium akkuk, amiknek teljesen egyértelmű előnyeik vannak ebben a kategóriában; az önkisülésük gyakorlatilag nulla, a súlyuk kicsi, és akár több hónap pihentetés után is azonnal használatba vehetők. Van egy extra kapacitás eléréséhez lehetőséget adó megoldás is, ekkor két 18 V-os akkut összekapcsolhatunk egy 36 V-os egységgé, amivel természetesen a kinyerhető energia is duplájára nő. Ez a dupla energia a GE-CM 36 Li típusjelű fűnyírónál vehető igénybe.

A Power X Change technológiával egyszerre óvjuk környezetünket és pénztárcánkat, hiszen az első készülékhez kapott akkumulátorral már minden később vásárolt gépet is üzemeltetni tudunk, így nem csak pénzt spórolunk, hanem a tároláshoz is kevesebb hely kell majd.

Vásárláskor a családhoz tartozó szerszámgépek és az akkumulátorok külön életet élnek, bármelyik gépet megvehetjük akkumulátorral és töltővel vagy a nélkül, és természetesen egyéni igényünk szerint dönthetünk a szükséges akkuk számáról is. Töltőből elég egyet beszereznünk, hiszen az mindhárom akkumulátort tölti – akár fél órán belül teljes kapacitásra.Az Einhell KERT 2015/2016. évi katalógusa innen tölthető le!


www.einhell.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Újabb gépekkel bővült az Einhell „mester akku” rendszere

Az Einhell „mester akku” rendszere további 4 géppel gazdagodott. A Power X-Change akku rendszer különböző teljesítményű 18 V-os lítium akkumulátorának bármelyikét bármelyik szerszámhoz...