Garay Center: egy igazi kisváros a nagyvárosban

2015-09-15 12:52:17 | Módosítva: 2015-09-22 09:28:21

A Keleti pályaudvartól öt perc sétára levő Garay tér több mint egy évszázaddal ezelőtt is már klasszikus piacként működött, ahol kiskereskedők a földről, pokrócokról árusították olcsó portékáikat. Épp emiatt a piacot 1920-as években be is zárták, és csak 1931-ben indulhatott újra a kereskedés egy új épületben.


2003-ban az önkormányzat a régi helyén egy modern épület felállítását tűzte ki célul, mely korszerűsége mellett megőrzi a tér eredeti funkcióját. 2008-ban nyílt meg a jelenlegi többfunkciós egység, melyben a -1. szinten a piac továbbra is élheti zsibongó mindennapjait, és kínálja hazai termelők kiváló termékeit. A földszinten és az első emeleten szolgáltatók, boltok üzemelnek, a center tetején pedig több mint 230 lakás található. A 3 szintes mélygarázsban több mint 600 parkoló várja az autósokat.


A Garay Center mára a környék lakóinak kedvelt találkozópontja lett, nagy segítség a mindennapokban. A házban működő üzletek visszacsempészik a nagyvárosi forgatagba egy kisváros hangulatát, hiszen egy helyen megtaláljuk a virágost, az állateledelest, a papír-írószer üzletet, a borost, az újságost, a péket, a cipészt és az órást is. A mai kor igényeinek megfelelően ugyanakkor a központban levő Penny Market és DM naponta több ezer ember bevásárlásában segít. De van egy hatalmas textil bolt is, az Ázsia Divat, ahol minden héten új árukészlet és széles választék várja a vásárlókat.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Garay Center

Tudtad, hogy a Keleti pályaudvartól öt perc sétára levő Garay tér több mint egy évszázaddal ezelőtt is már klasszikus piacként működött, ahol kiskereskedők a földről, pokrócokról árusították...


Előkészületek a történelmi múltú Nyugati és Keleti pályaudvar rekonstrukciójáért

Elindult a két nagy pályaudvar felújítási folyamata. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye szerint, a projektgazda MÁV Zrt. októberben nyújtotta be a két kiemelt projekt támogatási...