Home Sapiens: intelligens lakásirányítási rendszer

2015-09-16 11:17:08 | Módosítva: 2015-09-16 11:27:06

Messzire jutott a technika Edison óta, ma már a telefonunkkal tudunk repülőjegyet vásárolni, virágot küldhetünk, vagy ellenőrizhetjük bankszámlánkat. A fejlődés adta kényelmi, biztonsági és energia-takarékossági előnyök otthonunkban is teret hódítanak, sok helyen már a tervezés elején foglalkoznak a beépítendő lakásautomatikával. Videós kaputelefon? Fűtés bekapcsolása az irodából haza induláskor? Megszólaló riasztó ellenőrzése nyaralás alatt? A Kling Kft. által forgalmazott Home Sapiens fantázia nevű lakásirányítási rendszer a felhasználói funkciók széles választékát kínálja.


Kényelem és komfort

A Home Sapiens lakásirányítási rendszer működteti a motoros redőnyöket, árnyékolókat, kapunyitókat és garázskapukat. Szélsőséges időjárás esetén például behúzza a motoros napellenzőt, így megelőzve a rongálódást.

A BPT múltban gyökerező tapasztalata a fűtésirányítási rendszerekben a Home Sapiens-ben teljesedik ki: egyetlen másik rendszer sem kínál ennyire egyszerű és rugalmas beállítási lehetőségeket. Bármelyik hónap, a nap vagy a hét bármelyik időpontja előre programozható precíz algoritmus beállítások segítségével, amik minden fűtési rendszerrel kompatibilisek.

Az esemény programozás műszaki kifejezés, egy ismétlődő esemény láncolat létrehozásának kényelmét jelenti, vagy az alkalomhoz illő atmoszféra megteremtését egy egyszerű gesztussal. A kezelő felületen egyszerű paranccsal a ház összes világítása lekapcsolható, csökkenthető a hőmérséklet és aktiválható a riasztó. A Home Sapiens nem szab határt a fantáziának eseménylétrehozásban és módosításban. „Macro” módban a legegyszerűbb, ösztönös funkció használható: bármilyen megadott parancssort a rendszer elment, ami később egy gombnyomással újra lejátszható, vagy előre meghatározott időpontra programozható.


A normál működésű elektromechanikus rendszereknél elérhető funkciók mellett a Home Sapiens-sel egyetlen gombnyomással lekapcsolható vagy felkapcsolható az összes világítás a házban. Ez a parancs időre is programozható, vagy külső érzékelő esetén a kinti fényviszonyok alapján is beállítható (például besö­tétedés esetén felkapcsol).

A Home Sapiens rendszerrel ellenőrizni tudjuk az összes otthoni elektromos készüléket. Fel- és lekapcsolhatjuk az áramellátást, beállíthatunk egy elektromos fogyasztási szintet, amit ha túllépnek az eszközök, az előre meghatározott elsőbbségi sorrend alapján a lakásirányítás lekapcsolja a gépeket, hogy a beállított szint alá essen a fogyasztás, valamint akár távolról is ellenőrizhető a ház valós idejű elektromos fogyasztása.A kezelő felületen ellenőrizhetők és programozhatók a multimédia lejátszó eszközök. Kiválasztható a kívánt hangszóró, bekapcsolható a lejátszó, ami vagy a benne lévő hanghordozót kezdi lejátszani, vagy kiválasztható a hallgatni kívánt rádió frekvencia, állítható a hangerő és egyéb audió funkciók (hangszín, basszus stb).

A természetes és ápolt zöld felületek fejlesztik a személyiséget, és jó hatással vannak a komfortérzetre. A Home Sapiens kifinomult beállítási lehetőségeket kínál akár professzionális öntöző rendszerekhez is, ezzel biztosítva az öntözési ciklusok személyre szabását, akár kerten belüli területenkénti bontásban is. Minimális odafigyeléssel lehetővé teszi a természeti kincsek, mint például a víz védelmét, elkerülhető a felesleges, túlzott mértékű felhasználás, és a növények túllocsolása.


A Home Sapiens rendszer előnyei

Technikai riasztás: lakásirányítási rendszer mindent az irányítása alatt tart, felkészül a váratlan helyzetekre. A Home Sapiens megteszi a szükséges lépéseket gáz vagy víz szivárgás esetén, megkeresi a hibát a rendszer által kezelt szelepekkel és főkapcsolókkal. Azok megfelelő állásba kapcsolásával a szivárgást megszünteti, és figyelmeztető SMS üzenetet küld a tulajdonosnak.

Videó megfigyelő rendszer és beléptető rendszer: a világ egyik legképzettebb gyártójától nem is lehet elvárni kevesebbet: a Home Sapiens teljes mértékben kompatibilis a BPT legmodernebb videó megfigyelőrendszerével, és kezeli a legújabb CCTV funkciókat, mindent egy kezelő felületen. A BPT legújabb videós beltéri egységével használva a Home Sapiens kifinomultan kezeli a beléptető rendszer funkciókat.

Betörés riasztás: a BPT professzionális biztonsági rendszere kompatibilis és integrálható a Home Sapiens lakásirányítási rendszerrel. A BPT csoport garantálja a maximális biztonságot, a maximálisan egyszerű használatot, és a Home Sapiens egyéb műveleteinek felismerését.

Időzítő: a Home Sapiens mentesíti a felhasználót az időszakosan ismétlődő cselekmények végrehajtásának terhe alól. Az időzítővel cselekmény sorozatok hajthatók végre fizikai beavatkozás nélkül. Egyszerű parancs vagy cselekmény sor is programozható megadott időre. Egy héten belül adott napra maximum 4 cselekmény adható meg.

Elektromos teljesítmény ellenőrzés és kezelés: a Home Sapiens lehetővé teszi a valós idejű elektromos teljesítmény ellenőrzést. Különböző napi maximum teljesítmény szint adható meg, mert a hét minden napján más lehet a szükséges teljesítmény értéke. A lakás irányítási rendszer különleges beállítási lehetőségének köszönhetően alkalmazkodni lehet az energiaszolgáltatók díjszabásához, és grafikonon lekérdezhető adott időszakra vetített teljesítmény grafikon. Így elkerülhető a felesleges energia használat a kényelem és a komfort szint csökkenése nélkül.

Távvezérlés: a Home Sapiens lakásirányítási rendszerrel távolról is vezérelhetők a rendszerre kötött egységek mobil eszközzel. Lekérdezhetők a valós idejű állapotok, illetve vezérelhetők az automatika egységek. A figyelmeztető és riasztás üzenetek is telefonra küldött SMS-ben érkeznek.


További információ: Kling Kft.
1106 Budapest, Gránátos utca 6.
Telefon: 433-1666
Fax: 262-2808
e-mail: kling@kling.hu
www.kling.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Okos klíma

Például a kifinomult, automatikus üzemmód vezérlés miatt, amitől a készüléket még nagyobb energia-hatékonyság jellemzi. Abban az esetben, ha a helység hőmérséklete elérte a beállított értéket a...


Valena Life/Allure Netatmo

A Legrand egyszerre időtálló és megújuló koncepcióval készült a lakást felújítók, építkezők számára: egy mechanizmusból két különböző stílussal rendelkező kapcsoló alakítható ki. A szögletesebb...