Homokozó

2015-09-22 09:54:57 | Módosítva: 2015-09-22 10:05:12

Amikor kisgyerek van a családban, rendszerint felmerül az igény, hogy legyen homokozója. Szerencsés esetben van saját kert, ahol saját homokozót lehet építeni, de teraszra is van megoldás.


Kertbe vagy a teraszra

Vannak gyerekek, akik már 1 évesen is szívesen homokoznak, de érdemes a nagyobb, már 4-5 éves gyereknek is homokozót venni vagy építeni. Számtalan készen kapható típus van, de magunk is építhetünk, készíthetünk ilyet.

Akárhogyan is készül a homokozó, mindenképpen szükséges mindig letakarni, főleg éjszakára, mert a macskát szívesen piszkítanak a homokozóba. És mivel a macska tiszta állat, elkaparja ürülékét a homokban, így nem is vesszük észre, csak amikor a gyerekek játék közben „megtalálják” azt. A macskák ürüléke nagyon veszélyes, mert a kicsik a szájukban vehetik, és a nagyobbak is elfertőzhetik a szennyezett kezükkel a szemüket, ami komoly látásproblémához vezethet.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kreatív ötletek a szabadban

Otthon, a szabadban töltött idő nem csak akkor lehet hasznos, ha a kert gondozásával töltjük. A barkácsolás igazi kikapcsolódást, feltöltődést jelenthet, akár egyedül végezzük, akár a gyerekeket...


Védekezés a téli csapadék ellen

Mennyire lesz csapadékos az idei téli? Nem tudni, viszont ajánlatos ellene védekezni. Ez már csak azért is fontos, mert könnyebb most elvégezni néhány feladatot, mint tavasszal a bosszankodni a...