Magyar Kéménygyártó Kft. legújabb fejlesztései

2015-10-16 12:08:50 | Módosítva: 2015-11-03 09:59:47

A fűtéstechnika rohamos fejlődése és a műszaki előírások egyre szigorúbb energetikai követelményei hatással vannak a kéményrendszerekre is. Társaságunk két új kéményrendszert fejlesztett ki ez évben a korszerű fűtéstechnikai igények kiszolgálására.


Krea S kéményrendszerünk hagyományos gravitációs kémény, amit elsősorban modern, takarékos szilárd tüzelő berendezések, mint például pellet, vagy faelgázosító kazánok számára fejlesztettünk ki. Ezeknél a tüzelőberendezéseknél kondenzvíz kiválás és koromégés a kéményben egyaránt előfordulhat, ami a lehető legszélsőségesebb igénybevételt jelenti.

A Krea S kéményt ilyen körülményekre terveztük. Lényege, hogy a hagyományos Krea könnyűbeton köpeny elembe samott cső helyett saválló acél béléscső került. A saválló acélcső sajnos valamivel drágább a samott csőnél, de lényegesen jobban viseli a szélsőséges körülményeket. Ezért ha a kéményben vízre, tűzre egyaránt számítani kell, akkor mindenképp a Krea S kémény az ideális megoldás.

Krea T kéményrendszerünket kifejezetten családi házak kondenzációs gázkészülékeihez fejlesztettük ki. Nem egyszer megdöbbentő látvány nyújtanak az amúgy igényes szép új házak tetején meredező, kéményt helyettesítő acél és műanyag csövek. Az esztétikán túlmenően ilyen esetekben a praktikum is erősen sérül. Mi lesz tartós gázkimaradás esetén, vagy drasztikus gázár növekedés esetén? Ezek a kéményt helyettesítő csövek semmire sem lesznek használhatók.

A Krea T kéményrendszer esztétikailag tökéletesen illik egy lakóépülethez, és teljes körű biztonságot nyújt minden esetre. Lényege, hogy egy olcsó, de megbízható Krea kéménybe építünk be egy Tricox márkájú műanyag füstgáz elvezető csőrendszert. Ettől kezdve a Krea kémény elsődleges funkciója az égéslevegő ellátása lesz (másodlagos szerepe a műanyag béléscső védelme). A Tricox béléscső rendszer funkciója változatlanul a kondenzációs égéstermék túlnyomással való elvezetése marad. Ezzel gyakorlatilag egy olyan esztétikus cső a csőben rendszert hoztunk létre, amely szükség esetén a béléscső kiszerelésével könnyen visszaalakítható hagyományos gravitációs kéménnyé.


Hagyományos termékek

Krea kéményrendszerünk univerzálisan használható gravitációs kémény. Gáz és szilárd tüzelésre egyaránt alkalmas. Mi a kémények öszvéreként tekintünk rá, mert olcsó és strapabíró. Ajánlani tudjuk tartalék kéménynek is, mert bármikor, bármilyen készülék ráköthető.

Felhasználási terület:
EN 13063-1 T600 N1 D3 G50
EN 13063-2 T400 N1 W3 O50


Krea K2 társasházak túlnyomásos gyűjtőkémény rendszere. Lehetővé teszi társasházi lakásokba is a kondenzációs kazánok beszerelését. Szintenként akár 3 bekötés is megengedett, összesen 8 db készülék köthető rá (max. 24 kW/készülék). Ez a kéményünk 2015-ben Construma Nagydíjat nyert!

Felhasználási terület:
T160 P1 W V1 L20060 O0


Kéményrendszereink növekvő népszerűsége a korszerű igények kielégítése és megfelelő ár-érték arány mellett, nyilvánvalóan az újdonságok iránt elkötelezett, nyitott tervezőknek is köszönhető. Kémény rendszereink megtalálhatók a Terc költségvetés készítő, CPR adattár, Bausoft méretező programokban.


Magyar Kéménygyártó Kft.
6725 Szeged, Moszkvai krt. 27.
Telefon: (+36-62) 548-810
www.kemenygyarto.hu
kemenygyarto@gmail.com

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tűzifa és fatárolás

A kivágott fák nedvességtartalma 50-70%-os is lehet. Az ilyen nedves fa égetésekor a fából párolgó víz hőt von el, ezért a nedves fa tüzelése gazdaságtalan. Emellett az égéstérben a tökéletlen...


Fűtéskorszerűsítés? Új kandalló?

Amennyiben Ön fűtéskorszerűsítést tervez, legyen szó akár kazáncseréről vagy kandalló beépítésről, minden esetben kérje ki szakember véleményét, hiszen a kéménybélelés, kéményfelújítás- és...