Fúrógépek új generációja

2015-10-16 12:37:25 | Módosítva: 2015-11-18 12:52:55

Az élénkpiros színű Einhell gépek megjelenésével a márka elkezdte átpozicionálni szerszámgépeit. A szín nem csak dizájnelem, hanem egy jobb minőség, hosszabb élettartam megjelenítése. A felhasználás tekintetében a jó minőségű barkácsgéptől a professzionális alkalmazásáig fedi le az igényeket. A piros Einhell gépeken belül igen széles választék jelent meg az ütvefúrók és fúrókalapácsok kategóriájában, az alábbiakban erről igyekszünk egy kis áttekintést adni.


Milyen fúrógépre van szükség

A „sima” ütvefúrókra úgy gondolunk, hogy egy ilyennek minden háztartásban lennie kell. A piros Einhell fúrógépek bármelyike megfelel az általános otthoni igényeknek. Elektronikus fordulatszám-szabályozásuk pontos, gyorsbefogós tokmányuk 13 mm-es fúrószárig képes befogadni. A hagyományos tokmány kedvelői számára van a választékban ilyen is. Ügyes megoldás az egyes gépek tetején kialakított övtartó, ami szükség esetén felszabadítja kezünket. Az ütvefúró gépekben körmöstárcsás ütőmű van, ami a legtöbb falazóanyag fúrásához megfelelő. A panelban lakók számára viszont kénytelenek vagyunk ajánlani egy másik fúrógép beszerzését is.A piros Einhell ütvefúrók teljesítmény-választéka 500 W-tól 1100 W-ig terjed. A nagyobb teljesítményre inkább akkor lehet szükség, ha valamilyen szerszám-kiegészítőt (körkivágó, csiszolókorong stb.) kívánunk használni. Mindenképpen meg kell még említenünk a „TE-ID” típusjelű gépekre feltehető porelszívó tartozékot, ami lehetővé teszi, hogy segítőtárs nélkül is pormentesen tudjunk fúrni.

A „Red line” kategóriában nem kevesebb, mint 9 különböző fúrókalapácsot találunk, és innen kéne választania a fentebb már említett panellakás lakóknak egy második gépet. Otthoni használatra talán az „RT-RH” sorozat gépei tűnnek telitalálatnak. A nagyon jó minőségű, formatervezett gépek 600, illetve 900 W-os teljesítménye bőven elegendő, és 10-26 mm-es (természetesen SDS-plus befogószárú) fúróátmérőig az 1,8-2,6 Joule ütőerő is megfelelő. A könnyű kis gépeken kapcsolható sima fúrás, és véső funkció is. Lágy, ergonomikus markolatuk nagyon jó fogást biztosít.Az „RT” és „TE” sorozatú fúrókalapácsok már a félprofesszionális felhasználás irányába visznek el. Itt már jóval 1000 W fölötti teljesítményeket, legalább 5 J ütőerőt találunk, de a legújabb csúcsgép (TE-DH 1027) ütőereje meghaladja a 30 J-t. A profi gépeken már találhatunk a használatra kész üzemmódot jelző LED-et, vibrációt csökkentő rugalmas kapcsolatot a markolat előtt, elektronikus fordulatszám-stabilizátort, elforgatás-gátló kapcsolót, és még sok mindent, ami a felhasználók számára a tartós használatot segíti. Természetesen ezek robusztus felépítésű, strapabíró gépek.


A minőségjavítás jegyében az Einhell központosította a gépek garanciális és garancián túli javítását budapesti szervizébe. A vásárló – probléma esetén – a vásárlási helyen keresztül, vagy csomagküldő szolgálat igénybevételével közvetlenül juttathatja el szerszámgépét a szakműhelybe; a 1107 Budapest X. kerület, Mázsa tér 7/5. címre. Itt található az Einhell mintabolt is.


www.einhell.hu

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A vezeték nélküli már legyőzheti a vezetékest

Nehéz munkák előtt már nem kell azonnal a vezetékes szerszámok után nyúlnunk. A Bosch vezeték nélküli BITURBO gépei nemcsak helyettesítik, de továbbfejlesztett funkcióiknak és könnyű...


Hitachi szerszámgépek

Építkezéseken, szerelési vagy éppen bontási munkáknál gyakran előfordul, hogy hálózati áramot csak távolból, hosszabbító kábellel vagy generátorról lehet szerezni, ami a szerszámgépeknél vagy...