Okos izzó

2015-10-19 14:49:55 | Módosítva: 2015-11-12 10:14:49

Még mielőtt valaki a szívéhez kap, hogy „mi lehet egy izzóban okos?”, eláruljuk, hogy lehet. Persze nem elsősorban a fény kibocsájtásában okos, hanem abban, hogy mi mindent lehet integrálni egy hagyományos égőbe.


Az égő különben nem hagyományos, hanem természetesen energia-takarékos LED, de ezzel még nem válik okossá. Azzal már igen, hogy Sengled Pulse beépített Wi-Fi-t is tartalmaz, ami tökéletes távvezérlést, programozhatóságot és teljesítmény-szabályozást biztosít számára. De ha már egy izzót betekerünk bármelyik lámpatest foglalatába, ezen keresztül hálózati tápot és Wi-Fi kapcsolódást is kap, akkor használjuk ki másra is.


Minimálisan tegyünk bele egy hangszórót. Az okos izzó „alap” változatába egy jó minőségű egy csatornás hangszóró került, amely a belső hálózaton lévő bármelyik okos készülékről bluetooth kapcsolaton keresztül kaphatja a hangjeleket. A következő fokozat már ugyanazt több csatornásan tudja megvalósítani, így alkalmas arra, hogy sztereóban, vagy akár házimozi több csatornás rendszerében szólaljon meg. A legtöbbet tudó okos LED izzóba pedig nem csak hangszóró került, hanem még egy wireless erősítő (repeater) is, ami kiterjeszti a Wi-Fi hatósugarát, akár a kertig vagy a távolabbi garázsig.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: okos izzó, izzó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

ECO halogén izzók

A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően megszülettek az ún. ECO izzólámpák, amelyek szinte majdnem olyanok, mint a hagyományos izzók, ám energiatakarékosságuk és egyéb előnyös tulajdonságaik...


LED világítás az otthonunkban

A lakás egyik legfontosabb pontja a világítás. Nemcsak a fény minősége, hanem annak ára is fontos, hiszen nem mindegy mennyi energiát fogyasztunk el. Sokan az ár miatt nem merték eddig lecserélni...