Okos izzó

2015-10-19 14:49:55 | Módosítva: 2015-11-12 10:14:49

Még mielőtt valaki a szívéhez kap, hogy „mi lehet egy izzóban okos?”, eláruljuk, hogy lehet. Persze nem elsősorban a fény kibocsájtásában okos, hanem abban, hogy mi mindent lehet integrálni egy hagyományos égőbe.


Az égő különben nem hagyományos, hanem természetesen energia-takarékos LED, de ezzel még nem válik okossá. Azzal már igen, hogy Sengled Pulse beépített Wi-Fi-t is tartalmaz, ami tökéletes távvezérlést, programozhatóságot és teljesítmény-szabályozást biztosít számára. De ha már egy izzót betekerünk bármelyik lámpatest foglalatába, ezen keresztül hálózati tápot és Wi-Fi kapcsolódást is kap, akkor használjuk ki másra is.


Minimálisan tegyünk bele egy hangszórót. Az okos izzó „alap” változatába egy jó minőségű egy csatornás hangszóró került, amely a belső hálózaton lévő bármelyik okos készülékről bluetooth kapcsolaton keresztül kaphatja a hangjeleket. A következő fokozat már ugyanazt több csatornásan tudja megvalósítani, így alkalmas arra, hogy sztereóban, vagy akár házimozi több csatornás rendszerében szólaljon meg. A legtöbbet tudó okos LED izzóba pedig nem csak hangszóró került, hanem még egy wireless erősítő (repeater) is, ami kiterjeszti a Wi-Fi hatósugarát, akár a kertig vagy a távolabbi garázsig.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: okos izzó, izzó

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Izzófoglalatok

A legismertebb ún. Edison izzók és foglalatok mellett a fényforrások fejlesztései következtében eltérő foglalat típusok számtalan változata került forgalomba. Sok esetben az izzó pótlásakor az...


Villamos energia

Vásárlás előtt érdemes alaposan áttanulmányozni az energiacímkéket. Lehetőség szerint válasszuk az olykor kicsit drágább, de hosszú távon költség- és energiatakarékosabb A vagy A+++ osztályú...