Gyümölcstartó lécekből

2015-11-10 09:34:28 | Módosítva: 2015-11-10 09:35:13

A különféle gyümölcsök, vagy egyéb étkezési termékek tárolására célszerű egy jól szellőző tárolót készíteni, amit a konyhában, vagy akár az éléskamrában is el lehet helyezni.


Anyaga lehet raklap deszkákból simára munkált és méretre vágott léc, ám a készen vásárolt 20x30-40 mm-es gyalult faanyagokból is gyorsan elkészíthető. A méreteit úgy célszerű megválasztani, hogy bármilyen gyümölcs, vagy egyéb étkezési terméknek kellő helyet adjon. Az alsó rács mérete ezért legalább 500 mm széles és 350 mm mély, a felső polcé pedig kb. 250 mm mély legyen: A lécek egymástól 15-20 mm-re legyenek, és a darabokat ragasztóval és néhány bognárfejű szeggel lehet szilárd egységbe rögzíteni. A felső tároló rekeszt ajánlott egy-egy oldalsó hevederrel megerősíteni. A kész tárolót a könnyebb tisztántarthatóság érdekében végül színtelen akril spray-vel érdemes lefújni.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Roletta, egyedi méretben is

A roletta egyszerűen használható, a helyigénye kicsi, a rögzítése szinte minden ablakra vagy az ablak előtt lehetséges. Alig akad olyan lakás, ahol le kellene mondanunk róla, mert egyedi...


Növények, magok rendelése külföldről

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy külföldön megtetszett egy növény, amit szeretett volna viszont látni saját kertjében vagy teraszán. Az ilyenkor leszedett mag vagy hajtás zsebimportban...