A különféle
gyümölcsök, vagy egyéb étkezési termékek tárolására célszerű egy jól
szellőző tárolót készíteni, amit a konyhában, vagy akár az éléskamrában is el
lehet helyezni.
Anyaga lehet
raklap deszkákból simára munkált és méretre vágott léc, ám a készen vásárolt
20x30-40 mm-es gyalult faanyagokból is gyorsan elkészíthető. A méreteit úgy
célszerű megválasztani, hogy bármilyen gyümölcs, vagy egyéb étkezési terméknek
kellő helyet adjon. Az alsó rács mérete ezért legalább 500 mm széles és 350 mm
mély, a felső polcé pedig kb. 250 mm mély legyen: A lécek egymástól 15-20 mm-re
legyenek, és a darabokat ragasztóval és néhány bognárfejű szeggel lehet szilárd
egységbe rögzíteni. A felső tároló rekeszt ajánlott egy-egy oldalsó hevederrel megerősíteni.
A kész tárolót a könnyebb tisztántarthatóság érdekében végül színtelen akril
spray-vel érdemes lefújni.
Nem először és
bizonyára nem utoljára írunk penészes lakásokról, gombás falakról, rossz
levegőjű otthonokról. Az érdekes az, hogy ez a probléma nem szűnőben van, hanem
inkább egyre növekszik, és...
Sokan hiszik azt,
hogy kis kertben nem férnek el gyümölcsök. Lehet, hogy gyümölcsfák nem, de
vannak kistermetűre nemesített balkongyümölcsök, gyümölcsbokrok, sőt olyan
gyümölcsök is, melyek...