A különféle
gyümölcsök, vagy egyéb étkezési termékek tárolására célszerű egy jól
szellőző tárolót készíteni, amit a konyhában, vagy akár az éléskamrában is el
lehet helyezni.
Anyaga lehet
raklap deszkákból simára munkált és méretre vágott léc, ám a készen vásárolt
20x30-40 mm-es gyalult faanyagokból is gyorsan elkészíthető. A méreteit úgy
célszerű megválasztani, hogy bármilyen gyümölcs, vagy egyéb étkezési terméknek
kellő helyet adjon. Az alsó rács mérete ezért legalább 500 mm széles és 350 mm
mély, a felső polcé pedig kb. 250 mm mély legyen: A lécek egymástól 15-20 mm-re
legyenek, és a darabokat ragasztóval és néhány bognárfejű szeggel lehet szilárd
egységbe rögzíteni. A felső tároló rekeszt ajánlott egy-egy oldalsó hevederrel megerősíteni.
A kész tárolót a könnyebb tisztántarthatóság érdekében végül színtelen akril
spray-vel érdemes lefújni.
A zöldségeskertünkbe még veteményezés és palántázás előtt, a tervezéskor számos olyan apró újítást vezethetünk be, amelyeket eddig nem alkalmaztunk. Ezek egyszerűsíthetik az évközi munkákat,...
Bútoraink fiókjai a korukra és a kivitelükre jellemző módon működnek. Az "idősebb generációsak" még akadoznak, néha nehezen nyithatók, és az egymáson csúszó fiókvezetékek kopása miatt mozgatásuk...