Gyümölcstartó lécekből

2015-11-10 09:34:28 | Módosítva: 2015-11-10 09:35:13

A különféle gyümölcsök, vagy egyéb étkezési termékek tárolására célszerű egy jól szellőző tárolót készíteni, amit a konyhában, vagy akár az éléskamrában is el lehet helyezni.


Anyaga lehet raklap deszkákból simára munkált és méretre vágott léc, ám a készen vásárolt 20x30-40 mm-es gyalult faanyagokból is gyorsan elkészíthető. A méreteit úgy célszerű megválasztani, hogy bármilyen gyümölcs, vagy egyéb étkezési terméknek kellő helyet adjon. Az alsó rács mérete ezért legalább 500 mm széles és 350 mm mély, a felső polcé pedig kb. 250 mm mély legyen: A lécek egymástól 15-20 mm-re legyenek, és a darabokat ragasztóval és néhány bognárfejű szeggel lehet szilárd egységbe rögzíteni. A felső tároló rekeszt ajánlott egy-egy oldalsó hevederrel megerősíteni. A kész tárolót a könnyebb tisztántarthatóság érdekében végül színtelen akril spray-vel érdemes lefújni.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Vidella rolók

A VIDELLA rolók rendkívül széles típus és színválasztékkal egyedülálló módon minden igényt kielégítenek. Tegye egyedivé lakását az innovatív, különleges VIDELLA rolókkal, melyekkel nem csak az...


Szerszámtárolók a kertben

A kerti szerszámok tárolását sokan nem a garázsban, vagy a ház egyéb részeiben oldják meg, hiszen ezek között nem egyszerű olyan mértékű tisztaságot tartani, mint az a házban elvárható lenne. Erre...