Ceresit Stop Pára Aero 360° páramentesítő

2015-11-23 10:42:29 | Módosítva: 2015-11-26 13:38:10

A penész nemcsak esztétikai probléma, hanem az egészségre is káros lehet. Mikor a felületen megjelenik, valójában már nagymértékű felhalmozódásáról, gombatelepek kialakulásáról beszélhetünk. Leggyakrabban a vizes helyiségekben, sarkokban, bútorok mögött találkozunk vele.


Az egészséges belső klímáért

A penészgomba spórák a levegőben rendes körülmények között is jelen vannak, elszaporodásukhoz elsősorban szerves tápanyagra és nedvességre van szükség. A tápanyag például a cellulóztartalmú tapétaragasztók, fa, papír, diszperziós festékek formájában adott. A nedvességnek egy lakásban szintén számos forrása lehet. A mosás, fürdés, főzés során megjelenő pára, a szobanövények kipárolgása, vagy a jelenlévők lélegzése, naponta akár 12 liter vizet is termelhet.

A falfelület alacsony hőmérséklete hozzájárul ahhoz, hogy a beltéri meleg levegő magas páratartalma azon lecsapódjon. Ezt a hőmérsékletet – mondani se kell – a megfelelő külső hőszigeteléssel lehet megemelni. A falsarkok is kritikus területek a penészesedés szempontjából, mert csupán az épület természetes szerkezeti kialakításának következtében, az ún. geometriai hőhidak mentén, ebben a régióban amúgy is alacsonyabb a falfelület hőmérséklete. A jól záró ablakok, amennyiben nem rendelkeznek légbevezetővel, szintén hozzájárulhatnak a kedvezőtlen belső klíma kialakulásához.


A beltéri levegő nedvességtartalmának csökkentését a szellőztetésen kívül elérhetjük elektromos páramentesítő készülék alkalmazásával, de gazdaságosabb, ugyanakkor kiváló megoldást kínál a Ceresit Stop Pára Aero 360° készülék is, ami elektromos áram nélkül működik. A készülék tetszetősen kialakított, műanyag tartályában gyűlik össze a felesleges pára egy felfüggesztett, nagyméretű, ultra aktív kristályokat tartalmazó tabletta közreműködésével. A tabletta hullámos kialakítása, valamint a közepén található lyuk hozzájárul ahhoz, hogy az áramló levegővel nagy felületen érintkezzen. Így mintegy foglyul ejti a levegő páratartalmát, és az kék színű folyadék formájában gyűlik össze a tartályban. Ez a megoldás a korábban megismert Ceresit Stop Pára készülék teljesítményéhez viszonyítva akár 40%-kal hatékonyabb.


Egy Aero 360° tabletta akár 3 hónapra elegendő egy 50 m3-es szobában. A képződő kék színű folyadék veszélytelen, a készüléket feldőlés esetére kifolyásgátlóval látták el. A kellemes belső klíma kialakításához hozzájárul a szabadalmazott szagsemlegesítő technológia is, ami közömbösíti a kellemetlen szagokat okozó részecskék hatását a levegőben. A készülék használatával a komfortérzet egyértelműen javul, mert a nedvesség utánpótlásától függően csökken, vagy megszűnik a páralecsapódás, ezáltal a hőmérsékletet is magasabbnak érezzük. Továbbá, a penészgombák szaporodásához nélkülözhetetlen nedvesség eltűnik, a levegő nyirkossága, a ruhák dohos szaga a múlté. A legfontosabb viszont az, hogy ez a technológia az allergiás tünetekkel, légúti megbetegedésekkel küzdők állapotát is javíthatja.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: páramentesítés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Párátlanítás géppel

A pára elsősorban a nedves helyiségekben okoz gondot, de a téli időszakban az egész épületet érintheti a probléma. Asztmát, légúti megbetegedéseket okozhat, és táptalajt képez a penészgombáknak.


Penész és allergia ellen

A penészgomba spórái mindenhol ott vannak a levegőben, és ha hozzájutnak a szaporodásukhoz szükséges nedvességhez és táplálékhoz, máris megjelennek a penészfoltok a lakásunkban is, leggyakrabban...