Akusztika és design = Heraklit

2015-11-26 17:15:37 | Módosítva: 2015-12-04 12:54:12

Idén év végén kerül átadásra a budapesti Lágymányosi Sportuszoda, amely a Tüskecsarnokkal együtt az ország legmodernebb sportkomplexuma lesz. Budapesten, az Astorián pedig már átadták a Skyscanner irodaépületet, amely repülőjáratok internetes felületű optimális keresőjének fejlesztési központja. Mindkét épület esetében a Knauf Insulation termékei biztosítják a belső terek akusztikájában szerepet játszó hangelnyelő felületeket. 

Hangelnyelő felületek kialakítása nélkül a belső tereket a rendezvényeken oly jól ismert és zavaró visszhang töltené be. A Heraklith táblák e tulajdonságukat a lapok porózus szerkezetének köszönhetik. Ha felületüket eltakarnánk, ez a képességük szűnne meg, ezért látszó felületű beépítésüket ajánljuk. 

A Knauf Insulation Zalaegerszeg mellett található gyárában készülő Heraklith termékeket a gyártás- és termékfejlesztés több előnyös tulajdonsággal ruházta fel. A korábbi durva megjelenést - 3 mm-es fagyapot szálak - homogénebb és kellemesebb megjelenésű, esztétikus termék váltotta fel, a 2 mm-es finom szálaknak köszönhetően. Ezen felül 2013 óta A2 tűzvédelmi osztályba sorolt fagyapot táblák is készülnek. A lapok gyártása során a lapszéleket tömörítik, aminek köszönhetően a táblák élképzése markánsabbá, szebbé vált. A felület a beépítés előtt gyárilag, vagy azt követően egyedi igények szerint festhető.

 A Lágymányosi Sportuszoda esetében 50 mm vastag, 500/2000 mm táblaméretű Heraklith C fagyapot táblákat terveztek be, a trapézlemezek alatti síkban függesztett tartórendszerbe telepítve. A lapokat a STO cég Hydrogrund alapozójával és StoColor In festékével, RAL 7016 antracitszürke színre festve építették be.A fújt technológiával készült, festett felületképzés jelentősen javítja az esztétikai megjelenést, ugyanakkor az akusztikai tulajdonságokat nem befolyásolja. A termék az uszodaterek jellemzően magas páratartalmának ellenáll, kedvező épületfizikai tulajdonságait hosszútávon megtartja.

Európai megfelelőségi tanúsítvány száma: K1-0751-CPD-209.0-02-01/05 CE jelölési kód: WW - EN 13168 - L3-W2-T2-S3-P2-CS(10)200-Cl3

 Másik egyedi kialakítású, fiatalos, lendületes stílusú idén átadott épület a Skyscanner budapesti irodája. A 35 mm vastagságú élképzett Heraklith táblák egyedi méretükben és színvilágukban a hangelnyelés mellett design felületet is biztosítanak. A METO Építő megbízásából a táblák a képen is látható, 101 különböző színnel kerültek lefestésre. A Celsius Építőanyag-kereskedő Kft. által szállított Heraklith lapokat teljesen egyedi kialakításban a Dryteam Kft. építette be.

 

Ha tervezőként, kivitelezőként, forgalmazóként regisztrálni szeretne a Knauf Insulation adatbázisában, látogassa meg a cég honlapját http://www.knaufinsulationszigeteles.hu cím alatt!

Bővebb információk:

Knauf Insulation Kft.

2058 Budaörs, Gyár u. 2. Pf. 115.

Ügyfélszolgálat:

Tel.: +36 23 889 844

Fax: +36 23 889 845

info.hu@knaufinsulation.com


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: akusztika

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Akusztika és esztétika

Írásunkban egy még a tavalyi évben elindult, de csak 2020-ban elkészült és átadott projektet kívánunk bemutatni. A Pécsi Tudomány Egyetem Általános Orvosi Kar új pécsi campusának építésénél...


Optimális teremakusztika a Gödörben

Budapesten, a Central Passage-ban található új helyén már évek óta működik a kedvelt zenés szórakozóhely a Gödör Klub. Az üzemeltető a koncertteremben a zenei produkciók alatt saját elmondása...