Ennyire férfias még egy fúró sem volt

2015-12-25 12:17:46 | Módosítva: 2015-12-25 12:23:04

A Milwaukee új „FUEL 2” vezeték nélküli fúró- és ütvefúró csavarozói helytállnak minden helyzetben, és feleslegessé teszik a nagy teljesítményű vezetékes fúrógépeket mind otthon, mind az építkezéseken.


Új sorozat

Az új sorozat első két modellje a modern és férfias kialakítású Milwaukee M18FDD (M18 FUEL™ fúró-csavarozó) és M18FPD (M18 FUEL™ ütvefúró-csavarozó). A hatékonyabb munkát két sebességfokozat segíti: 0-550/0-2000 percenkénti fordulatszámmal.

Az akkumulátorral működő modellek kioldókapcsolói lehetővé teszik a két különböző sebességgel történő fúrást, ami megszokott a különböző Milwaukee termékek esetében. Az FPD modell emellett elvezeti a 32 ezer percenkénti ütésszámnak köszönhető mechanikus rázkódást, megkönnyítve a kemény felületek – például a tégla és a beton – fúrását. A fejlett technológiának és a bolygókerekes hajtóműnek köszönhetően a maximális nyomaték mindkét gép esetében 135 Nm. A konkurens modellekkel való összehasonlításban a termékek kategóriájukban vezető pozíciót töltenek be.


A teljesítményt azonban nem csupán a továbbfejlesztett motor, hanem a nagyméretű, 18 voltos és 5 Ah kapacitású lítium-ion akkumulátor is segíti. A Milwaukee REDLITHIUM™ cellái rendkívül hatékonyak és extrém tartósak is, így több ezer újratöltési ciklust viselnek el, mielőtt csökkenne a névleges kapacitásuk. A fúrókat végül egy, az első FUEL sorozattól örökölt intelligens elektronikai rendszer teszi kiemelkedővé. A REDLINK PLUS™ megóvja az akkumulátorokat a túltöltéstől és a túlzott lemerüléstől.

Az M18FDD és az M18FPD esetében a szorítóerő a gyűrű segítségével 22 különböző nyomatékfokozatban állítható. A meghajtómechanizmusnak részét képezi az elektronikus fék, amely megállítja a fúrót egy másodperccel a kikapcsolása után. Az új modellek egyetlen darabból álló fémtokmányának befogási tartománya 1,5 és 13 mm között változtatható, a munkát automatikus tokmányzár (FIXTEC) segíti. Az oldalfogantyú az ideálisan kialakított markolattal együtt garantálja a kényelmes munkát és a biztonságot.

www.milwaukeetool.hu

„Folyamatosan szem előtt tartjuk, hogy vevőinknek milyen igényük van, és ezekre fejlesztésekkel válaszolunk. Minden új termékvonalunkra igaz, hogy az új technológiai vívmányok mellett tartalmazza azoknak a szakembereknek az ötleteit is, akik dolgoznak a szerszá­mainkkal” – emelte ki az új modellek bemutatásának kapcsán Lánczeth József, a Milwaukee magyarországi képviselője. Az amerikai cég 1924 óta gyárt szerszámokat, és a szénkefe nélküli motorok, valamint a vezeték nélküli megoldások vezető szállítója. Az új és a már ismert termékek a Milwaukee márkakereskedőinél kaphatók.


A Milwaukee szakértő tanácsadással segíti az érdeklődőket a partnerek által üzemeltetett, de a márka arculatára szabott „Heavy Duty” központokban. A Milwaukee szakembereiből álló „Job Site Solution” csoportok országszerte ellátogatnak majd a nagyobb építkezésekre, ahova magukkal viszik a márka teljes termékkínálatát, hogy a gyakorlatban is bemutathassák, innovatív szerszámaik hogyan segíthetik a jobb és biztonságosabb munkavégzést.


A Milwaukee-ról

A TTI (Techtronic Industries) Csoport a professzionális nagy teljesítményű és a hordozható elektromos szerszámok és szerszám-kiegészítők vezető gyártója, mely több mint 20 ezer munkavállalót foglalkoztat világszerte. A Milwaukee márka 1924-ben alakult, és azóta koncentrál a lehető legjobb elektromos szerszámok előállítására. Mára a Milwaukee neve egybeforrt a legmagasabb minőségű, megbízható, mégis megengedhető árú professzionális szerszámokkal. A márka kínálata több mint 500 különböző szerszámgépet és több mint 3500 különböző kiegészítőt tartalmaz. Tevékenysége során a Milwaukee nagy hangsúlyt helyez a minőségre, amit a lehető legmodernebb technológiák felhasználásával és legfejlettebb gyártási módszerek alkalmazásával ér el.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hitachi gyémántfúrók

Megszámolta valaha, hogy hány furatot kell készítenie egy átlagos méretű házban? Elég sokat! Fúrni kell a tartozékok rögzítéséhez és fúrni a gépészeti csővezetékeknek. Így gyakran előfordul, hogy a...


Rend a műhelyben

Mindegy, hogy hol van kialakítva műhely, a garázsban, pincében, esetleg csupán a kisszoba sarkában, rendet tartani kell, különben hamar elkallódnak, tönkremennek a szerszámok. Ha nincs...