Egyedi falborítások bőrpanelekkel

2016-01-11 12:07:56 | Módosítva: 2016-02-15 10:59:17

A textilbőrök manapság már alig különböztethetők meg a valódi bőranyagoktól. Ez pedig hatott a belső építészek fantáziájára is, akik ebből az anyagból készült különleges hatású falborító elemeket készítettek. A különféle méretben és változatos színű bőrrel borított falpanelek nagyon egyedi, különleges hatású fal- és egyéb burkolatok kialakítását teszik lehetővé.


Méretek és formák

Ezek az előre gyártott termékek különféle méretekben kaphatók. Kiválóan alkalmasak változatos és egyedi hatású fal- vagy akár bútorburkolatok kialakítására. A panelméretek természetesen olyan „kiosztásúak”, hogy azok egymással – akár különféle méretűek kombinálásával – hézagmentesen összeilleszthetők. Így a kisebb és nagyobbakból is egybefüggő és egységes felületek alakíthatók ki.

A paneleket burkoló textilbőr számos előnnyel is rendelkezik. A felületük könnyen tisztítható enyhén nedves törlőkendővel, vagy egyéb bőrápoló szerrel. A dekoratív kialakítású, kreatívan összeállított bőrpaneles falburkolatok jó hanggátló tulajdonsága is bizonyos esetekben előnyösen használható ki a szomszédból áthallatszó kellemetlen zajok, és egyéb áthallások csillapításához.
Az egyedi minta kompozíciók falra rögzítését sem kell feltétlenül szakemberre bízni, ezt akár saját kezűleg is a kiszemelt falrészre lehet ragasztani. E művelethez a Soudal 50A ragasztó anyag használata ajánlott. A ragasztót nem a falra, hanem pontszerűen, csak a panelek hátoldalára kell kinyomni. Természetesen ehhez egyenes, sima falfelület szükséges. A panelek felületre ragasztáskor nagyon kell ügyelni az egyes elemek szoros egymás mellé illesztésére. Az összeállított burkolat ugyanis csak így lesz egységes összhatású, szinte teljesen illesztési hézagoktól mentes.Kellő fantáziával és kreativitással különleges hatású előszobafalak, ágyvégek vagy akár bútor oldalfelületek és természetesen falfelületek kialakítására adnak lehetőséget az előre gyártott bőr falpanelek. Az elképzelt mintázatot ajánlatos méretarányosan előre egy rajzon megtervezni, esetleg számítógépen a helyiség 3D-s képébe beillesztve megjeleníteni. Ez lehetőséget ad az esetleges korrekciókra és változtatásokra. És hogy milyen változatos kompozíciók készíthetők a fali bőrpanelekből, azt képeink is bizonyítják, további ötleteket adva a saját kompozíciók kialakításához.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Különleges enteriőrök

Egy lakószobát, vagy annak egy sarkát nemcsak különleges formájú berendezési tárgyakkal, hanem azok eltérő bevonó huzataival, vagyakontrasztos falfestés és 3D elemes lambériához jól...


Beltéri ajtó választása

A lakások beltéri ajtói a legmindennapibb használati tárgyaink közé tartoznak, a lakás használati komfortját illetően meghatározó szerepük van. Az építkező, felújító mégis gyakran nem veszi...