Hidrokultúrás növénytermesztő modul

2016-01-27 12:52:30 | Módosítva: 2016-01-27 12:52:55

A világon számos kísérlet folyik a hidroponikus növénytermesztés terén, ami később jelentősen javíthatja az élelmiszerellátási gondokat világszerte. E téren egy újabb kísérleti modellt fejlesztettek ki olasz kutatók, amely a tenger-, vagy egyéb szennyezett víz felhasználásával képes a hidokulturás növénytermesztéshez szükséges vizet előállítani.


Medúza modul Solár

A favázas és műanyaggal borított úszó Medúza modul Solár lepárlással állítja elő a növénytermesztéshez szükséges tisztított vizet. A faváz elemeiben kerülnek elhelyezésre a termesztett növények, amelyek a páradús levegőben gyorsan fejlődnek. A szükséges vízmennyiséget alacsony energia igényű szivattyú és ventillációs rendszer biztosítja, sőt ezen kívül saját esővízgyűjtő is segíti. Az új kísérleti modul 70%-kal több vizet takarít meg, mint a hagyományos vízkultúrás rendszerek általában. A kísérleti Medúza egység szabályozó rendszere távfelügyelettel vezérelhető, és akár több hasonló egység összekapcsolását is lehetővé teszi.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Függőleges kert

A vertikális farm prototípusa asvédországi Linköpingben épül, 2020-ra adják át. Várhatóan ezt követően a világ számos pontján építenek hasonló projekteket.


Talaj nélküli növénytermesztés

Számos talajt helyettesítő anyag, azaz mesterséges termesztőközeg kapható és használható növények nevelésére. Ezek általában nem tartalmaznak szerves anyagokat, a céljuk annyi, hogy a gyökerek...