Jó tömítőanyag vizes helyiségekbe

2016-02-15 10:36:09 | Módosítva: 2016-02-15 10:37:54

Építkezésnél felújításnál bármikor szembetalálkozhatunk azzal a problémával, hogy milyen is egy jó tömítőanyag.


Mindenekelőtt rugalmas, hiszen legyen az kül- vagy beltér, a hőtágulásból és a mozgásból eredően mindig szükség van az alakváltozás követésére. Fontos, hogy oldószermentes és szagtalan legyen, hiszen sokszor az ingatlanban lakva vagyunk kénytelenek a felújítási munkálatokat elvégezni. Ugyancsak fontos, hogy időjárás- és öregedésálló legyen. Ezt a tulajdonságot ugyan csak az idő múlásával tudjuk értékelni… de akkor nagyon!

Sikaflex® 11FC+ tömítőanyag

Ha vizes helyiségekről beszélünk, akkor mindezek mellett mégis a legfontosabb a gomba- és penészállóság. Amikor a tömítőanyag vízzárási funkcióját elveszti – mert tapadása megszűnik, pl. a csempe és a szaniter termék között, vagy vágások/repedések keletkezhetnek rajta –, csak idő kérdése, hogy penészes, gombás foltokkal találkozzunk. Még egy kis nyílás is utat engedhet a víznek. A fuga mögötti rész takarításához pedig egyik „csodaszer” sem nyújt már megfelelő segítséget. Ha ezt a szivárgást nem vesszük észre időben, akkor komoly károk keletkezhetnek a vizes helyiségekben. Ezért is fontos, hogy már idejében elejét vegyük a bajnak.

A Sikaflex® 11FC+ tömítőanyag kiváló választás a legtöbb konyhai és fürdőszobai hézagtömítési munkához, hiszen a fenti kihívásoknak maradéktalanul megfelel. Ráadásul tömítő- és ragasztóanyagként egyaránt használhatjuk, így időt, anyagot spórolhatunk, és nem utolsó sorban sok-sok bosszankodástól kíméljük meg magunkat!
Szakkereskedésekben kapható.

Sika Hungária Kft.
1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 6.
Telefon: (+36-1) 371-2020
www.sika.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Keltsük életre a biohulladékot!

A hulladék szelektív gyűjtése egyre elterjedtebb és megszokottabb folyamat. Tudjuk, hogy melyik színű gyűjtőbe, milyen hulladékot tegyünk. Mondhatjuk, hogy az emberek kötelességüknek érzik a...


Fürdőszoba felújítás

Előző számunkban egy felújítandó fürdőszoba kádjának beépítését, és a falon kívüli vízvezetékeket elrejtő gipszkarton előfalak beépítésének folyamatát mutattuk be olvasóinknak, most pedig az így...