Jó tömítőanyag vizes helyiségekbe

2016-02-15 10:36:09 | Módosítva: 2016-02-15 10:37:54

Építkezésnél felújításnál bármikor szembetalálkozhatunk azzal a problémával, hogy milyen is egy jó tömítőanyag.


Mindenekelőtt rugalmas, hiszen legyen az kül- vagy beltér, a hőtágulásból és a mozgásból eredően mindig szükség van az alakváltozás követésére. Fontos, hogy oldószermentes és szagtalan legyen, hiszen sokszor az ingatlanban lakva vagyunk kénytelenek a felújítási munkálatokat elvégezni. Ugyancsak fontos, hogy időjárás- és öregedésálló legyen. Ezt a tulajdonságot ugyan csak az idő múlásával tudjuk értékelni… de akkor nagyon!

Sikaflex® 11FC+ tömítőanyag

Ha vizes helyiségekről beszélünk, akkor mindezek mellett mégis a legfontosabb a gomba- és penészállóság. Amikor a tömítőanyag vízzárási funkcióját elveszti – mert tapadása megszűnik, pl. a csempe és a szaniter termék között, vagy vágások/repedések keletkezhetnek rajta –, csak idő kérdése, hogy penészes, gombás foltokkal találkozzunk. Még egy kis nyílás is utat engedhet a víznek. A fuga mögötti rész takarításához pedig egyik „csodaszer” sem nyújt már megfelelő segítséget. Ha ezt a szivárgást nem vesszük észre időben, akkor komoly károk keletkezhetnek a vizes helyiségekben. Ezért is fontos, hogy már idejében elejét vegyük a bajnak.

A Sikaflex® 11FC+ tömítőanyag kiváló választás a legtöbb konyhai és fürdőszobai hézagtömítési munkához, hiszen a fenti kihívásoknak maradéktalanul megfelel. Ráadásul tömítő- és ragasztóanyagként egyaránt használhatjuk, így időt, anyagot spórolhatunk, és nem utolsó sorban sok-sok bosszankodástól kíméljük meg magunkat!
Szakkereskedésekben kapható.

Sika Hungária Kft.
1117 Budapest, Prielle Kornélia utca 6.
Telefon: (+36-1) 371-2020
www.sika.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Konyhai munkapultok

A mai konyhák kialakításukat tekintve rendkívül változatosak és igényesek is. Még az is esztétikus és minőségi berendezést teremthet magának, aki nem mesteremberre bízza a konyhájának a...


Tükör és tükrös szekrény

A fürdőszoba alapfelszereléséhez tartozik a tükör. Olyannyira természetes szükséglet, hogy teljesen elveszettek vagyunk még egy kézmosás idejére is, ha nem látjuk benne az arcunkat. Persze az sem...