Drone hajtómű

2016-02-16 13:28:27 | Módosítva: 2016-04-15 14:43:04

Egy tréfás kedvű francia játékkonstruktőr hibrid hajóba szerelt egy drone-t.


A négy légcsavaros kis repülőgépek ma már szinte fillérekért kaphatók. Bár a komolyabb változatok reptetéséhez engedélyek szükségesek, de a 4-5 cm-es kis mákszemek azért most is játéknak számítanak. Nos, konstruktőrünk egy ilyet szerelt rá egy kicsinyke szárnyas katamarán hajótestre, egy csuklós pánt segítségével. A parányi hajtómű bekapcsoláskor automatikusan függőleges helyzetbe fordul, és így fejti ki tolóerejét a hajótest számára. A drone precíz távirányíthatósága természetesen megmarad. Ennek segítségével – némi gyakorlat után – a hajó jól kormányozható.

Erősebb drone segítségével természetesen nagyobb hajótestek számára is készülhet hajtómű.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A jövő közlekedése

Drónkikötőt tervez az Uber. A cég szárazföldi működését nem nézik ugyan mindenütt jó szemmel, de talán az égi utakon nagyobb szerencsével járnak majd, egyelőre a konkurencia szorítása nélkül.


Drónok mindennapjainkban

Népszerű televíziós újságírónk és regényírónk egyik krimijében 2015-ös évre tette a drónok világméretű elterjedését. Nem tévedett, szinte naponta találkozunk a hírekben a kisebb-nagyobb...