Okoskonnektor

2016-03-08 13:03:04 | Módosítva: 2016-05-28 11:47:39

Lassan minden műszaki cikk elé odailleszthetjük az okos szót; így van okostelefon, az okosóra, az okosmosógép, de még okoskonnektor is. Ez utóbbiról, egy igen különös eszközről lesz szó.


Otthonunk behálózása az új, korszerű okos technológiákkal mára már elég népszerűvé nőtte magát, így nem maradhat el az otthoni háztartási cikkek modernizálása sem. Ehhez a legegyszerűbb egy olyan kiegészítőt, átalakítót venni, amely szinte pillanatok alatt okossá varázsolja a lakás minden árammal működő pontját.

Az okos konnektorok általában egy kimenetet tartalmaznak, amelybe bármilyen háztartási, vagy más, árammal működő eszközt bedughatunk, Ezeket ettől kezdve telefonról vagy időzített napirend alapján tudunk vezérelni. Emellett az okoskonnektor számos trükkre is képes, így a csatlakoztatott eszköz fogyasztásának mérésére, a bekapcsolástól számított idő mérésére, de akár a túlmelegedés ellen való védekezésre is.


Egy ilyen eszköz használata pofonegyszerű, összekapcsolva a telefonunkkal máris tudjuk vezérelni azt. Láthatjuk, hogy melyik elektronikus cikket helyeztük rá, el is nevezhetjük azt, megtudhatunk róla mindent.

Az okos konnektor néhány tízezer forintért beszerezhető, működése kifogástalan. Azoknak, akik haladni szeretnének a korral, mindenképpen érdemes beruházni, és okossá varázsolni otthonukat.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

A cikk eredeti változata az alábbi címen olvasható az Ezermesteren:
https://ezermester.hu/cikk-7516/Okoskonnektor