Intelligens kéziszerszámok jönnek

2016-03-15 08:51:57 | Módosítva: 2016-03-15 08:56:34

Okostelefonon és számítógépen keresztül szabályozhatóak az ütvefúrók és csavarbehajtók, és a felhőbe mentik az elhasználódásukra vonatkozó szervizadatokat. A Milwaukee® új technológiája megnöveli a szerszámok élettartamát és csökkenti a selejtet.


ONE-KEY™

A Milwaukee® szerszámgyártó ONE-KEY™ névre keresztelt ingyenes digitális platformja több iparági problémára világelsőként nyújt választ. A különböző alkalmazások lehetővé teszik a kéziszerszámok pontos nyilvántartását és követik azok elhasználódását. Emellett az egyes vezeték nélküli fúró- és ütvefúró-csavarozókhoz előre konfigurált, gombnyomásra aktiválható profilok hozhatóak létre, melyek megkönnyítik a munkavégzést, és csökkentik az esetleges túlterhelésből fakadó selejtet.

A ONE-KEY™ alkalmazások 2016 során több lépcsőben válnak elérhetővé. Az első negyedévben a Milwaukee® új M18 FUEL™ fúró- és csavarbehajtó gépeivel együtt a szerszámvezérlés (Tool Control) mutatkozik be. Ez teszi lehetővé, hogy a szerszámokhoz olyan egyedi profilokat hozzunk létre, melyek különböző nyomatékokat és sebességeket állítanak be hozzájuk. A profilok közül ezután a szerszámon található gomb megnyomásával választhatjuk ki az aktuális feladatnak megfelelőt.

Ezután a mobilalkalmazáson és az interneten keresztül is elérhető, szintén ingyenes készletnyilvántartás (Inventory Management) jelenik meg, melynek segítségével a vállalkozások részletes adatokat tárolhatnak minden szerszámukról, beleértve a nem-Milwaukee® darabokat is. Az alkalmazásban a szerszámokhoz hozzá lehet rendelni a számlákat, a beszerzési és a javítási költségeket, és a munkavezetők beállíthatják, hogy az adott darabot melyik munkavállaló, hol használja. Mivel a frissítések folyamatosan szinkronizálódnak minden eszközön, az adatok könnyen megoszthatóak a különböző szerelési helyszínek és a központi iroda között.


Az eszközriport (Tool Reporting) alkalmazás a második negyedévben, az elsősorban villamos művek által használt a M18™ FORCE LOGIC™ 6T elektronikus krimpelőkkel fog bemutatkozni. A szerelők valós időben tölthetik majd fel a bekötések eredményére vonatkozó adatokat, melyekből egyedi jelentések nyerhetőek ki. Annak érdekében, hogy biztosítsa a szerszámok folyamatos rendelkezésre állását, az alkalmazás nyomon követi a felhasználást, és figyelmeztet az aktuális szervizelésre. A digitális kéziszerszám platformban rejlő lehetőségeknek ezzel egyáltalán nincs vége. A ONE-KEY™ lehetőségei bővülni fognak, és az új funkciók elérhetővé válnak majd még a korábban megvásárolt termékekhez is.

A ONE-KEY™ letölthető a cég weboldaláról, vagy a kompatibilis okostelefonokra az Apple vagy a Google alkalmazás áruházaiból. Az M18 FUEL™ termékekben a ONE-KEY™ platformmal való kompatibilitás mellett három egyedülálló innovatív fejlesztés található: a szénkefe nélküli POWERSTATE™ motor, a REDLITHIUM-ION™ akkumulátorcsomag és a REDLINK PLUS™ rendszer, mely az üzemidő és az élettartam növelése érdekében intelligens kommunikációt biztosít a kéziszerszám különböző hardver és szoftver elemei között.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egylépcsős fúrás vasbetonba

A világ 30 legnagyobb vállalata közt helyet foglaló Hitachi-nak csupán az egyik üzletága a kéziszerszámgép gyártás, ám a 10 éve a hazai piacon is elérhető gépek minősége, megbízhatósága hamar...


Létezhet-e ezermester fúrógép nélkül?

Pár évvel ezelőtt még így tehettük fel e kérdést, de ma már így hangozna ez helyesen: Létezhet-e ezermester akkumulátoros fúró-csavarozó gép nélkül?