Vízlágyító társasházakba

2016-04-05 08:01:18 | Módosítva: 2016-04-05 08:06:04

A BWT vízlágyító készülékcsaládjának legnagyobb tagja ivó-, hűtő-, légkondicionáló és fűtővíz lágyításához, illetve részleges lágyításához alkalmas kereskedelmi, ipari és lakóépületekben egyaránt. Ezt a kompakt vízlágyító berendezést elsősorban szállodák, társasházak (3-6 lakás) vagy irodaházak számára tervezték, amelyekben higiénikus és biztonságos ivóvízre van szükség. Kapacitása 36-360 mx nk°.


Kisebb társasházak számára optimális vízlágyító berendezés

A Rondomat Duo vízlágyító berendezések működése az ioncsere elvén alapul. A berendezés üzemi átfolyási teljesítményét egy érzékeny elektronikus vezérlő egység szabályozza, melybe beépítettek a termelt lágy víz mennyiségét mérő órát is. A vízlágyító oszlop regenerálása automatikusan megkezdődik a lágyvíz-ellátás biztosításához. Ugyanakkor a működésben levő gyantatartó oszlop kemény víz-kimeneténél felszerelt membránszelep a másik kinyitásakor zár. Az első gyantatartó oszlop működése alatt a második oszlop regenerálást végez, ami folyamatos lágyvíz-ellátást biztosít. Az ingaüzemű működés a víz rövidebb pangási idejét eredményezi.

A kemény víz a gyantatartó oszlopban felülről lefelé haladva áramlik át a Na+ ionokkal telített gyantaágyon. Az ioncserélő gyanta a vízkeménységet okozó kalcium- és magnéziumionokat kivonja, és a vízben oldható nátriumionokra cseréli. A gyantatöltet lemerülésekor automatikusan elindítja a regenerálást, s azt újra Na+ ionokkal telíti (gyantaágy regenerálása). Az ingaüzemű működésnek köszönhetően a víz jóval rövidebb ideig pang a rendszerben.

Korábban 400-500 m3 x nk° kapacitású berendezésre volt szükség 6 m3/h térfogatáram és az előírt 0,1 nk° minőségű lágy víz eléréséhez. A Rondomat Duo 6 típussal – a termékcsalád harmadik legnagyobb berendezésével – biztosítható ez a térfogatáram, 250 m3 x nk° kapacitással. Ez egyben kedvezőbb árfekvést jelent, és kisebb helyre van szükség a berendezés telepítéséhez.


Az ikeroszlopos, mennyiségvezérelt, ingaüzemű vízlágyító berendezés 5-30 °C hőmérsékletű vízhez alkalmazható.

Üzemi nyomása minimum 2,5 bar, maximum 8 bar. A gyantatartó oszlopok és a só oldó tartály különállóak. A BIO funkciónak köszönhetően a berendezés legnagyobb fokú higiéniáját nyújtja. A mikroprocesszoros vezérlésű regenerálás biztosítja a gyanta maximális kihasználását, és az optimális regeneráló só előállítást.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tisztított ivóvíz

A nyári időszak általában az üdülések ideje. Aki külföldre utazik, fokozottan ügyel arra, hogy ahová megy, ott milyen az ivóvíz minősége. A helyzet e téren elég változó, és ahogyan távolodunk Kelet...


Víztakarékos háztartás

Vízzel takarékoskodni nem egyszerűen pénzügyi kérdés, sokkal inkább egy szemléletet jelent. Sok olyan apró trükk létezik, amikkel visszaszorítható háztartásunk vízfogyasztása anélkül, hogy életünk...