A balkon növényeit táplálni kell

2016-04-15 14:17:18 | Módosítva: 2016-04-15 14:20:46

A muskátlik gyorsan elhasználják a földben lévő tápanyagokat, csak rendszeres pótlás, egyenletes N-P-K ellátottság mellett virágzanak dúsan és növekednek erőteljesen.


Muskátli és balkonnövény tápoldat

A Vitaflóra Muskátli és balkonnövény tápoldat a kényelmes és mégis növénybarát megoldás, klorid mentes, az összes tápanyagot és a hiánybetegségek megelőzéséhez szükséges mikroelemeket a növény számára felvehető formában tartalmazza. Nitrogéntartalma biztosítja a dinamikus fejlődéshez szükséges energiát, foszfor- és káliumtartalma serkenti a virágképződést, erősíti a gyökérzetet, szabályozza a vízháztartást és növeli a növény ellenálló képességét. Hetente egyszer 5-6 ml Vitaflóra tápoldatot keverünk 1 liter öntözővízhez, az öntözővízzel adagolva azonnali hatást biztosít, a növény állapotának és az időjárásnak megfelelő tápanyagmennyiség áll a muskátli rendelkezésére. Amikor a muskátlik már nagyobbak, nem tudunk az egyszeri tápoldatozással elegendő tápanyagot kijuttatni. Ha már naponta kétszer kell öntöznünk a balkonon, akkor szükséges a heti kétszeri tápoldatozás is. Ha levelükkel díszítő növényeket ültetünk a muskátlik közé, akkor is a Muskátli és balkonnövény tápoldatot adagoljuk az öntözővízbe.

A szurfínia, petúnia, balkon aranya, fukszia fantasztikus virágzuhataggal hálálják meg a hozzáértő gondoskodást. Étvágyuk azonban eltér a muskátliétól, pl. nagyobb mennyiségű vasat kívánnak, a vas felvételéhez pedig savanyú közegre van szükségük. A Vitaflóra Csüngő növény tápoldat teljes körűen táplálja a balkon csüngő csodáit. Más növények vashiánya esetén kúraszerűen is használható, juttassuk ki levélpermetként. Már néhány nap után látványos eredményt tapasztalhatunk.

A jól táplált növények ellenállóbbak a betegségekkel, kártevőkkel szemben, azonban még így is megjelenhetnek levéltetvek a terasz növényein. Lakókörnyezetünkben, gyermekek vagy házi kedvencek közelében nem használhatunk mérgező vegyi anyagot a védekezésre. A különleges összetételű Vitaflóra Növénytisztító permettel mérgező anyagok nélkül védekezhetünk a levéltetvek és atkák ellen.


www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Május virágbajnokai

A rododendronok májusi szín-játékához az előkészületeket még a telepítés előtt meg kell kezdenünk.


Cserép az ablakpárkányon

Egy elég mély ablakpárkányon amuskátlis láda tulajdonképpen jól elfér, mégsem lehet rögzítés nélkül odarakni. Bármikor támadhat egy erős szélvihar, vagy öntözéskor tehetünk egy óvatlan...