A balkon növényeit táplálni kell

2016-04-15 14:17:18 | Módosítva: 2016-04-15 14:20:46

A muskátlik gyorsan elhasználják a földben lévő tápanyagokat, csak rendszeres pótlás, egyenletes N-P-K ellátottság mellett virágzanak dúsan és növekednek erőteljesen.


Muskátli és balkonnövény tápoldat

A Vitaflóra Muskátli és balkonnövény tápoldat a kényelmes és mégis növénybarát megoldás, klorid mentes, az összes tápanyagot és a hiánybetegségek megelőzéséhez szükséges mikroelemeket a növény számára felvehető formában tartalmazza. Nitrogéntartalma biztosítja a dinamikus fejlődéshez szükséges energiát, foszfor- és káliumtartalma serkenti a virágképződést, erősíti a gyökérzetet, szabályozza a vízháztartást és növeli a növény ellenálló képességét. Hetente egyszer 5-6 ml Vitaflóra tápoldatot keverünk 1 liter öntözővízhez, az öntözővízzel adagolva azonnali hatást biztosít, a növény állapotának és az időjárásnak megfelelő tápanyagmennyiség áll a muskátli rendelkezésére. Amikor a muskátlik már nagyobbak, nem tudunk az egyszeri tápoldatozással elegendő tápanyagot kijuttatni. Ha már naponta kétszer kell öntöznünk a balkonon, akkor szükséges a heti kétszeri tápoldatozás is. Ha levelükkel díszítő növényeket ültetünk a muskátlik közé, akkor is a Muskátli és balkonnövény tápoldatot adagoljuk az öntözővízbe.

A szurfínia, petúnia, balkon aranya, fukszia fantasztikus virágzuhataggal hálálják meg a hozzáértő gondoskodást. Étvágyuk azonban eltér a muskátliétól, pl. nagyobb mennyiségű vasat kívánnak, a vas felvételéhez pedig savanyú közegre van szükségük. A Vitaflóra Csüngő növény tápoldat teljes körűen táplálja a balkon csüngő csodáit. Más növények vashiánya esetén kúraszerűen is használható, juttassuk ki levélpermetként. Már néhány nap után látványos eredményt tapasztalhatunk.

A jól táplált növények ellenállóbbak a betegségekkel, kártevőkkel szemben, azonban még így is megjelenhetnek levéltetvek a terasz növényein. Lakókörnyezetünkben, gyermekek vagy házi kedvencek közelében nem használhatunk mérgező vegyi anyagot a védekezésre. A különleges összetételű Vitaflóra Növénytisztító permettel mérgező anyagok nélkül védekezhetünk a levéltetvek és atkák ellen.


www.vitaflora.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

A fű sem nő magától

A rendszeres fűnyírással szép és tömött lesz a gyepünk, a kaszálék eltávolítása a területről esztétikai okokból történik. Egy természetes ökoszisztémában a tápanyagok körforgása biztosított...


Mediterrán virágözön

Egyre többféle mediterrán virágcsoda ontja virágait teraszainkon. Virágzásuk egyik titka, a megfelelő tápanyagellátás. A teleltetőből kikerülve szükségük van a tavaszi regenerálódásra, lassan...