A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta az ügyletet

Lezárult a Praktiker eladása

MTI

2016-04-21 14:43:19 | Módosítva: 2016-04-21 22:33:03

A magyarországi Praktiker új többségi tulajdonosa a Wallis Asset Management Zrt., amelynek a teljes kiskereskedelmi vállalat, az ingatlanok és a márkanév is a tulajdonába került.


A Praktiker Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója kisebbségi tulajdonosként továbbra is részt vesz a vállalat operatív irányításában - tájékoztatott közös közleményben a Wallis és a Praktiker szerdán.

A Praktiker korábbi, német tulajdonosának pénzügyi meggyengülése ellenére a barkácsáruház-lánc magyarországi üzletei zavartalanul működtek. A vállalat pénzügyi háttere a Wallis megjelenésével stabilabbá vált, ami a beszállítók és üzleti partnerek számára nagyobb biztonságot és kiszámíthatóságot teremt.

A befektető a magyarországi üzletmenetet Praktiker márkanéven viszi tovább, mind a 19 barkácsáruház zavartalanul működik.

Az új tulajdonos belépése jó időben történt, a magyarországi Praktiker tavalyi jó eredményei, a kiskereskedelmi piac elmúlt években végbement tisztulása és a felpörgő lakásépítési piac tartós növekedést vetít előre - hangsúlyozták a közleményben.

A Praktiker 1998 óta van jelen a magyar piacon, jelenleg mintegy 1200 embernek biztosít munkát. A nyilvános cégadatbázis szerint Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft. 2015-ben 32,5 milliárd forintra növelte árbevételét a 2014-es mintegy 25 milliárd forintról. Így adózott eredménye meghaladta a 864 millió forintot, szemben a megelőző év 831 milliós veszteségével.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

MTI

Címkék: praktiker, wallis

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Megmenekült a Praktiker, de kiszáll a Baumax

A svájci székhelyű stratégiai befektető, a Papag AG a lengyelországi Praktiker áruházlánc után a konszern másik külföldi leányvállalatát, a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.-t...


Módosítja nyitva tartását a Praktiker

A törvényi keretek között igazodik a Praktiker a vásárlók igényeihez, ennek megfelelően március közepétől módosítja nyitva tartási rendjét.Hétfőtől szombatig reggel 7.30 órától este 20.30 óráig...