Wave Star hullámerőmű

2016-04-26 22:55:20 | Módosítva: 2016-04-26 23:00:46

A Wave Star hullámerőmű a hullámok mozgási energiáját alakítja elektromos energiává. Az erőmű Dániában található. Olyan úszó bójákkal van felvértezve.

Segítségül a magyar fordítás:

A Wave Star hullámerőmű a hullámok mozgási energiáját alakítja elektromos energiává. Az erőmű Dániában található. Olyan úszó bójákkal van felvértezve.

A bóját a hullámzás fel-le mozgatja. A bóják mozgását hidraulikák forgó generátorok meghajtására használják.  Az egység folyamatos és egyenletes energiatermelésre képes.

Vihar esetén a bójákat be lehet emelni biztonságos helyre.

Az egység kiegészíthető, hogy a szél és a hullámok energiáját is használja.

Az erőművek a jövő évtől válnak elérhetővé a piacon.

A teljes egység 20 db bójával fog rendelkezni, melyek egyenként 10 méter átmérőjűek. Egy egység 6 megawatt elektromos energiát tud termelni, mellyel 4000 háztartás áramellátása biztosítható.

Ha az óceánok mozgási energiájának csak 0.1% elektromos energiává lenne alakítható, az a világ energiaellátásának 5-szörösét tenné ki.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Megújuló energiák

A megújuló energiaforrások jellemzője, hogy emberi léptékkel mérve ésszerű gazdálkodás esetén nem fogynak el. Ha felhasználásuk mértéke növekedne, annak számos kedvező hatása lenne, például...