Fújható üveggyapot költség és időmegtakarítással

A múlt év késő őszén kezdődött a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium energetikai felújítása. Problémát okozott azonban a képen is látható homlokzatra lenyúló tetőszerkezet alatti részek szigetelése.

A kivitelezési tervdokumentáció szerint ezen részeken a palafedés és lécezés lebontásával - majd visszaépítésével - a többi homlokzati felülettel azonos hagyományos THR szigetelés lett tervezve. Mindez nagyon körülményesnek és időigényesnek tűnt, ráadásul a lebontott anyagok visszaépíthetősége is kétségessé vált. A befejezési határidő rövidsége, valamint az időjárás bizonytalansága miatt a felújítást végző kivitelező alternatív megoldást keresett ezen felületek szigetelésére.

A generálkivitelezővel való kapcsolatfelvételt követően a zalaegerszegi fújható szigetelési technológiával is rendelkező partnerünkkel - Infrahőkép Kft - közösen adtunk árajánlatot a munkára.

A műszaki tartalom változás elfogadtatása után lehetővé vált a lenyúló tetőrészek Supafil Cavity fújható üveggyapottal való szigetelése. Így az előzetesen leginkább körülményesnek vélt speciális falfelületek szigetelése lett a projekt legegyszerűbb munkafolyamata.

Mint a 2. képen is látható, a tetőrészeken mindössze minimális mennyiségű pala felszedésével lehetővé vált a szigetelés elvégzése. A Supafil fújása gépesített technológiával történik.

Szállítócsövön keresztül zajlik a szigetelési területre való anyagszállítás, így az időjárási körülmények sem befolyásolták a munkavégzést. (3. kép)

A Knauf Insulation Supafil termékei vegyi kötőanyag mentesek, hidrofóbizáltak, A 1 tűzvédelmi osztályúak (nem éghetőek) és ami a legfontosabb, kimagaslóan jó hőszigetelési értékkel rendelkeznek.

A Supafil Cavity üregkitöltésre gyártott típus hővezetési tényezője = 0,034 W/mK.

A Supafil Loft nyílt terek szigetelésére ajánlott termék hővezetési tényezője: 0,044 W/mK.

Mint láthatjuk, alkalmanként a Knauf Insulation fújható üveggyapot termékek választása biztosítja a leghatékonyabb, legjobb, legegyszerűbb megoldást a problémás területek szigetelésére.

Tekintse meg a (www.mek.hu) Magyar Építész Kamara honlapján található fagyapot termékalkalmazási pályázatot!

Ha tervezőként, kivitelezőként, forgalmazóként regisztrálni szeretne a Knauf Insulation adatbázisában, látogassa meg a cég honlapját www.knaufinsulationszigeteles.hu cím alatt!

Knauf Insulation Kft.
2058 Budaörs, Gyár u. 2. Pf. 115.
Ügyfélszolgálat:
Tel.: +36 23 889 844
Fax: +36 23 889 845
www.knaufinsulation.hu

Benne vagy a játékban?

Fotózz és nyerj a Knauf Insulation termékeivel!

  1. Válaszd ki kedvenc Knauf Insulation termékedet!
  2. Szelfizz a helyszínen a kiválasztott termékkel!
  3. Majd töltsd fel a www.nalamszigetelnek.hu weboldalra a vásárlást igazoló blokkal, neveddel, elérhetőségeiddel együtt, és nyerd meg a havonta 2 darab 25.000 Forint értékű vásárlási utalvány egyikét a további Knauf Insulation termékekre!

Az akció időtartama: 2016. május 1 - október 31.
Bővebb információ és feltöltés: www.nalamszigetelnek.hu
Sorsolás: minden hónap 5. napjáig!