Allergiamentesen a Nilfisk porszívóival

2016-05-07 15:35:40 | Módosítva: 2016-05-09 09:58:05

A Nilfisk száraz-nedves felszívású porszívóival és hobbi magasnyomású mosóival már sokak találkozhattak a barkácsáruházak polcain. Most a száraz felszívású porszívók színes palettájával kívánja meghódítani a magyar háztartásokat az 1906 óta megbízhatóságáról híres dán márka.


A háztartási porszívók fejlesztésekor a kényelem, az energiatakarékosság és nem utolsó sorban az egészség is fontos szempont volt. A napjainkban sajnálatos módon népbetegségként kezelendő allergia és asztma kiváltó okai egyértelműen a levegőben keresendők. A legjellemzőbb allergiás megbetegedések a virágporokkal, háziporral hozhatók összefüggésbe, míg az asztmás megbetegedések kialakulásának egyik legjellemzőbb kiváltó oka is a szállóporban keresendő. A különböző felső-légúti megbetegedések tünetei jelentősen csökkenthetők a szállópor-koncentráció csökkentésével, amelyre leginkább a lakókörnyezetünkben van lehetőség. A lakásban a levegő-tisztaságért leginkább a porszívók felelősek, megfelelő szűréssel rendelkező porszívóval bizonyítottan csökkenthetőek a tünetek, sőt akár megelőzhető a betegségek kialakulása.

A NILFISK porszívókínálatának minden tagja – már a legkisebbek is – minősített HEPA szűrővel rendelkeznek, és kialakításuknak köszönhetően zárt rendszerben keringetik a felszívott levegőt, a szabad térbe történő visszabocsátás előtt. A ONE, COUPE, SELECT, POWER, BRAVO termékcsalád évek óta bizonyít a világ számos országában. Az ELITE pedig – nevéhez hűen – egy prémium minőséget megtestesítő porszívócsalád, mely kiemelkedő tulajdonságaival büszke zászlóhajóként áll a sor elején.

Az ELITE modellek tökéletes szűrési teljesítménnyel, ultra porzsákkal, zárt légkeringetésű konstrukcióval és H14 HEPA szűrővel a legapróbb szállópor-részecskéket, a vírusok nagy részét, a baktériumokat és a poratkát is megállítja. A szűrő a motor mögött található, ezzel is biztosítva a tökéletes szűrést, sőt a gépből a porszívó oldalán távozik a megszűrt levegő, így az még tiszta formában sem kerül vissza oda, ahol már végeztünk a takarítással, illetve nem keveri fel a port ott, ahol még nem jártuk. A NILFISK ELITE porszívócsalád megkapta az „ULTRA+ Filtration” minősítést, illetve a Megfelelőségi Minősítést az Európai unió által elismert ALLERGY UK szervezettől, mint „Kiemelkedő szűrési mutatókkal rendelkező porszívó berendezés” köszönhetően a H14-es HEPA szűrő mellett helyet kapó mikroszálas, hatalmas, 3,2 literes porzsáknak is.


A kiváló szűrési tulajdonságok mellett a porszívó rendkívül tartós, strapabíró, motorja elnyűhetetlen, amire a gyártó 5 év garanciát vállal. A motor mellett a kiegészítő tartozékok is kiemelkedő minőséget képviselnek. Felszívócsöve teleszkópos, megerősített alumínium, a három, alapfelszereltségként a porszívó testében tárolható kiegészítő felszívó fej természetes, antiallergén anyagból készül. A gép hangszigetelt borításának köszönhetően szinte hangtalan, 10 méteres, visszacsévélhető elektromos vezetékének köszönhetően akár 13,6 méteres sugarú körben is használható anélkül, hogy másik konnektort kellene keresni.

A NILFISK ELITE porszívója közel 10 változatban elérhető, a csupán 700 Wattos de kiemelkedő mutatókkal bíró ELITE ENERGY ECO-tól, a csúcsfelszereltségű ELITE SUPERIOR-ig.

A porszívók változatos, speciális fejekkel bővíthetők, ha szükséges, de alapfelszereltségben is nagyon sokszínű kiegészítők állnak rendelkezésre.

A NILFISK porszívóiról további információkat a consumer.nilfisk.hu oldalon, videókat a youtube-on találhat.


Nilfisk Elite akár ilyen felszereltséggel:

– elektronikus porzsák-telítettség visszajelzés,
– 5 állású szívóerő-szabályzás a fogantyúról automata funkcióval,
– kábel visszacsévélés,
– lágy markolatú, LCD kijelzővel ellátott fogantyú,
– ultra+ szűrés H14-es HEPA szűrővel,
– gyors és biztonságos „klikk” csatlakozórendszer,
– elektromos HEPA szűrőszennyezettség visszajelző,
– parkoló funkció, automata ki-, be-kapcsolással.


A HEPA szűrés jelentősége

A HEPA nagy hatékonyságú részecskeszűrő szabványt jelent. Megszűri az apró porszemcséket, és megtisztított levegőt juttat a környezetébe.

Besorolásánál minél nagyobb számmal látják el, annál tökéletesebb a százalékban kifejezett szűrőteljesítménye.

EPA E10 > 85%
EPA E11 > 95%
EPA E12 > 99,5%
HEPA H13 > 99,95%
HEPA H14 > 99,995%
ULPA U15 > 99,9995%
ULPA U16 > 99,99995%
ULPA U17 > 99,99995%További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Rumi33 avatarja

Rumi33         Jó porszívó allergiásoknak!

Én a Thomas Perfect Air Allergy Pure-t ajánlom. Több szűrővel rendelkezik (beleértve a pollen elleni szűrőt is), valamint a HEPA 13 szűrőt (talán a legjobb a piacon). A levegőt is tökéletesen szűri.

A beteg lakás

Életünk jelentős részét otthon, és munkahelyünkön töltjük. Amunkahelyünkön levő körülményekre az esetek többségében nemsokráhatásunk van, ám hogy otthon egészséges körülmények között lehessünk,...


Kert allergiásoknak

A késő ősz és a tél a szénanáthában szenvedő allergiások számára jó időszak, hiszen a levegő pollenkoncentrációja alacsony. Ez egyben a tervezgetés időszaka is, hiszen az, hogy valaki egyes...