Allergiamentesen a Nilfisk porszívóival

2016-05-07 15:35:40 | Módosítva: 2016-05-09 09:58:05

A Nilfisk száraz-nedves felszívású porszívóival és hobbi magasnyomású mosóival már sokak találkozhattak a barkácsáruházak polcain. Most a száraz felszívású porszívók színes palettájával kívánja meghódítani a magyar háztartásokat az 1906 óta megbízhatóságáról híres dán márka.


A háztartási porszívók fejlesztésekor a kényelem, az energiatakarékosság és nem utolsó sorban az egészség is fontos szempont volt. A napjainkban sajnálatos módon népbetegségként kezelendő allergia és asztma kiváltó okai egyértelműen a levegőben keresendők. A legjellemzőbb allergiás megbetegedések a virágporokkal, háziporral hozhatók összefüggésbe, míg az asztmás megbetegedések kialakulásának egyik legjellemzőbb kiváltó oka is a szállóporban keresendő. A különböző felső-légúti megbetegedések tünetei jelentősen csökkenthetők a szállópor-koncentráció csökkentésével, amelyre leginkább a lakókörnyezetünkben van lehetőség. A lakásban a levegő-tisztaságért leginkább a porszívók felelősek, megfelelő szűréssel rendelkező porszívóval bizonyítottan csökkenthetőek a tünetek, sőt akár megelőzhető a betegségek kialakulása.

A NILFISK porszívókínálatának minden tagja – már a legkisebbek is – minősített HEPA szűrővel rendelkeznek, és kialakításuknak köszönhetően zárt rendszerben keringetik a felszívott levegőt, a szabad térbe történő visszabocsátás előtt. A ONE, COUPE, SELECT, POWER, BRAVO termékcsalád évek óta bizonyít a világ számos országában. Az ELITE pedig – nevéhez hűen – egy prémium minőséget megtestesítő porszívócsalád, mely kiemelkedő tulajdonságaival büszke zászlóhajóként áll a sor elején.

Az ELITE modellek tökéletes szűrési teljesítménnyel, ultra porzsákkal, zárt légkeringetésű konstrukcióval és H14 HEPA szűrővel a legapróbb szállópor-részecskéket, a vírusok nagy részét, a baktériumokat és a poratkát is megállítja. A szűrő a motor mögött található, ezzel is biztosítva a tökéletes szűrést, sőt a gépből a porszívó oldalán távozik a megszűrt levegő, így az még tiszta formában sem kerül vissza oda, ahol már végeztünk a takarítással, illetve nem keveri fel a port ott, ahol még nem jártuk. A NILFISK ELITE porszívócsalád megkapta az „ULTRA+ Filtration” minősítést, illetve a Megfelelőségi Minősítést az Európai unió által elismert ALLERGY UK szervezettől, mint „Kiemelkedő szűrési mutatókkal rendelkező porszívó berendezés” köszönhetően a H14-es HEPA szűrő mellett helyet kapó mikroszálas, hatalmas, 3,2 literes porzsáknak is.


A kiváló szűrési tulajdonságok mellett a porszívó rendkívül tartós, strapabíró, motorja elnyűhetetlen, amire a gyártó 5 év garanciát vállal. A motor mellett a kiegészítő tartozékok is kiemelkedő minőséget képviselnek. Felszívócsöve teleszkópos, megerősített alumínium, a három, alapfelszereltségként a porszívó testében tárolható kiegészítő felszívó fej természetes, antiallergén anyagból készül. A gép hangszigetelt borításának köszönhetően szinte hangtalan, 10 méteres, visszacsévélhető elektromos vezetékének köszönhetően akár 13,6 méteres sugarú körben is használható anélkül, hogy másik konnektort kellene keresni.

A NILFISK ELITE porszívója közel 10 változatban elérhető, a csupán 700 Wattos de kiemelkedő mutatókkal bíró ELITE ENERGY ECO-tól, a csúcsfelszereltségű ELITE SUPERIOR-ig.

A porszívók változatos, speciális fejekkel bővíthetők, ha szükséges, de alapfelszereltségben is nagyon sokszínű kiegészítők állnak rendelkezésre.

A NILFISK porszívóiról további információkat a consumer.nilfisk.hu oldalon, videókat a youtube-on találhat.


Nilfisk Elite akár ilyen felszereltséggel:

– elektronikus porzsák-telítettség visszajelzés,
– 5 állású szívóerő-szabályzás a fogantyúról automata funkcióval,
– kábel visszacsévélés,
– lágy markolatú, LCD kijelzővel ellátott fogantyú,
– ultra+ szűrés H14-es HEPA szűrővel,
– gyors és biztonságos „klikk” csatlakozórendszer,
– elektromos HEPA szűrőszennyezettség visszajelző,
– parkoló funkció, automata ki-, be-kapcsolással.


A HEPA szűrés jelentősége

A HEPA nagy hatékonyságú részecskeszűrő szabványt jelent. Megszűri az apró porszemcséket, és megtisztított levegőt juttat a környezetébe.

Besorolásánál minél nagyobb számmal látják el, annál tökéletesebb a százalékban kifejezett szűrőteljesítménye.

EPA E10 > 85%
EPA E11 > 95%
EPA E12 > 99,5%
HEPA H13 > 99,95%
HEPA H14 > 99,995%
ULPA U15 > 99,9995%
ULPA U16 > 99,99995%
ULPA U17 > 99,99995%További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Rumi33 avatarja

Rumi33         Jó porszívó allergiásoknak!

Én a Thomas Perfect Air Allergy Pure-t ajánlom. Több szűrővel rendelkezik (beleértve a pollen elleni szűrőt is), valamint a HEPA 13 szűrőt (talán a legjobb a piacon). A levegőt is tökéletesen szűri.

Porzsák nélküli porszívók tisztítása

Porzsák nélküli porszívó esetén is keletkezik szemét, csak az nem egy papír vagy textil zsákba, hanem egy műanyag tartályba kerül. Az ürítgetést, porolást így sem ússzuk meg.


Védekezés a pollenallergia ellen

Amikor az immunrendszerünk tévesen reagál bizonyos ártalmatlan dolgokra, mint pl. virágpor, bizonyos ételfélék, ezt nevezik orvosilag allergiának. A leggyakoribb tüneteket okozó allergének a...