Otthon meleg program

Júliustól ismét lehet pályázni hűtőgépcserére

2016-06-01 14:50:53 | Módosítva: 2016-06-01 14:53:02

Folytatódik az Otthon melege program, júliustól ismét lehet pályázni hűtőgépek és fagyasztók cseréjére. A keret 500 millió forint, egy jelentkező az új, energiatakarékos berendezés 50 százalékát, maximum 45 ezer forintot kaphat.


Ez a kiírás is régiónként történik majd a korábbihoz hasonlóan, elsőként július 4-étől az észak-alföldi régióban élők jelentkezhetnek. A nagycsaládosok és a nyugdíjasok előnyben lesznek, minden régióban lehetőséget kapnak arra, hogy először ők adják be kérelmüket.

A régi, korszerűtlen hűtőszekrények, fagyasztóládák, fagyasztószekrények cseréjére van lehetőség. A program célja az, hogy olyan energiatakarékos berendezéseket szerezzenek be a jelentkezők, amelyek segítik a kiadások csökkentését és energiahatékonyan működnek.

A régiók között a lakosság arányában osztották el a pénzügyi keretet. Jelentkezni a korábbiakhoz hasonlóan az ügyfélkapun keresztül digitálisan lehet, egyszerű, könnyen feltölthető a pályázat. Minden háztartás egy pályázatot adhat be. Az elbírálást követően támogató okiratot kapnak a sikeresen jelentkezők, ezzel kell bemenni az üzletbe, és a megvenni a kiválasztott készüléket, a régi, kevésbé energiahatékony berendezést pedig le kell adni.

Előzetesen, a tájékoztató alapján át lehet nézni a lehetőségeket, ki lehet választani a megfelelő készüléket, és fel lehet készülni a pályázat gyors és pontos beadására.

mti.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Melegvíz cirkulációs rendszer

A napi melegvíz-felhasználás napszakonként változik, általában reggel és este jelentkeznek fogyasztási csúcsok. A fogyasztások közti időben a melegvíz lehűl, a bojler és a vízvételi hely közötti...


Kondenzációs kazánok

A kondenzációs kazánok a '80-as évek elején kezdték meg térhódításukat Hollandiában, és mára már közel 100%-os a részarányuk. Hazánkban a kazánok mindössze 1-2%-a ilyen típusú, de a jövőben ez az...