Napkollektor a parabolában

2016-06-03 15:45:25 | Módosítva: 2016-06-03 15:47:20

Itt a nyár kerti szórakozásokhoz küldöm ezt a két fotót, hátha más is tudja hasznosítani.


A képen látható szerkezet, egy kiselejtezett műholdvevő 120 cm-es tányérja, amelyet matt fekete színre festettem. Az egészet egy guruló lábra helyeztem, a dőlésszöge és iránya az eredeti felfogatással állítható. Betekertem kb. 40 m 1/2 colos locsoló tömlőt. A hossz a tányér nagyságától és a tömlő külső méretétől függ. Fontos, hogy a betekert tömlő UV álló legyen!

Egy visszacsapó szelep szükséges a bejövő oldalon középen. A megfelelő helyekre furatokat tettem és csavarokkal, négy alulemezzel rögzítettem. A csavarokra műanyag csövet kell húzni, hogy a nyomáskülönbségek okozta mozgás ne dörzsölje ki a tömlőt.

A telek legnaposabb helyére tolva kb. 30 perc alatt 40 °C-os vizet készít. Egész nap meleg vizem van, és többször is zuhanyozhatunk.

Figyelem! Ajánlatos keverő csapot használni a zuhany előtt, mert olyan forró is lehet a víz, hogy az ember bőre nem állja. Ötödik éve - a festés javításán kívül - nem kellett gondoznom.

Molnár Árpád

Budapest 


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: napkollektor, parabola

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

SOLAR napelemek és kollektorok rögzítése

Bármilyen rögzítésről is beszélünk a napelemes rendszereknél, a termékek legfontosabb ismertető jele az időjárás-állóság kell legyen. A stabil és megbízható szerkezetek hosszú éveken keresztül...


Okosfűtés, minden családi házba

Napjainkban a modern létforma zakatolása miatt, a kényelem fontos szerepet kapott. Szeretnénk mindent gyorsan, egyszerűen elintézni, egy gombnyomással. Ez a mentalitás ad alapot az okos...