Ablakba integrált, hőcserélős szellőztető

2016-06-09 10:20:05 | Módosítva: 2016-06-09 10:23:45

Az új fejlesztésű, teljesen az ablakba integrált hőcserélős szellőzés szükség szerint látja el friss levegővel a lakást, csukott ablakok mellett gondoskodik a folyamatos légcseréről.


Folyamatos friss levegő és energiatakarékosság

Nincs szükség külön nyílásra a falban, és elszívó ventilátorra sem. Minden folyamat az ablakon keresztül zajlik. A hőcserélő minimálisra csökkenti az energiavesztést, mert az energia-visszanyerés 80-85%-os. A hőcserélőn áthaladva kilépő meleg levegő felmelegíti a belépő hideg levegőt (télen), illetve nyáron pár fokkal alacsonyabbá válik a belépő friss levegő. Az automatikus, folyamatos szellőző a penészesedést is megakadályozza.

A szellőzőrendszer a biztonságot is növeli, mivel az ablak szellőzéskor is zárva marad, így a betörésbiztonság végig fennáll. Kizárja a huzatot, a zavaró zajokat és a rovarokat is. Pollenszűrővel is beépíthető, így az allergiások is használhatják, mert a beépíthető szűrők megakadályozzák a szálló por és a virágporok bejutását.A szellőző kezelése kényelmesen, egy az ablakon elhelyezett vezérlőelemmel irányítható. A kapcsolóval a szellőzés be- és kikapcsolható, illetve a szellőzés erőssége szabályozható. Az automatikus működtetés funkció további komfortot nyújt, ilyenkor érzékelők gondoskodnak az optimális beltéri levegőminőségről. A párás levegő, a kellemetlen szagok és káros anyagok automatikusan cserélődnek ki friss levegőre.

A rendszer halk működésű, kis fokozaton – 15 m3/óra mellett – kb. 25 dB, így hálószobákban is alkalmazható. Van olyan ablakba integrál szellőztető is, amely tabletről vagy okostelefonról is irányítható.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Penészedő falak

Sokszor foglalkoztunk már apenésszel. A lakásfelújítási hullám, a nyílászárócsere, a falak szigetelése bizony sokszor jár apenészesedés mellékhatásával. Nem ritka jelenségről van tehát szó, és a...


Folyamatos alapszellőztetés

Amikor zárt égésterű kazán működik, nincs kéményhuzat, mert az égésterméket egy ventilátor küldi ki a szabadba, és nem a kéményhuzat viszi ki. Ez így biztonságos, mert nem tud visszaáramlani...