Ablakba integrált, hőcserélős szellőztető

2016-06-09 10:20:05 | Módosítva: 2016-06-09 10:23:45

Az új fejlesztésű, teljesen az ablakba integrált hőcserélős szellőzés szükség szerint látja el friss levegővel a lakást, csukott ablakok mellett gondoskodik a folyamatos légcseréről.


Folyamatos friss levegő és energiatakarékosság

Nincs szükség külön nyílásra a falban, és elszívó ventilátorra sem. Minden folyamat az ablakon keresztül zajlik. A hőcserélő minimálisra csökkenti az energiavesztést, mert az energia-visszanyerés 80-85%-os. A hőcserélőn áthaladva kilépő meleg levegő felmelegíti a belépő hideg levegőt (télen), illetve nyáron pár fokkal alacsonyabbá válik a belépő friss levegő. Az automatikus, folyamatos szellőző a penészesedést is megakadályozza.

A szellőzőrendszer a biztonságot is növeli, mivel az ablak szellőzéskor is zárva marad, így a betörésbiztonság végig fennáll. Kizárja a huzatot, a zavaró zajokat és a rovarokat is. Pollenszűrővel is beépíthető, így az allergiások is használhatják, mert a beépíthető szűrők megakadályozzák a szálló por és a virágporok bejutását.A szellőző kezelése kényelmesen, egy az ablakon elhelyezett vezérlőelemmel irányítható. A kapcsolóval a szellőzés be- és kikapcsolható, illetve a szellőzés erőssége szabályozható. Az automatikus működtetés funkció további komfortot nyújt, ilyenkor érzékelők gondoskodnak az optimális beltéri levegőminőségről. A párás levegő, a kellemetlen szagok és káros anyagok automatikusan cserélődnek ki friss levegőre.

A rendszer halk működésű, kis fokozaton – 15 m3/óra mellett – kb. 25 dB, így hálószobákban is alkalmazható. Van olyan ablakba integrál szellőztető is, amely tabletről vagy okostelefonról is irányítható.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Párásodó ablakok

Különösen a hideg téli napokon találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy az ablakok erősen párásodnak, szinte csöpög róluk a víz. Persze nem elég tudnunk azt, hogy ilyenkor egyszerű...


Szigetelés okosan

Volt, aki szomorúan vette tudomásul, hogy a magyar piacon eltűnőben vannak a 44-es és 42-es hővezetési tényezőjű anyagok. Az ő számukrafontos tudnivaló, hogy a hatályos épületenergetikai...