Foltálló falfesték

2016-06-09 11:53:49 | Módosítva: 2016-06-09 11:56:50

Falaink a használat során számos külső hatásnak vannak kitéve. Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy véletlenül kifröccsent a kávé vagy a gyümölcslé a falra, esetleg gyermekünk hitte rajztáblának a függőleges felületeket. Netán a kutyus megrázta magát egy esős napon, és a falra fekete sárfoltok kerültek.


Tiszta, ragyogó színek gond nélkül!

A Dulux EasyCare termékcsalád víztaszító technológiájának köszönhetően ellenáll a folyékony szennyeződéseknek (hidrofób hatás), és megóvja a bevonatot attól, hogy bármit túlságosan magába szívjon. A festék egyedülálló összetételének köszönhetően a falon apró gyöngyökbe rendeződik, és lepereg a víz, illetve a legtöbb folyékony szennyeződés, amelyek így nem hatolhatnak mélyen a bevonatba. Rendkívül ellenálló felületet hoz létre, amelyről gyerekjáték a kosz eltávolítása, emellett a festék nem veszít az élénk színéből.

A foltot papírtörlővel itassuk fel, és nedves, tiszta ronggyal mossuk le a szennyeződést. Makacsabb szennyeződés esetén langyos, mosogatószeres szivaccsal töröljük át, hagyjuk egy kicsit oldódni. A feloldott szennyeződés a hidrofób hatásnak köszönhetően már könnyedén lemosható tiszta vízzel. Ha nehezebben jön le, bátran fejtsünk ki egy kis erőt, mert a 10-szer ellenállóbb Dulux EasyCare beltéri falfesték maximálisan teljesíti az MSZ EN 13300:2001 nedves dörzsállóságra vonatkozó szabvány I. osztályának követelményeit*.

A foltokkal szembeni ellenállás igazolt narancslé, kóla, szójaszósz-koncentrátum és cékla, illetve kréta és színes ceruza esetén is. Laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy a bevonat ellenáll a leggyakoribb tisztítószereknek, így bátran használhatók a fokozott higiéniai szintet megkövetelő helyiségekben is. A Dulux EasyCare a legjobb megoldás a tökéletességre törekvőknek, tisztaságra különösen igényes otthonokba, gyermekes családoknak, kutyás és kisállattal rendelkező házakba, vendéglátóhelyek, bölcsődék, óvodák, iskolák, kórházak számára, és mindenhova, ahol fontos, hogy a festék évek után is állja a sarat.

A színpaletta színei erősek és semlegesek, teltek és szerények, karakteresek és visszahúzódók. A palettáról bárki megtalálhatja a kedvére való színt és festéket, amely a foltokat taszítja, minket viszont elcsábít. Ha ezt használjuk, biztosak lehetünk benne, hogy nagy baj nem érhet minket, a falak egy kis baleset után éppoly makulátlanul ragyognak majd, mintha frissen festették volna őket.

A Dulux EasyCare falfestékkel dolgozni nem nagy macera. Akár profira bízzuk, akár magunk végezzük a munkát, csak kövessük a használati útmutató javaslatait.

* Az ide sorolt festékek 200 dörzsciklus utáni rétegvastagság vesztesége nem haladhatja meg az 5 mikront. A Dulux EasyCare rétegvastagság vesztesége 200 dörzsciklus után csupán 1,3 mikron; 2000 dörzsciklus után is csak 5,8 mikron volt az ÉMI-TÜV SÜD Kft. KERMI osztályának vizsgálata alapján.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Színek variálása a falakon

A lakások felújításakor szinte elkerülhetetlen a lakóhelyiségek falainak azújra festése. Ez adott esetekben elég sokrétű előkészítő munkával jár. Haa helyiség már többször volt festve, ajánlatos...


Belső festés és fal hibák javítása

Egy lakásban az egészen apró, ám szembántó leverődésektől, foltoktól kezdve a nedvesedés okoztavakolat leválásokig, vagy a szerelési műveletek közben bekövetkező sérülésekig számos hiba...