Foltálló falfesték

2016-06-09 11:53:49 | Módosítva: 2016-06-09 11:56:50

Falaink a használat során számos külső hatásnak vannak kitéve. Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy véletlenül kifröccsent a kávé vagy a gyümölcslé a falra, esetleg gyermekünk hitte rajztáblának a függőleges felületeket. Netán a kutyus megrázta magát egy esős napon, és a falra fekete sárfoltok kerültek.


Tiszta, ragyogó színek gond nélkül!

A Dulux EasyCare termékcsalád víztaszító technológiájának köszönhetően ellenáll a folyékony szennyeződéseknek (hidrofób hatás), és megóvja a bevonatot attól, hogy bármit túlságosan magába szívjon. A festék egyedülálló összetételének köszönhetően a falon apró gyöngyökbe rendeződik, és lepereg a víz, illetve a legtöbb folyékony szennyeződés, amelyek így nem hatolhatnak mélyen a bevonatba. Rendkívül ellenálló felületet hoz létre, amelyről gyerekjáték a kosz eltávolítása, emellett a festék nem veszít az élénk színéből.

A foltot papírtörlővel itassuk fel, és nedves, tiszta ronggyal mossuk le a szennyeződést. Makacsabb szennyeződés esetén langyos, mosogatószeres szivaccsal töröljük át, hagyjuk egy kicsit oldódni. A feloldott szennyeződés a hidrofób hatásnak köszönhetően már könnyedén lemosható tiszta vízzel. Ha nehezebben jön le, bátran fejtsünk ki egy kis erőt, mert a 10-szer ellenállóbb Dulux EasyCare beltéri falfesték maximálisan teljesíti az MSZ EN 13300:2001 nedves dörzsállóságra vonatkozó szabvány I. osztályának követelményeit*.

A foltokkal szembeni ellenállás igazolt narancslé, kóla, szójaszósz-koncentrátum és cékla, illetve kréta és színes ceruza esetén is. Laboratóriumi vizsgálatok igazolták, hogy a bevonat ellenáll a leggyakoribb tisztítószereknek, így bátran használhatók a fokozott higiéniai szintet megkövetelő helyiségekben is. A Dulux EasyCare a legjobb megoldás a tökéletességre törekvőknek, tisztaságra különösen igényes otthonokba, gyermekes családoknak, kutyás és kisállattal rendelkező házakba, vendéglátóhelyek, bölcsődék, óvodák, iskolák, kórházak számára, és mindenhova, ahol fontos, hogy a festék évek után is állja a sarat.

A színpaletta színei erősek és semlegesek, teltek és szerények, karakteresek és visszahúzódók. A palettáról bárki megtalálhatja a kedvére való színt és festéket, amely a foltokat taszítja, minket viszont elcsábít. Ha ezt használjuk, biztosak lehetünk benne, hogy nagy baj nem érhet minket, a falak egy kis baleset után éppoly makulátlanul ragyognak majd, mintha frissen festették volna őket.

A Dulux EasyCare falfestékkel dolgozni nem nagy macera. Akár profira bízzuk, akár magunk végezzük a munkát, csak kövessük a használati útmutató javaslatait.

* Az ide sorolt festékek 200 dörzsciklus utáni rétegvastagság vesztesége nem haladhatja meg az 5 mikront. A Dulux EasyCare rétegvastagság vesztesége 200 dörzsciklus után csupán 1,3 mikron; 2000 dörzsciklus után is csak 5,8 mikron volt az ÉMI-TÜV SÜD Kft. KERMI osztályának vizsgálata alapján.További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hőszigetelő festék

Rosszul szigetelt épületeknél a túl hideg falrészeken már alacsony páratartalom mellett is megfigyelhető a penészesedés, mert a hideg falakra könnyebben kicsapódik a nedvesség. Emiatt szükséges a...


Hőszigetelés falfestékkel, megoldás hideg falakra

Utólagosan is hőszigetelhetünk olyan problémás esetekben, mint társasházi lakásunk falai, műemlék típusú épületek, panelházak stb. Azalább javasolt rendszer megoldással utólag is, viszonylag...