Búcsú a kellemetlen szagoktól

2016-06-09 11:57:39 | Módosítva: 2016-06-09 12:01:02

A WC-ben a szagok korábban problémát jelenthettek, de már van megnyugtató megoldás: a Geberit DuoFresh. A Geberit DuoFresh közvetlenül a WC-kerámiából szívja el, és szűri meg a szagokat. Ráadásul, ahogy azt a Geberit termékeknél már megszokhattuk, a tervezők az utolsó részletig mindent alaposan átgondoltak.


Geberit DuoFresh

A valódi kikapcsolódást kínáló, kényelmes fürdőszobai környezetek térhódításával maguk a vízvezeték-szerelők is szakavatott higiéniai- és wellness-tanácsadókká léptek elő. Ebben a szerepükben gyakran találkozhatnak azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehetne a leghatékonyabban megszabadulni a kellemetlen szagoktól a mellékhelyiségekben. A Geberit DuoFresh megjelenésével immár egy valóban hatékony alternatívát kínálhatnak ügyfeleiknek.

A Geberit DuoFresh beszereléséhez egy gyárilag felszerelt elszívócsővel ellátott Duofix WC szerelőelem, egy szűrővel ellátott elszívófej, valamint egy Sigma40 nyomólap szükséges. A hagyományos WC-berendezéseknél használt elemekhez képest az elektromos csatlakozáson kívül nem szükséges különösebb előtervezés vagy műszaki-szerkezeti beavatkozás. Az is fontos szempont, hogy a Geberit DuoFresh szagelszívási funkcióval ellátott szerelőelem a legtöbb WC-kerámiához illeszthető.

A Geberit Duofix WC szerelőelem beépítését már ismerő vízvezeték-szerelők számára nem igényel különösebb erőfeszítést a beépített szagelszívó rendszer felszerelése. S mivel az aktívszén-szűrő közvetlenül a lenyíló nyomólap mögött helyezkedik el, cseréje még a műszakilag járatlanabb felhasználók számára is gyerekjáték.

A Sigma40 lenyitható nyomólap révén az aktívszén-szűrő és a tartályba helyezhető vízkezelő tabletta adagoló nyílása egyaránt könnyen hozzáférhető. A tényleges szagelszívás indítása és leállítása a nyomólapon található gomb megnyomásával működtethető. A beépített vezérlőszerkezet pedig a gyárilag beállított 10 perc eltelte után automatikusan ki is kapcsolja a ventilátort.

A Geberit DuoFresh nem csak könnyen beépíthető és felhasználóbarát, de ökológiai szempontból is remek választás. Például, ha egy négyfős család tagjai akárcsak napi négyszer 10 percre résnyire kinyitják a fürdőszoba ablakát, mintegy 44 kWh energiát pazarolnak el évente. Ráadásul csak abban az esetben, ha nem felejtik el utána becsukni az ablakot. A Geberit DuoFresh szagelszívó feleslegessé teszi a fürdőszoba szellőztetését. Ugyanez a család az öblítőtartályban elhelyezett elszívóegység működtetésére 2 kWh energiát használna fel évente, vagyis huszadát annak az energiának, amelyet hagyományos szellőztetéssel „dobna ki” a nyitott ablakon.

A Geberit DuoFresh működése fantasztikusan egyszerű: a levegőt közvetlenül a WC-kerámiából szívja el az öblítőcső elágazásán keresztül, ezután aktívszén-szűrő segítségével tisztítja, majd a nyomólap oldalán lévő réseken át visszaáramoltatja a helyiségbe. Ennek a műszaki megoldásnak köszönhetően a DuoFresh működése független a helység szellőzésétől, illetve nem igényel épületen kívüli levegőforrást. Ezáltal rengeteg energia takarítható meg hihetetlenül könnyedén, különösen a hideg időben.

www.geberit.hu

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Tükör ABC

Tükröket minden nap használunk, sokféleségük azonban nem mindig tudatosul bennünk. Pedig ha megismerjük a választék és a felhasználási lehetőségek tárházát, akkor sokkal kreatívabban is...


Mosógép a szekrényben

Talán az egyetlen olyan háztartási készülék, aminek nincs – vagy alig van – beépíthető változata. Míg a konyhában a mosogatógépet és a hűtőszekrényt is a beépített szekrény részéve tudjuk tenni...