Búcsú a kellemetlen szagoktól

2016-06-09 11:57:39 | Módosítva: 2016-06-09 12:01:02

A WC-ben a szagok korábban problémát jelenthettek, de már van megnyugtató megoldás: a Geberit DuoFresh. A Geberit DuoFresh közvetlenül a WC-kerámiából szívja el, és szűri meg a szagokat. Ráadásul, ahogy azt a Geberit termékeknél már megszokhattuk, a tervezők az utolsó részletig mindent alaposan átgondoltak.


Geberit DuoFresh

A valódi kikapcsolódást kínáló, kényelmes fürdőszobai környezetek térhódításával maguk a vízvezeték-szerelők is szakavatott higiéniai- és wellness-tanácsadókká léptek elő. Ebben a szerepükben gyakran találkozhatnak azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehetne a leghatékonyabban megszabadulni a kellemetlen szagoktól a mellékhelyiségekben. A Geberit DuoFresh megjelenésével immár egy valóban hatékony alternatívát kínálhatnak ügyfeleiknek.

A Geberit DuoFresh beszereléséhez egy gyárilag felszerelt elszívócsővel ellátott Duofix WC szerelőelem, egy szűrővel ellátott elszívófej, valamint egy Sigma40 nyomólap szükséges. A hagyományos WC-berendezéseknél használt elemekhez képest az elektromos csatlakozáson kívül nem szükséges különösebb előtervezés vagy műszaki-szerkezeti beavatkozás. Az is fontos szempont, hogy a Geberit DuoFresh szagelszívási funkcióval ellátott szerelőelem a legtöbb WC-kerámiához illeszthető.

A Geberit Duofix WC szerelőelem beépítését már ismerő vízvezeték-szerelők számára nem igényel különösebb erőfeszítést a beépített szagelszívó rendszer felszerelése. S mivel az aktívszén-szűrő közvetlenül a lenyíló nyomólap mögött helyezkedik el, cseréje még a műszakilag járatlanabb felhasználók számára is gyerekjáték.

A Sigma40 lenyitható nyomólap révén az aktívszén-szűrő és a tartályba helyezhető vízkezelő tabletta adagoló nyílása egyaránt könnyen hozzáférhető. A tényleges szagelszívás indítása és leállítása a nyomólapon található gomb megnyomásával működtethető. A beépített vezérlőszerkezet pedig a gyárilag beállított 10 perc eltelte után automatikusan ki is kapcsolja a ventilátort.

A Geberit DuoFresh nem csak könnyen beépíthető és felhasználóbarát, de ökológiai szempontból is remek választás. Például, ha egy négyfős család tagjai akárcsak napi négyszer 10 percre résnyire kinyitják a fürdőszoba ablakát, mintegy 44 kWh energiát pazarolnak el évente. Ráadásul csak abban az esetben, ha nem felejtik el utána becsukni az ablakot. A Geberit DuoFresh szagelszívó feleslegessé teszi a fürdőszoba szellőztetését. Ugyanez a család az öblítőtartályban elhelyezett elszívóegység működtetésére 2 kWh energiát használna fel évente, vagyis huszadát annak az energiának, amelyet hagyományos szellőztetéssel „dobna ki” a nyitott ablakon.

A Geberit DuoFresh működése fantasztikusan egyszerű: a levegőt közvetlenül a WC-kerámiából szívja el az öblítőcső elágazásán keresztül, ezután aktívszén-szűrő segítségével tisztítja, majd a nyomólap oldalán lévő réseken át visszaáramoltatja a helyiségbe. Ennek a műszaki megoldásnak köszönhetően a DuoFresh működése független a helység szellőzésétől, illetve nem igényel épületen kívüli levegőforrást. Ezáltal rengeteg energia takarítható meg hihetetlenül könnyedén, különösen a hideg időben.

www.geberit.hu

 

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Fugák felújítása, átszínezése

A különféle mázas kerámia burkolatoknál a fugáknak fontos a szerepük. Tagolják a burkolatot alkotó lapok egyöntetűségét, és a színükkel jelentősen befolyásolják az egész burkolat színhatását. Ám...


Betonfúrás rezgésmentesen

Betonfúrási munkákat az ipari gyémánttechnika fejlődésének köszönhetően ma már rezgés és roncsolásmentesen végezzük, így hőszigetelt házaknál is szabályos, kitörésmentes furatot készíthetünk...