Autófóliázás

2016-06-20 11:33:43 | Módosítva: 2016-06-20 11:37:42

Az autó komoly érték és fontos része mindennapi életünknek, így az autó és az utasok védelme is egyre fontosabbá válik. Újabban – az igényekhez igazodva – divatba jött a karosszériák teljes, vagy részleges fóliázása, dekorálása. Ennek is megvannak a maga előnyei, nemcsak divathóbort. Az utólagos változtatásokra pedig ma már számos lehetőség van.


Karosszériára és ablakokra

Ez idáig a karosszéria védelme volt az elsődleges feladat, melyet legtöbbször teljesen színtelen fóliával oldottak meg a tulajdonosok. Manapság a fejlesztéseknek köszönhetően a színtelen kínálatban már akár öngyógyuló felülettel rendelkező termékek is elérhetők, melyekről az apróbb karcolások eltűnnek.

Egyre közkedveltebbé válik az ún. car wrapping is. Az itt alkalmazott wrapping-fóliák segítségével akár az egész járművet át lehet „színezni”, de csupán részleges dekor díszítésre is módot adnak a reklám vagy egyéb dekorációs célú a fóliamegoldások. A különleges matt, szálcsiszolt, karbon, bőr és számtalan egyéb mintás fóliák is egyre divatosabbak. Ezekkel a jármű optikai látványa változtatható meg, mégpedig a drága és hosszadalmas egyedi fényezési eljárásoknál olcsóbban. E fóliák különleges felépítésük miatt bármely autón, vagy motorkerékpáron használhatók, és ha nem is nyújtanak a karosszériavédő fóliákkal megegyező védelmet, az apróbb karcolásoktól megóvhatják az autó eredeti fényezését, és az esetleges eltávolítást követően megőrzik az autó eredeti külső állapotát.A karosszéria védelme és tetszetősebbé tétele mellett fontos jelentőséggel bírnak a biztonságosabb és komfortosabb utazás elérése céljából az üvegre szerelhető fóliák. Jelenleg a személyautók esetén az első oldalsó ablakok és a szélvédő fényáteresztésének legalább 70%-nak kell lennie. Ez a megkötés a hátsó ablakokra nem vonatkozik, viszont a felszerelt fóliának minden esetben NKH engedéllyel kell rendelkeznie, melyet jelölni kell az ablakokon, és a kivitelezést követően műbizonylattal kell ellátni. Műbizonylatot kizárólag vizsgázott és hivatalos autófóliázók állíthatnak ki, így a fóliázást ajánlott minden esetben profikkal végeztetni.

Az üvegfóliák típustól függően jelentős hővédelmet nyújthatnak és kiszűrik a káros UV sugarakat, így csökkentve az utastér felmelegedését és a tűző Nap okozta kellemetlenségeket is. A biztonsági autófóliák, pedig egyben tartják az üveget, mely hatékony védelmet nyújthat a tolvajokkal szemben, vagy egy baleset esetén megelőzhetőek a szilánkok okozta akár végzetes sérülések is.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Üvegfóliák különféle célokra

A korszerű ablaküvegek, üvegezett ajtók és egyéb üvegkonstrukciók nemcsak a bevilágítást biztosítják, hanem bizonyos esetekben kiemelt jelentőségük van a biztonság és az energiafelhasználás...


Mire lehet jó a LLumar autófólia?

Számos előnye lehet az autófólia felszerelésének! Vegyük sorra, hogy a tradicionális sötétítésen kívül mire lehet még alkalmas egy minőségi termék.