Okosszemüveg búvároknak

2016-06-21 14:43:30 | Módosítva: 2016-07-09 16:28:18

A nehézbúvárok nagy nyomást is elviselő búvár szkafanderének és az okosszemüvegnek a házasításából született meg Vision Display vagy más néven DAVD. 


Ez esetben koránt sem játékról vagy szórakoztató eszközről van szó, hiszen a búvárok számtalan előnyét élvezhetik ennek a szerkezetnek, ami nem utolsó sorban a biztonságukat is növeli a víz alatti munkavégzés során. A szemüveg ablakába a display úgy tud képet vetíteni, hogy közben a valós kép is látható marad, tulajdonképpen az élő képre vetíti rá a különböző információkat. Ez lehet a búvár számára fontos adat, üzenet, de akár ábra vagy fotó is. Arra is lehetőséget ad, hogy amikor a zavaros vízben a „valódi kép” használhatatlan, akkor virtuális képként vetítsék be számára azt, amit látnia kellene.

A Vision Display-nek nagy hasznát vehetik a hajókarbantartásban, a haditengerészetben, a víz alatti szerelésekben vagy éppen a kutatómunkában. 


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Üvegfestéssel

Üvegfestés: átlátszó felület átlátszó festékkel való díszítése, megfestése. Rengeteg szép és hasznos ajándéktárgy készíthető ezzel a technikával, amit érdemes megismerni.


Biztonsági üveg

Az üveget kiváló tulajdonságai (fényáteresztő képesség, átláthatóság, keménység, esztétikum, vegyi ellenálló képesség stb.) miatt széles körben alkalmazzák. Az előnyei mellett azonban tekintetben...