Nagy a készülődés

Magyar buszgyártás

2016-07-25 12:18:46 | Módosítva: 2016-09-26 11:11:53

A kormányzat erőteljesen támogatná, hogy a BKV magyar gyártású buszokat is bevessen a 3-as metró felújítása alatt. Egyelőre meglehetősen nagy a készülődés a magyar autóbuszgyártók háza táján.

A legtöbb hazai gyártó már tavaly jelezte, hogy 2016-ban is bemutat új modelleket. A 2016-os újdonságok többnyire modellfrissítések vagy már meglévő típuscsaládok újabb tagjai, de akad közöttük majdnem teljesen új fejlesztés is. Az előzetes hírek szerint az egyébként is kifejezetten szélesnek mondható hazai midibusz-kínálat tovább bővül, ráadásul városi és helyközi típusokkal egyaránt. A várható eladások szempontjából azonban ennél is fontosabb, hogy ismét lesz a kínálatban korszerű (az Euro 6-os környezetvédelmi normákat teljesítő) motorral hajtott, teljes hosszban alacsonypadlós (low floor) városi csuklós autóbusz is.

A MABI-BUS Kft. hivatalosan is bemutatta az új Modulo M 168D-t a már forgalomban lévő kompozit karosszériás, elektromos hajtású Modulo C 68E midibuszok mellett.


Modulo M 168D


Modulo C 68E midibusz

Mosonmagyaróváron a Kühne Mezőgazdasági Gépgyárban átadásra került a Credo autóbuszokat gyártó Kravtex-Kühne Csoport kibővített autóbuszgyártó csarnoka. Az új, 5600 négyzetméteres csarnokrésszel együtt összesen 16200 négyzetméteresre bővített üzem jelenleg Magyarország legnagyobb és legmodernebb autóbuszgyára. Kravtex-Kühne Csoport új típusú, kompakt méretű távolsági autóbuszt mutatott be a zsámbéki Busexpo kiállításon. A hagyományos szóló buszoknál mintegy 2-2,5 méterrel rövidebb Credo Optinell 10 jelenleg az egyetlen hazai gyártmányú távolsági midibusz a piacon.


Credo Optinell 10

Busexpo szakkiállításon találkozhattunk először a százhalombattai KF Service Solutions - Kamion Fényező  Kft. újdonságával, a Hunnoid fantázianevű, a világon egyedülálló, duplacsuklós midibusszal.


Hunnoid, a dupla csuklós midibusz

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

WPC kerítés

Teraszburkoló anyagként már egyre közkedveltebbek a fa-műanyag kompozitból (WPC) készült teraszburkolati elemek. Ám ez a gondozást nem igénylő, új anyag kerítések kialakítására is alkalmas,...


Növények, magok rendelése külföldről

Szinte mindenkivel előfordult már, hogy külföldön megtetszett egy növény, amit szeretett volna viszont látni saját kertjében vagy teraszán. Az ilyenkor leszedett mag vagy hajtás zsebimportban...