Nagy a készülődés

Magyar buszgyártás

2016-07-25 12:18:46 | Módosítva: 2016-09-26 11:11:53

A kormányzat erőteljesen támogatná, hogy a BKV magyar gyártású buszokat is bevessen a 3-as metró felújítása alatt. Egyelőre meglehetősen nagy a készülődés a magyar autóbuszgyártók háza táján.

A legtöbb hazai gyártó már tavaly jelezte, hogy 2016-ban is bemutat új modelleket. A 2016-os újdonságok többnyire modellfrissítések vagy már meglévő típuscsaládok újabb tagjai, de akad közöttük majdnem teljesen új fejlesztés is. Az előzetes hírek szerint az egyébként is kifejezetten szélesnek mondható hazai midibusz-kínálat tovább bővül, ráadásul városi és helyközi típusokkal egyaránt. A várható eladások szempontjából azonban ennél is fontosabb, hogy ismét lesz a kínálatban korszerű (az Euro 6-os környezetvédelmi normákat teljesítő) motorral hajtott, teljes hosszban alacsonypadlós (low floor) városi csuklós autóbusz is.

A MABI-BUS Kft. hivatalosan is bemutatta az új Modulo M 168D-t a már forgalomban lévő kompozit karosszériás, elektromos hajtású Modulo C 68E midibuszok mellett.


Modulo M 168D


Modulo C 68E midibusz

Mosonmagyaróváron a Kühne Mezőgazdasági Gépgyárban átadásra került a Credo autóbuszokat gyártó Kravtex-Kühne Csoport kibővített autóbuszgyártó csarnoka. Az új, 5600 négyzetméteres csarnokrésszel együtt összesen 16200 négyzetméteresre bővített üzem jelenleg Magyarország legnagyobb és legmodernebb autóbuszgyára. Kravtex-Kühne Csoport új típusú, kompakt méretű távolsági autóbuszt mutatott be a zsámbéki Busexpo kiállításon. A hagyományos szóló buszoknál mintegy 2-2,5 méterrel rövidebb Credo Optinell 10 jelenleg az egyetlen hazai gyártmányú távolsági midibusz a piacon.


Credo Optinell 10

Busexpo szakkiállításon találkozhattunk először a százhalombattai KF Service Solutions - Kamion Fényező  Kft. újdonságával, a Hunnoid fantázianevű, a világon egyedülálló, duplacsuklós midibusszal.


Hunnoid, a dupla csuklós midibusz

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Jönnek a régiúj orosz metrókocsik

Bemutatták a budapesti 3-as metróvonal első Oroszországban felújított metrószerelvényét a BKK Kőér utcai járműtelephelyén 2016. szeptember 27-én. 2017 márciusban forgalomba állhat az első...


Új buszok Budapesten

Huszonöt új alacsonypadlós busz áll forgalomba májusban a fővárosban