Napkollektor parabolában

2016-08-03 10:33:27 | Módosítva: 2016-08-03 10:33:33

Itt a nyár kerti szórakozásokhoz küldöm ezt a két fotót, hátha más is tudja hasznosítani.


A képen látható szerkezet, egy kiselejtezett műholdvevő 120 cm-es tányérja, amelyet matt fekete színre festettem. Az egészet egy guruló lábra helyeztem, a dőlésszöge és iránya az eredeti felfogatással állítható. Betekertem kb. 40 m 1/2 colos locsoló tömlőt. A hossz a tányér nagyságától és a tömlő külső méretétől függ. Fontos, hogy a betekert tömlő UV álló legyen!

Egy visszacsapó szelep szükséges a bejövő oldalon középen. A megfelelő helyekre furatokat tettem és csavarokkal, négy alulemezzel rögzítettem. A csavarokra műanyag csövet kell húzni, hogy a nyomáskülönbségek okozta mozgás ne dörzsölje ki a tömlőt. A telek legnaposabb helyére tolva kb. 30 perc alatt 40 °C-os vizet készít. Egész nap meleg vizem van, és többször is zuhanyozhatunk.

Figyelem!

Ajánlatos keverő csapot használni a zuhany előtt, mert olyan forró is lehet a víz, hogy az ember bőre nem állja. Ötödik éve, a festés javításán kívül nem kellett gondoznom.

Molnár Árpád (Budapest)

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: kerti zuhany, parabola

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Napkollektor a parabolában

Itt a nyár kerti szórakozásokhoz küldöm ezt a két fotót, hátha más is tudja hasznosítani.


Kerti zuhany

Egy kerti zuhany egyenértékű lehet a fürdőszobaival, napozás, sportolás, fürdőzés vagy kerti munka után. A gyerekek homokozás utáni lemosása is kényelmes a kerti zuhanynál, így megkíméljük a...