Sétáló töltő

2016-09-14 14:34:21 | Módosítva: 2016-11-21 18:04:49

Az emberi fantázia kifogyhatatlan. Az UW-Madison Mechanical Engineering kutatói energiatermelő cipő kifejlesztésén dolgoznak.


Azt az elvet kívánják felhasználni, hogy az emberi járás folyamán rengeteg energia vész kárba. Méréseik szerint egy ember a cipőjében akár 20 W-nyi energiát is termel, amit egy ügyes konstrukcióval villamos árammá lehet alakítani. Ezzel az árammal pedig telefont, de akár notebookot is lehet tölteni.

Különösen nagy reményekkel kecsegtet a fejlesztés katonai felhasználása (éjjellátó készülékek, GPS, katonai eszközök töltésére, áramellátására elegendő lehet a termelt áram), valamint a világ kieső részeiben, ahol a villamosenergia-ellátás koránt sem olyan természetes, mint nálunk. 


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Kreatív készségfejlesztő

Akár házilag is elkészíthető ez a készségfejlesztő játék, ha valaki elég ügyesen bánik a tűvel, cérnával varrógéppel.A „könyvben” lapozgató apróság játékosan tanulhatja meg az öltözködés...


Cipők tárolása

A cipők tárolását több dolog is kissé megnehezíti. Pl. ha összezsúfoljuk cipőinket, megtörhet a talpuk és a cipőfelsőrész is, vagyösszekarcolja és összepiszkítja az egyiknek a talpa a másiknak a...