Sétáló töltő

2016-09-14 14:34:21 | Módosítva: 2016-11-21 18:04:49

Az emberi fantázia kifogyhatatlan. Az UW-Madison Mechanical Engineering kutatói energiatermelő cipő kifejlesztésén dolgoznak.


Azt az elvet kívánják felhasználni, hogy az emberi járás folyamán rengeteg energia vész kárba. Méréseik szerint egy ember a cipőjében akár 20 W-nyi energiát is termel, amit egy ügyes konstrukcióval villamos árammá lehet alakítani. Ezzel az árammal pedig telefont, de akár notebookot is lehet tölteni.

Különösen nagy reményekkel kecsegtet a fejlesztés katonai felhasználása (éjjellátó készülékek, GPS, katonai eszközök töltésére, áramellátására elegendő lehet a termelt áram), valamint a világ kieső részeiben, ahol a villamosenergia-ellátás koránt sem olyan természetes, mint nálunk. 


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Bőr- és textilanyagok ragasztása

A bőrből, vagy ahhoz hasonló anyagokból készült használati tárgyaink sem örökéletűek. Javításukat lehet cipészre vagy bőrdíszművese is bízni, de ez időbe, és gyakran elég sokba is kerülhet....


Kreatív készségfejlesztő

Akár házilag is elkészíthető ez a készségfejlesztő játék, ha valaki elég ügyesen bánik a tűvel, cérnával varrógéppel.A „könyvben” lapozgató apróság játékosan tanulhatja meg az öltözködés...