TW FugaTech

2016-09-26 10:56:49 | Módosítva: 2016-09-26 11:00:59

A TerraWay® burkolatok kétkomponensű epoxi műgyanta és mosott finom kőzúzalék vagy kavics keverékéből állnak, amelyek a ragasztó anyag megkötését követően kemény járófelületet alkotnak. A technológia a precíz keverési arányoknak köszönhetően megőrzi a kőzúzalék pórusos szerkezetét, így víz- és légáteresztő.

 

Műgyantakötésű fugázóanyag természetes kövekhez, betonelemes burkolatokhoz és műkő lapokhoz

A TerraWay® ragasztó speciálisan természetes kövek fugázására kifejlesztett változata TW FugaTech néven kerül forgalomba. Ebben az esetben a műgyantát megfelelő méretű (0,3-1 mm), mosott és mészmentes kvarchomokkal kell keverni. A finom szemcseszerkezet ellenére ez a változat is vízáteresztő.

Az ilyen eljárással készült fugák számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. A felületről a víz az alépítményen keresztül a talajba szivárog. Mivel a felületen nem tud megállni a víz, ezért nem jelentkezik a téli fagy károsító hatása, nincsenek felfagyási problémák. A természetes kövek esetén korábban alkalmazott homokkal vagy kőzúzalékkal történő besöpréssel ellentétben jól takarítható, a felület felseprése közben nem kerülnek homok és kőzetszemcsék a burkolatra. Akár fel tudjuk mosni a kövezetet. Nem gyomosodik. A szilárd fugák nagyban növelik burkolat tartósságát.
Elsősorban a szárazon rakotttermészetes kövek és terméskő lapok fugázásához ajánljuk, de megfelelően kialakított rétegrend esetén alkalmas lehet teraszok és erkélyek burkolatainak fugázására, különösen az egyre terjedő drain-habarcsok alkalmazása esetén. Természetes kövek mellett használható betonelemes térkő burkolatokhoz, műkő és vastagabb kerámia lapokhoz is.

Kivitelezése nem igényel speciális szaktudást, és néhány egyszerű szerszámmal akár házilag is megoldható. A forgalomba hozott kiszerelésben a keverési arányoknak megfelelő mennyiségű két ragasztó komponens és fugázó homok található. A részletes bedolgozási utasításnak megfelelően először a két műgyanta komponenst kell összekeverni, majd ezt kell hozzáadni a 25 kg fugázó homokhoz. Alapos keverés után a kész fugázóanyagok szét kell teríteni a felületen és be kell seperni. Az így elkészült felületre 6-8 óra elteltével lehet rálépni. Fontos, hogy ne módosítsuk a csomagolásban található keverési arányokat, és figyeljünk arra, hogy különösen melegben a ragasztó gyorsan köt. Ezért mindig csak annyi keveréket készítsünk, amit rövid idő alatt be tudunk dolgozni. Érdemes takarni a csatlakozó felületeket, mert a műgyanta szennyeződés csak nehezen távolítható el. Az elkészült felületek kezdeti csillogása idővel eltűnik.

TerraWay Magyarország Kft.
2071 Páty, Május 1. utca 13.
+36-20-447-1060
www.terraway.hu
info@terraway.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Térkövezés állami támogatással

Az otthonfelújítási program keretében térkövezésre is pályázhatnak a gyermekes családok. Ez lehet ház körüli járdaépítés, kocsibeálló, az udvarunk teljes térkövezése, terasz, kerti ösvény vagy...


Burkolni tudni kell

Mielőtt nekiállnánk az otthoni ezermesterkedésnek, sok esetben talán érdemes átgondolni és utánanézni, hogy megbirkózunk- e a feladattal, hiszen néha többet árthatunk vele, ha olyan munkába...