TW FugaTech

2016-09-26 10:56:49 | Módosítva: 2016-09-26 11:00:59

A TerraWay® burkolatok kétkomponensű epoxi műgyanta és mosott finom kőzúzalék vagy kavics keverékéből állnak, amelyek a ragasztó anyag megkötését követően kemény járófelületet alkotnak. A technológia a precíz keverési arányoknak köszönhetően megőrzi a kőzúzalék pórusos szerkezetét, így víz- és légáteresztő.

 

Műgyantakötésű fugázóanyag természetes kövekhez, betonelemes burkolatokhoz és műkő lapokhoz

A TerraWay® ragasztó speciálisan természetes kövek fugázására kifejlesztett változata TW FugaTech néven kerül forgalomba. Ebben az esetben a műgyantát megfelelő méretű (0,3-1 mm), mosott és mészmentes kvarchomokkal kell keverni. A finom szemcseszerkezet ellenére ez a változat is vízáteresztő.

Az ilyen eljárással készült fugák számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek. A felületről a víz az alépítményen keresztül a talajba szivárog. Mivel a felületen nem tud megállni a víz, ezért nem jelentkezik a téli fagy károsító hatása, nincsenek felfagyási problémák. A természetes kövek esetén korábban alkalmazott homokkal vagy kőzúzalékkal történő besöpréssel ellentétben jól takarítható, a felület felseprése közben nem kerülnek homok és kőzetszemcsék a burkolatra. Akár fel tudjuk mosni a kövezetet. Nem gyomosodik. A szilárd fugák nagyban növelik burkolat tartósságát.
Elsősorban a szárazon rakotttermészetes kövek és terméskő lapok fugázásához ajánljuk, de megfelelően kialakított rétegrend esetén alkalmas lehet teraszok és erkélyek burkolatainak fugázására, különösen az egyre terjedő drain-habarcsok alkalmazása esetén. Természetes kövek mellett használható betonelemes térkő burkolatokhoz, műkő és vastagabb kerámia lapokhoz is.

Kivitelezése nem igényel speciális szaktudást, és néhány egyszerű szerszámmal akár házilag is megoldható. A forgalomba hozott kiszerelésben a keverési arányoknak megfelelő mennyiségű két ragasztó komponens és fugázó homok található. A részletes bedolgozási utasításnak megfelelően először a két műgyanta komponenst kell összekeverni, majd ezt kell hozzáadni a 25 kg fugázó homokhoz. Alapos keverés után a kész fugázóanyagok szét kell teríteni a felületen és be kell seperni. Az így elkészült felületre 6-8 óra elteltével lehet rálépni. Fontos, hogy ne módosítsuk a csomagolásban található keverési arányokat, és figyeljünk arra, hogy különösen melegben a ragasztó gyorsan köt. Ezért mindig csak annyi keveréket készítsünk, amit rövid idő alatt be tudunk dolgozni. Érdemes takarni a csatlakozó felületeket, mert a műgyanta szennyeződés csak nehezen távolítható el. Az elkészült felületek kezdeti csillogása idővel eltűnik.

TerraWay Magyarország Kft.
2071 Páty, Május 1. utca 13.
+36-20-447-1060
www.terraway.hu
info@terraway.hu


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Külső kőburkolatok ápolása

A csapadékosabb évszakban leginkább a kövekből kirakott, és beton térkő lapokból készültútburkolatok vannak kitéve a szélsőséges időjárás károsító hatásainak és az elszennyeződésnek. A...


Fürdőszoba felújítás

Előző számunkban egy felújítandó fürdőszoba kádjának beépítését, és a falon kívüli vízvezetékeket elrejtő gipszkarton előfalak beépítésének folyamatát mutattuk be olvasóinknak, most pedig az így...