Hővisszanyerők új generációja: Zehnder ComfoAir Q

2016-10-17 08:25:01 | Módosítva: 2016-10-18 11:10:07

A 2015-ös frankfurti ISH kiállításon bemutatott új hővisszanyerő gép hamarosan Magyarországon is rendelhető lesz. Az új sorozat rengeteg újítást tartalmaz, műszaki paramétereiben az eddigi legjobb értékeket nyújtja, a Zehnder hagyományaihoz méltóan.


Az új hővisszanyerő család három légszállítású gépet tartalmaz:

– ComfoAir Q350: az átlagos méretű családi házak számára.
– ComfoAir Q450: nagyobb családi házak, irodák számára.
– ComfoAir Q600: további helyiségekkel rendelkező nagyobb családi házak, irodák számára.

Új automatika lehetőségek

A leglátványosabb fejlesztések talán a gépek automatika lehetőségeinek továbbfejlesztésében mutatkoznak meg. Lehetőség van KNX épületfelügyelet csatlakozásra, LAN csatlakozásra, okostelefonos vezérlésre, és a gép képes vezérelni lehetséges kiegészítőit is (talajhőcserélő, utófűtő, utóhűtő stb).

Magasabb hatásfok, alacsonyabb zajszint

A hővisszanyerőkben egy teljesen új fejlesztésű, megnövelt felületű hőcserélő kapott helyet. A hőcserélő különlegessége, hogy a légcsatornák mérete változó. Ezzel az egyedülálló újítással a hőcserélő áramlási jellemzői javultak, a gép villamos fogyasztása és zajszintje tovább csökkent. A nagyobb hőcserélő felület miatt a gép hatásfoka elérte a 90%-ot (EN 13141 szerint mérve). Ilyen magas hővisszanyerési hatásfokkal csak igen kevés gép rendelkezik a világon. A magas hatásfok fenntartásáról az állandó légmennyiség szabályozó gondoskodik.


Kiegészítők, kényelmi elemek

A korábban említett automatika lehetőségeken felül a Zehnder számos kiegészítőt kínál a levegő fűtésére, hűtésére, páratartalmának szabályozására. Gyakori eszköz a talajhőcserélő, amely a talaj ingyenes hőtartalmát használja fel télen-nyáron. A nyári hűtésről a továbbfejlesztett bypass lehetőség gondoskodik, teljesen újszerű módon. A ComfoAir Q gépekből teljesen hiányzik a versenytársaknál megszokott hagyományos megkerülő ág. A Zehnder új megoldása a külső-belső páratartalom és hőmérséklet függvényében köztes állást is megvalósító, moduláló bypass megoldással rendelkezik.

Teljes légtechnika rendszer

A hővisszanyerő gépeken túl a Zehnder teljes légcsatorna rendszert kínál, minden lakásszellőzés esetén előforduló alkatrésszel (hangcsillapítók, légcsatornák, szűrők, aktívszén filterek). A légcsatorna rendszert minden esetben a DIN1946-6 előírásainak megfelelő, tisztítható műanyag alkatrészekből alakítjuk ki, csillagpontos elrendezésben. A hagyományos légszelepeken túl a szobákba esztétikus fém rácsok is választhatók.Két példa a Zehnder széles befúvó és elszívó rács választékából

">Elérhetőség, további információ:


Zehnder Group Deutschland
Magyarországi Képviselet
Tóth István
istvan.toth@zehndergroup.com
Telefon: (+36-30) 268-7010

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Állandó friss levegő otthonunkban

A mai kor követelményeinek megfelelő lakóépületek jól szigeteltek és hőhíd-mentes, légtömör nyílászárókkal vannak felszerelve. Ezzel bár elérhetjük a fűtési költségek alacsony szinten tartását,...


Lakások szellőzési veszteségének csökkentése

A mai modern, vagy korszerűen és szakszerűen felújított épületek esetében a külső szigetelés és a nyílászárók technikai megoldásai az elvárások alapján olyan mértékű légtömörséget eredményeznek...