Hővisszanyerők új generációja: Zehnder ComfoAir Q

2016-10-17 08:25:01 | Módosítva: 2016-10-18 11:10:07

A 2015-ös frankfurti ISH kiállításon bemutatott új hővisszanyerő gép hamarosan Magyarországon is rendelhető lesz. Az új sorozat rengeteg újítást tartalmaz, műszaki paramétereiben az eddigi legjobb értékeket nyújtja, a Zehnder hagyományaihoz méltóan.


Az új hővisszanyerő család három légszállítású gépet tartalmaz:

– ComfoAir Q350: az átlagos méretű családi házak számára.
– ComfoAir Q450: nagyobb családi házak, irodák számára.
– ComfoAir Q600: további helyiségekkel rendelkező nagyobb családi házak, irodák számára.

Új automatika lehetőségek

A leglátványosabb fejlesztések talán a gépek automatika lehetőségeinek továbbfejlesztésében mutatkoznak meg. Lehetőség van KNX épületfelügyelet csatlakozásra, LAN csatlakozásra, okostelefonos vezérlésre, és a gép képes vezérelni lehetséges kiegészítőit is (talajhőcserélő, utófűtő, utóhűtő stb).

Magasabb hatásfok, alacsonyabb zajszint

A hővisszanyerőkben egy teljesen új fejlesztésű, megnövelt felületű hőcserélő kapott helyet. A hőcserélő különlegessége, hogy a légcsatornák mérete változó. Ezzel az egyedülálló újítással a hőcserélő áramlási jellemzői javultak, a gép villamos fogyasztása és zajszintje tovább csökkent. A nagyobb hőcserélő felület miatt a gép hatásfoka elérte a 90%-ot (EN 13141 szerint mérve). Ilyen magas hővisszanyerési hatásfokkal csak igen kevés gép rendelkezik a világon. A magas hatásfok fenntartásáról az állandó légmennyiség szabályozó gondoskodik.


Kiegészítők, kényelmi elemek

A korábban említett automatika lehetőségeken felül a Zehnder számos kiegészítőt kínál a levegő fűtésére, hűtésére, páratartalmának szabályozására. Gyakori eszköz a talajhőcserélő, amely a talaj ingyenes hőtartalmát használja fel télen-nyáron. A nyári hűtésről a továbbfejlesztett bypass lehetőség gondoskodik, teljesen újszerű módon. A ComfoAir Q gépekből teljesen hiányzik a versenytársaknál megszokott hagyományos megkerülő ág. A Zehnder új megoldása a külső-belső páratartalom és hőmérséklet függvényében köztes állást is megvalósító, moduláló bypass megoldással rendelkezik.

Teljes légtechnika rendszer

A hővisszanyerő gépeken túl a Zehnder teljes légcsatorna rendszert kínál, minden lakásszellőzés esetén előforduló alkatrésszel (hangcsillapítók, légcsatornák, szűrők, aktívszén filterek). A légcsatorna rendszert minden esetben a DIN1946-6 előírásainak megfelelő, tisztítható műanyag alkatrészekből alakítjuk ki, csillagpontos elrendezésben. A hagyományos légszelepeken túl a szobákba esztétikus fém rácsok is választhatók.Két példa a Zehnder széles befúvó és elszívó rács választékából

">Elérhetőség, további információ:


Zehnder Group Deutschland
Magyarországi Képviselet
Tóth István
istvan.toth@zehndergroup.com
Telefon: (+36-30) 268-7010

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Szellőztessünk, de hogyan?

Az egészséges élet elképzelhetetlen friss levegő nélkül. Ezt zárt helyiségben is biztosítanunk kell, ha jó közérzettel szeretnénk dolgozni, pihenni. Az egyre tökéletesebb szigetelések miatt a...


Penészes falak ellen

Ha azt tapasztaljuk, hogy lakásunk falain penész­gombák, sötét foltok jelennek meg, akkor mindenek előtt az okokat kell felderítenünk. A gombák ugyanis akkor tudnak megtelepedni és szaporodni a...