Okos csengő

2016-11-03 15:10:22 | Módosítva: 2016-12-19 11:35:35

A Ding nevű eszköz egy régóta létező problémát old meg; akkor is érzékeljük, hogy csengettek hozzánk, amikor nem vagyunk otthon.


Dán fejlesztők olyan okoscsengőt alkottak, ami nemcsak a lakáson belül, de a világon bárhol máshol is meghallható. Ha valaki megnyomja a csengőt, nemcsak a házon/lakáson belül lehet hallani a hangját, de egy hívást is indít a mobilunkra. Ennek köszönhetően a telefonon keresztül akkor is beszélhetünk az ajtó előtt álló személlyel, ha nem vagyunk otthon. Nem mellesleg egyetlen futárról sem maradunk le azért, mert nem hallottuk meg a csengetést. (A legtöbbet Magyarországon is megkérhetjük, hogy hozza utánunk a csomagot a városon belül.)


Az eszközhöz készített alkalmazással kiválaszthatjuk a csengetés hangját, nyomon követhetjük, kik voltak nálunk utoljára, de akár el is némíthatjuk a Dinget, akkor, ha épp pihenni szeretnénk. A csengő és a hozzá készült hangfal 40 méteren belül képes egymással kommunikálni (így a hangfalat akár egy szobába is betehetjük), az akkumulátora pedig 6 hónapon keresztül képes működtetni a készüléket.

forrás: hvg, kickstarter

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Farönkök, kövek, kavicsok a kertben

Kertünk kialakítása és csinosítása nem csak drága kertépítési munkákkal képzelhető el. Kreatív ötletekkel hasznosíthatjuk a farönköket, kavicsokat, köveket - sok mindent, amit a természetben...


Öko mosószerek

A bio, öko kifejezések már sokszor elcsépeltnek tűnhetnek, és néha olyan termékre is rákerülnek, aminek köze sincs a környezet kíméléséhez. Komolyan véve azonban azt, hogy minél kisebb ökológiai...