Power bank

2016-11-14 12:33:34 | Módosítva: 2016-11-14 12:34:40

Bár a mobilok akkumulátor kapacitása folyamatosan növekszik, ezzel párhuzamosan azért a készülékek fogyasztása is ezt teszi. A nagy tudású okostelefonok sokszor az egy napos üzemmel küzdenek, csak ritkább használatnál bírják 2 napig. A folyamatosan úton levőknek – akiknek a töltési lehetőségeik is korlátozottak – találták ki a külső akkumulátorokat, a power bankokat.


A hosszú élet titka

Ezeknél nem feltétlenül szempont, hogy könnyűek és karcsúak legyenek, inkább az, hogy a telefonok 2-3000 mAh-ás akkujának kapacitását meg tudják toldani szükség esetén, akár annak háromszorosával is. A kereskedelemben még 10 000 mAh-ás power bankok is kaphatók, melyeket töltőként a telefon mikro-USB bemenetéhez tudunk csatlakoztatni, és napokkal meg tudjuk hosszabbítani telefonunk üzemidejét.

A power bankot ugyanúgy tudjuk feltölteni, mint a telefonunkat, de van solar töltővel kiegészített változatok is. Ez utóbbit elsősorban erős napfénynél tudjuk kihasználni. Mint ma már minden, ilyen készülékek is beszerezhetők külföldi webshopokból, a hazai árnál sokkal olcsóbban is. Bár nincs általánosan rossz tapasztalatunk a külföldi beszerzésekről, ez esetben – és mindenféle akkumulátor esetében – óvatosságra intenénk! A kínai akkumulátorok névleges és valós kapacitása sokszor köszönőviszonyban nincs egymással. Akit kísért az alacsony ár, az kísérletezhet, de számoljon a csalódás lehetőségével.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egy évre csökkent a hűségidő

Az elektronikus hírközlési törvény október 24-én életbe lépő módosítása szerint a kizárólag SIM-kártyára vonatkozó előfizetésekhez 24 hónap helyett 12 hónap határozott hűségidő társítható. A...


Most már tényleg eltörlik az EU-s roamingdíjakat

Úgy tűnik, minden akadály elhárult az elől, hogy az állampolgárok június 15-től a belföldi feltételekkel megegyezően telefonálhassak, küldhessenek SMS-t és használhassák az adatkeretüket az...