Power bank

2016-11-14 12:33:34 | Módosítva: 2016-11-14 12:34:40

Bár a mobilok akkumulátor kapacitása folyamatosan növekszik, ezzel párhuzamosan azért a készülékek fogyasztása is ezt teszi. A nagy tudású okostelefonok sokszor az egy napos üzemmel küzdenek, csak ritkább használatnál bírják 2 napig. A folyamatosan úton levőknek – akiknek a töltési lehetőségeik is korlátozottak – találták ki a külső akkumulátorokat, a power bankokat.


A hosszú élet titka

Ezeknél nem feltétlenül szempont, hogy könnyűek és karcsúak legyenek, inkább az, hogy a telefonok 2-3000 mAh-ás akkujának kapacitását meg tudják toldani szükség esetén, akár annak háromszorosával is. A kereskedelemben még 10 000 mAh-ás power bankok is kaphatók, melyeket töltőként a telefon mikro-USB bemenetéhez tudunk csatlakoztatni, és napokkal meg tudjuk hosszabbítani telefonunk üzemidejét.

A power bankot ugyanúgy tudjuk feltölteni, mint a telefonunkat, de van solar töltővel kiegészített változatok is. Ez utóbbit elsősorban erős napfénynél tudjuk kihasználni. Mint ma már minden, ilyen készülékek is beszerezhetők külföldi webshopokból, a hazai árnál sokkal olcsóbban is. Bár nincs általánosan rossz tapasztalatunk a külföldi beszerzésekről, ez esetben – és mindenféle akkumulátor esetében – óvatosságra intenénk! A kínai akkumulátorok névleges és valós kapacitása sokszor köszönőviszonyban nincs egymással. Akit kísért az alacsony ár, az kísérletezhet, de számoljon a csalódás lehetőségével.


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Egy évre csökkent a hűségidő

Az elektronikus hírközlési törvény október 24-én életbe lépő módosítása szerint a kizárólag SIM-kártyára vonatkozó előfizetésekhez 24 hónap helyett 12 hónap határozott hűségidő társítható. A...


Még okosabb telefonok

Alig egy éve próbáltuk összerendezni az ún. okostelefonokkal kapcsolatos ismereteket, de az akkori írás máris elavult, mert ez a piac talán a leggyorsabban változik. Mai versenyzői igen sok...