Kulcscsomó helyett…

2016-11-18 11:08:45 | Módosítva: 2016-11-24 10:54:43

Mozgalmas világunkban igyekszik mindenki a lehető legegyszerűbbé tenni mindennapjait. Gyakran okoz felesleges vesződést az ajtó előtt állva az éppen szükséges kulcs megtalálása, pedig ezt is lehet másképpen, egyszerűbben csinálni.


A kulcscsomót le lehet cserélni akár egyetlen kulcsra, abban az esetben, ha azonos zárlatú zárrendszert használunk. A legegyszerűbb ilyen rendszer 2 zárbetétből, vagy 1 zárbetétből és 1 lakatból áll, ahol az elemeket ugyanazzal a kulccsal tudjuk nyitni és zárni. Így többé nem kell gondolkodni azon, hogy az adott ajtót melyik kulcs is nyitja. A zárrendszer megtervezése – összeállítása során maximálisan lehet igazodni az igényekhez, bármekkora rendszer összeállítható. Szabadon meghatározható:

– a zárrendszer egészének a biztonsági szintje,
– zárbetétek esetén külön-külön azok mennyisége, mérete és változata,
– lakatok mennyisége,
– kulcsok mennyisége.

Az azonos zárlatú zárrendszer iránti igény az élet számos területéről érkezhet, ugyanis praktikus megoldás lehet akár egyetlen ajtó 2 zárbetétje esetén, ahol az egyik zárbetét akár hevederzárhoz is tartozhat, de kitűnően alkalmazható családi házak esetén, ahol az első ajtó, hátsó ajtó, pince, garázs, kapu… mind-mind nyitható ugyanazzal a kulccsal.


A praktikum mellett egyéb előnye is van az ilyen rendszereknek, ugyanis egyetlen kulcs sokszorosítását teszi szükségessé, ami például egy 30 lakásos társasház 4 zárbetétje esetén bizony, nem mindegy.

Gyetkó Krisztián a Webzár Kft. képviseletében némi belátást engedett az ilyen zárrendszerek hátterébe, és rögtön felhívta figyelmünket néhány tévhitre. Az első, amit kiemelt, hogy sokan azt feltételezik, hogy az ilyen rendszerek – mivel azonos kulccsal működnek – kevésbé biztonságosak. Ez egyértelműen nem igaz, mivel a kulcs csak a nyitás eszköze, magát a védelmet a zárbetét vagy lakat látja el, ami semmiben nem tér el egy egyedi kulcsos társától. A leggyakrabban megfogalmazott kérdés, hogy mi történik, ha elhagyom a „mindent nyitó” kulcsot? A válasz, hogy pontosan ugyanaz mintha elhagyná a kulcscsomóját, mert feltételezhetően Ön is egymás mellett tarja az összes kulcsát, amit egyben tud elhagyni.

Zárrendszer készítéshez a Webzár Kft. előszeretettel alkalmazza a Titan zárbetéteket és lakatokat, mivel megbízható működésükön túl minden igényre tudnak alternatívával szolgálni, a legegyszerűbb védelmi szinttől a maximális védelemig. A Titan zárbetétek kimagaslóan széles méretválasztékot kínálnak, továbbá képesek az elérhető változatok palettáját teljeskörűen lefedni. Titan termékekből készült azonos zárlatú rendszer tartalmazhat mindenféle megkötés nélkül normál-, gombos-, vészfunkciós-, fogaskerekes zárbetéteket, félbetétet és felsőzárbetétet, valamint lakatot vagy bútorzárat.
További információ, webshop:
www.zar-zarbetet.hu/zarbetet
e-mail: info@zar-zarbetet.hu
Telefon: (+36-20) 342-5040


További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hol van a kulcscsomóm?

Aki gyakran feledkezik el kulcsairól, eddig legfeljebb a jól ismert fütyülős kulcstartóban vagy szerencséjében bízhatott. A Hone névre keresztelt Bluetooth eszközt okostelefon segítségével...


Zárak, zárbetétek

Az mára már mindenki számára világossá vált, hogy a korábban természetes, általánosan használt „biztonsági” elemek és szerkezetek némiképp elavultak. Szerepüket korántsem tudják betölteni a mai...