Ne ereszd az ereszt!

2016-11-21 18:15:45 | Módosítva: 2016-11-23 11:41:32

A tetőfelújítás elengedhetetlen eleme az ereszcsatorna, amelyre trendi színekben és formákban kínál korszerű megoldást a PREFA Hungária Kft. alumínium ereszcsatorna választéka. Miért fontos az ereszcsatorna? Hogyan védi házunkat és mi mindenből áll a korszerű vízelvezetés a tetőn?


Miért fontos a házat körülölelő ereszcsatorna?

Ha új építésről beszélünk, a háztető és az egész épület épségének megőrzésében is fontos szerepet játszik a jól kiválasztott és beépített ereszcsatorna, amely megfelelően vezeti el a csapadékot. A felújítás során is fontos gondolni az ereszcsatorna állapotára, hiszen a háztetőt körülölelő kiegészítő nem csak esztétikai kérdés, az épület „működésére”, állapotára is hatással van. A megfelelően tervezett és kivitelezett csapadékvíz-elvezető rendszer hiányát könnyen észrevehetjük egy házon, hiszen a falazat a sok csapadéktól könnyen elázik, az elázásnak pedig nyoma marad.

A PREFA alumínium ereszcsatornák legelterjedtebb, mindenki által ismert, máig a legtöbb épületen látható változata az ún. félkörszelvény ereszcsatorna.


Az igényekre adott választ a mai vonalvezetésű házakhoz igazodó, ún. négyszögszelvény ereszcsatorna, amely megjelenésében a trendi vonalat képviseli. Visszafogott és elegáns látványának köszönhetően gyorsan a modern építészet kedvelt elemévé vált. Az innovatív alumí­nium elemek robusztus kialakításuknak köszönhetően nem csak trendi, de meggyőző és határozott megjelenést is biztosítanak.

Az észrevétlenül működő komplett rendszer

A rendszer úgy lesz komplett egész, ha a tető működéséhez elengedhetetlen ereszcsatorna kiegészítőit sem hagyjuk figyelmen kívül. A minden színhez elérhető alumínium kiegészítők mellett döntve könnyítünk a beépítésen és a rendszer működésén egyaránt. Mindez tehát akkor lesz észrevétlen és egyben tökéletes, ha a kivitelezés során gondosan odafigyelünk a betorkoló csonk, szöglet, csatornatartó, esővízgyűjtő, vízlopó, teleszkópos hattyúnyak, csőbilincsek és a végelemek beépítésére is.


Az ereszcsatorna beépítését a megfelelő kivitelezés érdekében, minden esetben bízza szakemberre.

Kérje a PREFA munkatársainak segítségét az Önnek megfelelő szakember megtalálásához!

További információ: www.prefa.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Hogyan lehet megtakarítani a vízdíj felét és védeni a környezetet is?

Általános, világméretű tendencia, hogy a jó minőségű ivóvízbázisok - elsősorban az emberi tevékenységnek köszönhetően - veszélybe kerültek, és fogytán vannak. Ebből adódóan már néhány országban...


Hóolvadáskor is száraz lábbal

Főleg télvégén hóolvadáskor, de a nyári zivataros időszakban is nagymennyiségű víz gyűlhet össze a lakóház udvarán, akár az épület közelében is. A sík vidékeken ezek a vizek csak a magas szintjük...