Az elektromos fűtésről: villannyal fűteni? Nem drága ez egy kicsit?

2016-11-23 11:42:09 | Módosítva: 2016-11-23 12:16:10

Nagyon sok ilyen és hasonló kérdéssel találkozunk nap, mint nap, mikor vásárlók érdeklődnek termékeink és azok működése iránt. Ezek alapja az a régen beidegződött ismeret, hogy a gázfűtés a legolcsóbb. Ez azonban így nem állja meg a helyét.


Mitől függ a fűtés hatékonysága?

Nagyban az épületfizikai mutatóktól, azaz a fűtendő helyiségek méretétől, a falazat anyagától, vastagságától, az épület szigetelésétől, a nyílászárók minőségétől, és természetesen a helyesen megválasztott hőmérséklet folyamatos biztosításától is (ha a rendszernek sokszor kell gyorsan felfűteni egy helyiséget alacsony hőmérsékletről, az jelentősen növeli a fűtés költségét.)

A NordArt által forgalmazott korszerű fűtőpanelek úgy működnek, hogy a panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt az előre nyúló bordákon keresztül a meleg levegő beáramlik a légtérbe. A fűtőpanel lelke a tetszőlegesen megválasztható vezérlőben rejlik. Egy processzor segítségével a vezérlő méri és ellenőrzi a helyiség hőmérsékletét és annak változását, és kiszámítja, hogy a panelnek mikor kell működnie.

Általában egy perc működés során húsz másodpercen keresztül vesz fel áramot, melyet a visszajelző LED-en lehet látni, ez azt bizonyítja, hogy a fűtőpanel általában harmad annyi áramot használ, mint a névleges összteljesítménye.

A GLAMOX® és ADAX fűtőpanelek legnagyobb előnye kétségtelenül az, hogy szakember segítsége nélkül felszerelhetők, beüzemelhetők. (Egyszerűen a falra kell csavarozni, csatlakoztatni a konnektorba, bekapcsolni és a fűtés üzemkész.)Ezzel már a beruházás pillanatában jelentős pénzt takaríthatunk meg, a továbbiakban pedig nem igényel karbantartást. A felszerelés után semmilyen járulékos költséggel nem kell számolnia a NordArt fűtési megoldások használójának.

Elektromos fűtés kontra gázfűtés

Azért, hogy bebizonyítsuk, hogy az elektromos fűtés nem a legdrágább megoldás, készítettünk egy felmérést. Egy adott háztípus fűtéskiépítésére kértünk ajánlatot gáz-, illetve elektromos fűtésre. Az eredmény sokak számára meglepő lehet, de az elektromos fűtésnek hét év előnye van a költségek tekintetében.

A gyártóról és a forgalmazóról

A NordArt által forgalmazott norvég fűtőpaneleket az Adax és a BEHA cégek gyártják. A BEHA 1917, ADAX cégcsoport 1960 óta gyárt elektromos fűtőtesteket, összes márkájuk (Adax, Glamox, Norel és Beha) megtalálható a NordArt termékpalettáján. A NordArt immáron 10. éve forgalmazza Magyarországon a világszerte közel 30 országban jelenlevő cégek termékeit. 

A NordArt által forgalmazott norvég fűtőpaneleket az Adax és a BEHA cégek gyártják. A BEHA 1917, ADAX cégcsoport 1960 óta gyárt elektromos fűtőtesteket, összes márkájuk (Adax, Glamox, Norel és Beha) megtalálható a NordArt termékpalettáján. A NordArt immáron 10. éve forgalmazza Magyarországon a világszerte közel 30 országban jelenlevő cégek termékeit.

A letisztult északi design, az egyszerű kezelhetőség, a folyamatos innovációk és az egyedülálló garanciális feltételek nagyon vonzók a magyar vásárlók számára, ez biztosítja az egyre bővülő ügyfélkört a cégnek, ügyfeleinek pedig az ebből adódó piaci stabilitást.


A NordArt termékek elérhetősége
Telefon: +36-1-782-6187, +36-20-955-2629
www.nordart.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: elektromos fűtés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Indul az új pályázat

100%-ban vissza nem térítendő támogatás napelemre, fűtéskorszerűsítésreDecember 6-án indult az a lakossági napelemes pályázat első üteme, amely révén akár 11,3 millió forint vissza nem térítendő...


Láthatatlan fűtés a padló alatt

Az elmúlt években sok változás történt az épületek fűtésmegoldásainak kialakításában. Az energiahordozók árainak csökkenése, az energiaforrások jobb kihasználása, és az, hogy a házak egyre jobb...