Az elektromos fűtésről: villannyal fűteni? Nem drága ez egy kicsit?

2016-11-23 11:42:09 | Módosítva: 2016-11-23 12:16:10

Nagyon sok ilyen és hasonló kérdéssel találkozunk nap, mint nap, mikor vásárlók érdeklődnek termékeink és azok működése iránt. Ezek alapja az a régen beidegződött ismeret, hogy a gázfűtés a legolcsóbb. Ez azonban így nem állja meg a helyét.


Mitől függ a fűtés hatékonysága?

Nagyban az épületfizikai mutatóktól, azaz a fűtendő helyiségek méretétől, a falazat anyagától, vastagságától, az épület szigetelésétől, a nyílászárók minőségétől, és természetesen a helyesen megválasztott hőmérséklet folyamatos biztosításától is (ha a rendszernek sokszor kell gyorsan felfűteni egy helyiséget alacsony hőmérsékletről, az jelentősen növeli a fűtés költségét.)

A NordArt által forgalmazott korszerű fűtőpanelek úgy működnek, hogy a panel alján beáramlik a hideg levegő, mely a panel belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt az előre nyúló bordákon keresztül a meleg levegő beáramlik a légtérbe. A fűtőpanel lelke a tetszőlegesen megválasztható vezérlőben rejlik. Egy processzor segítségével a vezérlő méri és ellenőrzi a helyiség hőmérsékletét és annak változását, és kiszámítja, hogy a panelnek mikor kell működnie.

Általában egy perc működés során húsz másodpercen keresztül vesz fel áramot, melyet a visszajelző LED-en lehet látni, ez azt bizonyítja, hogy a fűtőpanel általában harmad annyi áramot használ, mint a névleges összteljesítménye.

A GLAMOX® és ADAX fűtőpanelek legnagyobb előnye kétségtelenül az, hogy szakember segítsége nélkül felszerelhetők, beüzemelhetők. (Egyszerűen a falra kell csavarozni, csatlakoztatni a konnektorba, bekapcsolni és a fűtés üzemkész.)Ezzel már a beruházás pillanatában jelentős pénzt takaríthatunk meg, a továbbiakban pedig nem igényel karbantartást. A felszerelés után semmilyen járulékos költséggel nem kell számolnia a NordArt fűtési megoldások használójának.

Elektromos fűtés kontra gázfűtés

Azért, hogy bebizonyítsuk, hogy az elektromos fűtés nem a legdrágább megoldás, készítettünk egy felmérést. Egy adott háztípus fűtéskiépítésére kértünk ajánlatot gáz-, illetve elektromos fűtésre. Az eredmény sokak számára meglepő lehet, de az elektromos fűtésnek hét év előnye van a költségek tekintetében.

A gyártóról és a forgalmazóról

A NordArt által forgalmazott norvég fűtőpaneleket az Adax és a BEHA cégek gyártják. A BEHA 1917, ADAX cégcsoport 1960 óta gyárt elektromos fűtőtesteket, összes márkájuk (Adax, Glamox, Norel és Beha) megtalálható a NordArt termékpalettáján. A NordArt immáron 10. éve forgalmazza Magyarországon a világszerte közel 30 országban jelenlevő cégek termékeit. 

A NordArt által forgalmazott norvég fűtőpaneleket az Adax és a BEHA cégek gyártják. A BEHA 1917, ADAX cégcsoport 1960 óta gyárt elektromos fűtőtesteket, összes márkájuk (Adax, Glamox, Norel és Beha) megtalálható a NordArt termékpalettáján. A NordArt immáron 10. éve forgalmazza Magyarországon a világszerte közel 30 országban jelenlevő cégek termékeit.

A letisztult északi design, az egyszerű kezelhetőség, a folyamatos innovációk és az egyedülálló garanciális feltételek nagyon vonzók a magyar vásárlók számára, ez biztosítja az egyre bővülő ügyfélkört a cégnek, ügyfeleinek pedig az ebből adódó piaci stabilitást.


A NordArt termékek elérhetősége
Telefon: +36-1-782-6187, +36-20-955-2629
www.nordart.hu

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!

Címkék: elektromos fűtés

Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Átmeneti fűtések, nyaralófűtés

Az átmeneti évszakokban gyakran alternatív fűtési módszerek után nézünk. Szükség lehet erre alassan beüzemelő nyaralókban, de akár az állandó fűtési rendszerű lakásokban is, ahol a központi...


Láthatatlan fűtés a padló alatt

Az elmúlt években sok változás történt az épületek fűtésmegoldásainak kialakításában. Az energiahordozók árainak csökkenése, az energiaforrások jobb kihasználása, és az, hogy a házak egyre jobb...