Egy valódi STIHL fűrész akkumulátorral

2016-11-29 08:59:31 | Módosítva: 2016-11-29 09:04:18

A „stihl fűrész” kifejezés olyannyira fogalommá vált a köznyelvben, hogy sokszor egyként emlegetik a láncfűrészekkel. A technológiai újításoknak köszönhetően mára már benzintoros, elektromos és akkumulátoros láncfűrészek széles palettáját gyártja a világhírű német cég. Ilyeneket használnak ma legtöbbször a kisebb háztartásoktól a nagy erdőgazdaságokig mindenhol.


Elemi erő

A benzinmotoros és az elektromos gépeknek is megvannak az előnyeik és a hátrányaik. Egy fakitermelésnél nyílván szóba sem jön a kisebb teljesítményű elektromos meghajtás, az otthoni tűzifa vágásához pedig talán az a praktikusabb, hiszen nem kell üzemanyagról gondoskodni, és kisebb a karbantartási igénye az ilyen gépeknek. Cserében viszont a munkaterülethez kell vezetni az áramot, és kerülgetni kell az elektromos kábelt.


A kétféle meghajtás előnyeit egyesítik az újonnan kifejlesztett akkus gépek. Nincs külön üzemanyag, de kábel sincs, azonnal használatra kész, könnyű és ráadásul még csendes is.

Az MSA 120 C-BQ láncfűrész a kompakt akkumulátoros vonal legújabb tagja, melyben a legendás fűrész és modern akkumulátoros technológia tökéletes összhangot talált. Ezeket a gépeket kifejezetten az otthoni felhasználók számára alkották meg. Zajérzékeny területeken való mobil használatra, kandallófa előkészítéshez és zárt térben végzendő fűrészelési munkákhoz fejlesztették ki. Hasznos lehet egy építkezésen a tetőácsok számára ugyanúgy, mint a gyümölcsösben a fák koronaalakításakor. Olyan csöndes, hogy használatakor nem szükséges zajvédőt viselni.

A gép vágószerkezete – a speciális 1/4” PM3 fűrészlánc és a 30 cm-es vezetőlemez – az akkumulátoros üzemeltetés során elérhető legnagyobb vágásteljesítmény érdekében lett kifejlesztve. Segítségével még az erős ágak és cserjék, valamint a fa építőanyagok is könnyedén vághatók. Mindössze 3,7 kg tömegének (akkumulátorral) köszönhetően nagy mozgási szabadságot biztosít, akár rossz testhelyzetben történő vagy fej feletti vágás során is.
A fűrész rendkívül egyszerűen kezelhető. A lánc feszítése állítókerékkel történik, és a lánccsere is csak néhány mozdulat. A Stihl a fűrészláncokat évtizedek óta kizárólag az erre specializálódott svájci gyárában maga gyártja. A fűrészláncok különösen precízen dolgoznak, és könnyedén haladnak a fában, melynek eredménye a tiszta vágási felület.

Nagyteljesítményű lítium-ion akkumulátor memóriahatás-mentes, állandó teljesítményű a munkavégzés teljes ideje alatt. Töltéskijelzője gombnyomásra 4 led segítségével mutatja a töltés aktuális állapotát. Garantált élettartama 1200 töltési ciklus. Egy töltéssel a gép kb. 35 percet képes üzemelni. Például 10x10 cm-es fenyőgerendán 100 vágást képes végezni. A töltőkészülék kb. 55 perc alatt 80%-osra tudja tölteni az akkut, és összesen 80 perc kell a teljes feltöltéshez.

További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Gépek az őszi kertbe

Az Einhell márka talán elsősorban a barkácsgépek, szerszámgépek tekintetében ismerős olvasóinknak, de egyre nagyobb kínálattal jelentkezik a kerti gépek területén is. Így az ősz táján megnéztük,...


Favágó szerszámok

Kuglifát nem sokan vásárolnak fatüzeléshez, amiugyanolcsóbb, ám azt még otthon kell felaprítani, ami köztudottan nem könnyű munka. Az aprítva megrendelt tűzifa hasábmérete sem mindig megfelelő,...