Lakberendezés autóimádóknak

2016-12-07 09:23:04 | Módosítva: 2016-12-07 09:32:24

Bár az autó mindennapi használati eszközünk, ám nálunk is egyre többen vannak, akik másként tekintenek kedvenc járműveikre, sőt rohamosan gyarapodik a veterán kocsikat birtoklók száma is. Nosztalgia, vagy az egyedi jellegzetességeik miatt teszik, akik ezt megengedhetik maguknak? Ki tudja! Egyre többen vannak – főként tőlünk nyugatabbra –, akik ha csak részleteikben is, de a lakásukba is becsempézik kedvenc autómárkájuk kisebb-nagyobb darabjait lakásdíszként, vagy akár komolyabb anyagi ráfordítással, különleges bútordarabként. Ezek ugyan bizarr, ám tagadhatatlanul egyedi berendezési tárgyak, amelyek igényes kivitelükkel még kényelmes bútorok is lehetnek.


Az ilyen elképzelések megvalósításához az autóbontókban fellelhető különféle alkatrészek, karosszériaelemek vagy egyéb részegységek adhatják az „alapanyagokat”. Egy jó állapotú dísztárcsából, műszerből, fogaskerékből, ötletesen összeállított gyújtáselosztóból, motordugattyúkból vagy egyéb kisebb alkatrészekből viszonylag kevés munkával érdekes asztali díszek készíthetők. Sőt, akár egy csomagtér fedeléből - némi hagyományos bútordarabbal kiegészítve – munkasarok is kialakítható, a kormánykerékből pedig üveglapos dohányzóasztal is készíthető. Aki nagyobb áldozatra is hajlandó, alaposan letisztított és fényesre csiszolt motorblokkot használhat az elegáns, üveglapos dohányzóasztala alátámasztásához.

Az „autós” bútorok másik nagy csoportját a karosszéria elemekből, valamint az ülésekből összeállított ülőbútorok alkotják. Kivitelük az alkotó fantáziájától és pénztárcájától függ, mert a minőségi változatok esetenként komoly anyagi ráfordítást igényelhetnek. Az esetleges kiegészítő karosszériamunkák, a kárpitfelújítás elég sokba kerülhet.

Az ilyen bútordarabok egyediségükkel jól mutathatnak egy autószalonban, de akár egy lakószobában is. Megfelelő környezetbe helyezve meghökkentően egyedi berendezési tárgyak lehetnek. Képeink talán „beindítják” a hazai autóimádók fantáziáját is, a bemutatott darabok mind külföldi készítők munkái.
További érdekes cikkeinkről se maradsz le, ha követed az Ezermester Facebook oldalát, vagy előfizetsz a nyomtatott lapra, ahol folyamatosan újdonságokkal jelentkezünk!


Szólj hozzá a cikkhez!

Be kell jelentkezned, hogy hozzászólhass a cikkekhez!
Ezermester, Facebook, vagy Google fiókkal is bejelentkezhetsz.

Nyomtatott vászonképek

Számtalan faldekorációs lehetőség közül lehet választani. Ezek lehetnek keretezett plakátok, vagy ismert művészek műveiről készült reprodukciók. Az igaziak és értékesek az egyedi, kézzel festett...


Lambériázás

Egy lambériázott fal, az alkalmazott anyagtól és a kialakítástól függően,meghatározza az egész lakótér jellegét. A dekoratív és tartós burkolat különleges hatása mellett bizonyos mértékig még...